לפני כמה זמן גם נפתחו כמה שרשורים על התאהבות, מה עושים כדי לשכוח..והכל
'אח..' ענה להם מגילה מפורטת מה לעשות במצב המטורף הזה שאליו הם נקלעו עכשיו...
והנה, אם תקיים את כל ה'הוראות'(;)) , בע"ה תשכח ממנה והכל יחזור על מקומו בשלום
קבלו אותו:
Forum/Forum.aspx/t98713#942579
רגע , מה עכשיו - איך מתומדדים עם הכאב שכבר ישנו?
המצב שאת נמצאת בו הוא מצב ממש קשה וכואב. את מודעת לזה. את מצידך התאהבת , קשורה
אליו וקשה לך להפסיק לחשוב עליו.
כשאני הייתי קטן לימדו אותי שיש פצעים שאפילו שנשים עליהם את כל התרופות בעולם , זה לא יעזור וזאת משום שהם פצעים ש "הזמן מרפא אותם".
מזה אותם פצעים? בואי נחשוב : הפצעים שבקטגוריה של פצע פיזי , אם נשים עליהם תרופה לפחות היא תעזור לו במשו , תשכך את הכאב , תרגיע , א"כ איזה עוד פצעים יש??
והתשובה היא: יש עוד פצע , שהוא בד"כ הכואב מכולם. "האיבר" שנפגע ממנו הוא לא פיזי ולא חומרני אלא הוא רוחני , קוראים לו "הנפש". הפצעים האלו נמצאים בקטגורית של "פציעות הנפש".
את עברת מצב שאפשר להגדיר אותו כסוג של פגיעת נפש , יש פגיעות נפש שלא כואבות כ"כ או שע"י תרופות + זמן מטפלים בהם , לדוגמא: אדם שנכנס לדיכאון , יש תרופות שיעזרו לו לשכך את הדיכאון ועם הזמן זה יעבור לו.
אבל יש דברים שאנחנו אכן רוצים להשאר ככה , בעיקרון זה לא רע לנו , ז"א אנחנו אנשים עם רגש ועכשיו הרגש עובד שעות נוספות , מתלהב ואומר שהכל בסדר , אבל השכל בא ונדף ואומר לנו , "לא , זהירות! משו לא עובד כשורה...".
אני אישית חושב שיש כאן ארבע דרכים לפתרון.
כל אחת היא דרך מחויבת שבלעדיה היא , חברתה לא תוכל לחול בשלמות.
לכן זה יותר ארבעה היבטים שצריכים להתעורר אצלך >
** "הזמן הוא מרפא".
** "תני לשכל שלך להשתלט על הרגש שלך".
** הסחת העינין מליבך.
** איך אם לא , תפילה לבורא עולם!!
"הזמן הוא מרפא" -
צריך לקחת את הזמן כאן בעינין ולדעת שזה לא יתרפא מיד , יקח לפחות קצת זמן , אבל גם לדבר הזה יגיע העת וזה בעז"ה יתרפא... - הזמן מאחה את הפצעים!!
"תני לשכל שלך להשתלט על הרגש שלך" -
זה טבעי שיבואו לך מחשבות והירהורים של אהבה עליו , אבל מה לעשות , אם את רוצה באמת לצאת מזה את צריכה להחליט , זהו , לא ממשיכה לחשוב עליו , זה קשה מאוד , אז איך? זה מחשבה , קשה לשלוט בזה? לכן יש את ה -
הסחת העינין מליבך -
לכי לבלות עם חברות ככה בפאנן , שכחי מכל הצרות , תעזרי לאחרים , תעסיקי את עצמך , אקיצר העיקר שלא יהיה לך {הרבה} זמן פנוי כי אז באות המחשבות , בזמן הפנוי...
איך אם לא , תפילה לבורא העולם!!
הדבר הכי חשוב בעיניי זה להתפלל לאבאל'ה שבשמיים שהוא שולט על כל המחשבות בעולם ולבקש ממנו "אנא ה' , תעזור לי " , הוא יעזור לך - "הבא ליטהר מסיעין בידו" . אבל חשוב שזה יהיה מעומק הלב , כמה שיהיה יותר עמוק הבקשה שלך לאבאל'ה שיוציא אותך מזה , ככה התפילות יגיעו יותר רחוק - הוא ישמע לתפילותייך.
המון בהצלחה.
מקווה שעזרתי!
שבוע מבורך