שמירה נגיעה- אירוסיןוהאמת

בס"ד
אהלן חבר'ה!

ב"ה מאורס באושר ובשמחה, אך דבא אחד מעיב על הכל. נופלים פעם אחר פעם בשמירת נגיעה עצוב

שנינו דוסים מאד וזה ממש ממש כואב לנו.
באמת שניסינו כ"כ הרבה דברים ופשוט חוזרים ליפול.
יש פה מישהו שזה קרה לו? שיוכל לתת עצה או סתם תמיכה? אפשר בפרטי כמובן..
רק בקשה קטנה, הבקשה מופנית למי שזה קרה לו. מי שלא חווה את זה לא יוכל באמת להבין את המקום הזה..
ממש ממש תודה!

להקפיד על הלכות ייחוד. בלי משחקים.פצלשית..
כשלא תהיו לבד זה לא יקרה לכם
שומרים ועדייןוהאמת

אנחנו מקפידים על הלכוות ייחוד, ותתפלאי לשמוע כמה אנחנו אמיצים לצערי..

אפילו האוטו בדרך לאינשהוא יכול להיות מקום לנפילה.
זה ממש לא קשור לזה. יש המון רגעים קטנים כאלה שלצערי מי שלא חווה אותם לא יבין.

שמעתי פעם ממישהוהדוכס מירוסלב

שהיה לו מקרה כזה שהוא הלך לאיזה רב צדיק והוא אמר לו שיצר הרע נלחם בכל הכח לקראת הסוף, כי אח"כ הוא "מאבד" את הזוג.

אז אם ניסיתם הכל, כנראה שעצות אין... אבל הכי חשוב זה לא להכנס לעצבות כי זה רק מקשה יותר. ולקדם את החתונה כמה שיותר מהר ולהשתדל לשמור על מרחק.

מזל טוב והרבה בהצלחה!לב אוהב

אני אישית לא יודעת איך לעזור,

אבל הרבה בהצלחה!

תודה רבה!והאמת
תודה על התמיכה ועל הענווה
למי שמגיב לי בפרטיוהאמת

בס"ד
לכל האנשים הנפלאים ששולחים לי בפרטי. עקב מגבלת מצטרף חדש אני לא יכול לראות מה אתם כותבים..
אשמח אם תשלחו לי למייל nnanxufk@gmail.com
או אם יש לכם רעיון איך לפתור את זה..

אפשר שיכתבו במסרפה לקצת
למה לא לדבר רק בפלא' ולהפגש רק אם מוכרחים?מבקש אמונה

זה בעצם מה שחכמי ישראל מורים לעשות בזמן האירוסין (ואפילו לפני אם צריך)

זהו רק תחילתו של הניסיון!אך טוב לישראל

עצם הדבר שזה מפריע לכם, כבר חשוב.

אם זרוז הנישואין היה פותר, הייתי מייעצת מהלך זה.

אבל, קחו בחשבון מה יקרה אחר כך בביתכם הפרטי, הרי יש כל כך הרבה מצבי ריחוק, שהכל תלוי בכם, אין איש מסביבכם. וקדושת המשפחה תלויה בהתנהלותכם.

לכן מציעה ממש בכל הכוח לבנות תוכנית שלא תביא אתכם למצבים מלחיצים, אך גם להרבות בלימוד ובהתבוננות בהנחיות חז"ל, ובע"ה תינצלו ותצליחו!

מזל טוב!

פגישותוהאמת

קודם, תודה על העצה והתתייחסות!

הורדנו את מספר הפגישות על מנת להמנע מזה, אך זה כמעט בלתי אפשרי לא להפגש בכלל. אם לא נעשה שבתות יחד וכד' הדבר יוביל לשאלות ותמיהות מצד הסביבה.
בנוסף, לפעמים החוסר בפגישות מגביר את הגעגוע ואת הקושי ואז כשנ]גשים הקושי לא לגעת גדול הרבה יותר..

תראי..מבקש אמונה

את אומרת שיהיו שאלות ותמיהות מצד הסביבה,

אבל אפשר פשוט להסביר להם שכך חכמי ישראל מורים.

הרי כמעט כל אחד שמתחיל לקיים מצוות חושש קודם כל מהתמיהות.. זו מניעת המוח די גדולה.

אבל כשאומרים את הסיבה בלי לפחד רואים שאנשים משתדלים להבין אותנו.. 

ונניח שיהיו כמה שלא, שווה להיכשל בשבילם? ברור שלא! 

לגבי התוצאה, אני לא חושב שזה נכון,

כי א. ככל שאדם שומר את עצמו הוא יותר מתקדש והתאווה נחלשת- זה ידוע..וחכמינו בטח ידעו מה הם אומרים.

וב. נניח שאת צודקת, בכל אופן אז תיכשלו פחות.

הכי טוב להיצמד למה שחכמינו אומרים.  

סליחה.. בטעות כתבתי לנקבה. לא יודע למהמבקש אמונה

אישית לא עשינו הרבה שבתות ביחד לפני החתונה. זה לא כזה מוזריעל מהדרום
גם שבתות הפחתנווהאמת

ננסה לחשוב גם על זה.
תודה!

בהצלחה רבה!יעל מהדרום
מוסיף ישר כח לכם על כל המלחמה ביצר. אשריכםהדוכס מירוסלב

תודה רבה על החיזוק!והאמת
בשמחה, אשריכם ממש! זה בכלל לא פשוט להחזיק כל-כך חזקהדוכס מירוסלב

אין ענין מיוחדד.

ב"שבתות".

ומה זה "שאלות ותמיהות" מול עצם הענין.

צריך לזכור, שמצד האמת, מעמד של "מאורסים" של ימינו אינו כלום מבחינת המשמעות בנושאים אלו.

הוא סה"כ הצהרת כוונות, איזושהי מחויבות להתחתן בסופו של דבר, ומדרגה של התכוננות.

מבחינת ה"שני אנשים" שונים, הוא בדיוק כמו לפני כן.

המשמעות רק מצד זה שמתחתנים אח"כ. 

זה באמת כואב מאד.ד.

אל תחפש מישהו שזה "קרה לו", כדי לקבל "הקלות" (אלא אם כן יתן לך עצה איך להתגבר, שזה לא תמיד בא משם) - 

ואל תחשוב שמי שלא, "לא יכול להבין את המקום הזה". ובוודאי אנשים שנישאו כבר, או עם נסיון חיים.

צריך קודם כל לדעת - אפילו "בתיאוריה", ברגע של שקט, לבד - את חשיבות הענין, נוסף להלכה הפשוטה והחמורה.

בחור ובחורה, כל זמן שלא נישאו הם שני אנשים, אחרים, המשיכה הזו היא מבחוץ, גם אם קשה לעמוד בה אחרי שכבר היה קלקול; והיא "משטַחת" את ההיכרות.  אלא מה, שהיצר יֵצר.. ויותר קל לראות בעיניים בהירות את השלוה והעדינות של יצירת הנפש הנפשי המתקרב, לפני שקורה דבר כזה, מאשר אחריו, שהצד של הרגע עושה את שלו וקצת מסמא את העיניים.

כאשר מתחתנים מתוך אישיות-אל-האישיות, אהבת אישיות אל האישיות, מסתכלים על השני קצת ב"גוף שלישי", זו יצירת אהבה עמוקה יותר, מתאימה אל המצב. החיבור האמיתי בא מתוך נישואין, התחייבות אמיתית, קדושה, נהיים משפחה - ואז הדברים שבאו ככישלון בוצורה שמוזילה את הקשר בסופו של דבר, באים כביטוי ל"איש ואשתו", במקומם הנכון, וגם אז לא במקום הצד האישיותי אלא כמבטאים..

צריך להתבונן עמוק, שזו באמת "מישהי אחרת", להתנער מזה.

וטוב שאתם עוד במקום שזה ממש מפריע לכם, ורוצים אחרת.

אין ברירה, קודם צריך "להתקרר". להתבונן כנ"ל היטב, כל אחד בפני עצמו, לקחת צעד אחורה, להציב יעד של היכרות אשיותית בלבד. עוד יש לכם הרבה מה להכיר. ולראות גם את ה"סוכריה", של הערך שיהיה לכם את זה רק כביטוי של דבר גדול יותר אחרת לגמרי. עדיין אפשר לשוב ולהתייצב.

ובשביל זה, לא מספיק "תיאוריות". צריך לשמור לפני שהענין מתקרב. להיפגש לעיתים לא קרובות. לשבת מראש במרחק מתאים. אפשר שני צדדים של שולחן ולא ממש זה מול זה.  להיפגש בשעות מוארות, במקומות עם אנשים כשרים. להיזהר מראש בדיבור; מה שמרגישים ש"עושה משהו", לעצור לפניו. זה קשה, אבל אפשרי.

לא לנסוע לבד ברכב פרטי, במקום שאינו הומה. וגם שם - אם את הנוהג, הבחורה יושבת מאחורה, ולא בצד שלך. לא מדברים ברכב, לא לפני פגישה ולא אחריה. וכו'. ולעשות את זה לפני שמתחיל להתעורר חשק לזה.. החוכמה בהכל - זה לעצור לפני שמתעורר, במצבים שיודעים שעלול.

ולא לסחוב את הזמן עד החתונה.

[ואל תאמר לעצמך, טוב, הם לא מבינים... לא כך. כבר היו כאן שאלות כאלה בעבר; היה ממש לפני זמן רב זוג ששני הצדדים התייעצו עם מי ש"לא חווה את זה" ב"ה - ושניהם הצליחו לעצור את עצמם, לחזור אל עצמם, ולהתחתן בצורה כשרה. לא להתייאש כלל. תתחזקו בכל תוקף - ה' יעזור לכם]

אין פה חלילה ניסיון למצוא הצדקהוהאמת

אני יודע שיש המון אנשים שזה קרה להם והדבר לא מספק לי צידוק בשום צורה, אני שונא ומתעב את החטא בכל נימי נפשי. זה שיש עוד אנשים שזה קרה להם לא עוזר לי להתאהב בחטא חלילה.
חיפשתי אנשים שחוו כדי שאולי יוכלו לתת עצות שיעזרו, מדובר במצב ייחודי שלא ממש דומה לניסיונות אחרים ולכן אני מרגיש צורך לבקש עצות דוורא ממי שחווה זאת. בנוסף נתקלתי בשאלות דומות שנענו בתגובות תקיפות וחדות שפוא נובעות מחוסר הבנתי המקום הנפשי של הנפילה הזאתי..

הדברים שאתה כותב הם כמובן ברורים וידועים לנו ואעפ"כ נשתדל לחזור ולהעמיק אותם אצלנו..
חשוב לי להבהיר, אין לנו שום פגם בידיעת חומרת האיסור והנזק שהוא יוצר. כל פעם כזאת מבאסת אותנו מאד. וכבר יצא שאחרי נפילה רצינית במיוחד התפרקתי בבכי שהלוואי שאבכה כככה בכל יום כיפור, כך שצער לא חסר.. 
הקושי הוא איך להתגבר. כל הידיעיות והמחסומים נופלים כשהמגע הראשון מתחיל. אתה מאבד את הראש לחלוטין, ומתחיל זרם שקשה ממש לעצור.
ננסה לאמץ חלק מהעצות ולקחת יותר ויותר צעדים אחורה מתוך ת]ילה שהדברים יעזרו..
תודה רבה על התשובה המושקעת והארוכה!

הבנתי שזה הענין...ד.

[מה שכתבתי לגבי "הקלות", היה רק כדי לתחם את הענין. שאכן השיתוף יהיה מצד עצות להתגבר, ולא כאלה ש"יסבירו" שבעצם לא נורא...]

וכל הכבוד שאתה "שונא ומתעב את החטא בכל נימי נפשך". זה עוזר לאפשרות להחזיר את הנפש למקום טוב, גם אחרי שקרה מגרמת היצר, שלא נעצר בזמן.

יש צד טוב מאד ב"תגובות תקיפות וחדות", שאתה אומר שנתקלת בעבר, שהן בעצם מבטאות את התחושה הבריאה הבסיסית; מזכירות גם למי שצריך היכן המקום הנכון, ובפרט עוזרות לאחרים, שלא יהיה ליבם גס בכך.

אבל נכון, שלמי שנמצא בנסיון, ומאד רוצה לצאת משם, צריך עזרה קצת מסוג אחר.. הוא ממש מחפש איך לחזור לאותו אורח חיים שעליו הם מדברים..

באמת, זה לא כ"כ בא ממקום "נפשי".. אדרבה, הצד הנפשי הנקי, מרגיש שהאהבה שיותר באמת, היא דווקא בהתמקדות אחד בשני, באישיות; אלא שזה צד יצרי, "הורמונאלי", שנסחף.

אשר על כן, באמת באופן המעשי, צריך הן את הסור מרע, בעיקר. דהיינו, לעצור לפני מה שמביא אל המילימטר הראשון (גם אח"כ לא להתייאש, אבל לעצור קודם). מן הסתם יודעים איזו קרבה פיזית, איזה דיבור, איזה מקום ישיבה/פגישה, מועדים להתחלה. צריך לעצור לפני כן. כשהראש עדיין צלול, ויכול להתמקד בערך ובאדם.

הדבר השני, זה באמת להתבונן בצד של האישיות של השני, האדם. מהראש אל הראש..  זו רמה יותר גבוהה של קשר. וכמה שהצד החיצוני נרגע, כך גם ניתן יותר לחוש את זה.

כבר אמרו חז"ל על היצר הזה, "משביעו רעב, מרעיבו שבע". צריך להשתדל תקופת צינון, ולהמשיך לשמור גם אחריה לפרטי הגדרים - ואז קל יותר להמשיך להיזהר, וגם לגלות את הצד העמוק יותר.

הצלחה רבה. אתם במלחמה קדושה. ה' יעזור לכם לנצח..

יש שיטה ששמעתיפרפר לילה
שכל פעם כשנופלים תורמים סכום כסף לא קטן,ולא וחייבים גדול, אבל סכום שיצבוט אם נוציא אותו פעם אחר פעם בגלל דברים קטנים.
אחרי כמה פעמים מניחה שהפיתוי יותר ירד..
ב"הצלחה!
זה רעיון טוב שכבר ניסינווהאמת

ניסינו כבר בעבר את הרעיון הזה וספגנו קנסות רצינים ועדיין זה לא עזר.
עכשיו מנסים לחשוב על קונספט שאולי כן יעבוד העניין של הקנסות.
תודה רבה!

לא הייתי במצב הזה,מור ולבונה
ואני גם לא דמות תורנית בכלל אבל אצלי עזרה החשיבה שזה מזיק לקשר, ויותר מכך, מזיק לאותו בחור שאני יוצאת איתו ואוהבת אותו.
מאחר והדבר האחרון שאני רוצה זה להזיק לו או לפגום בקשר- זה היה הרבה יותר קל (במאמר מוסגר אני אומר שלי אישית זה היה קל ברמה כזאת שגם כשלא שמרנו יחוד- זה היה עיקרון שאני לא חוצה).
לא יודעת אם רלוונטי לכולם או לאנשים עם עקרונות ברזל, בכל אופן בהצלחה

יודעים שזה מזיקוהאמת

כל הזמן מדברים כמה זה מזיק לנו, וזה מחזיק אותנו לפגישה אחת קדימה ואז שוב נפילה חלילה..
אני גן אדם עם עקרונות מאד חזרים בהרבה מאד תחומים, אך כאן אני מרוסק לגמרי, לא מצליח לעמוד בשום דבר שקיבלתי על עצמי. זה הופך את זה לקשה הרבה הרבה יותר..

מבינה, זה באמת נשמע מתסכל.מור ולבונה
קצת קשה לתת עצה שתתאים לך מבלי להכיר אותך,
אבל אולי תחשוב(ותפנים) על זה שכל נגיעה שלך בה היא פוטנציאל ממשי של כניסה להריון שלה.
תרצה להעמיד אותה במצב כזה? מניחה שאתה יותר אוהב אותה ודואג לה ולכן לא תרצה שזה יקרה. הקושי (שישנו והוא בכלל לא מבוטל) והכמיהה לממש את האהבה, אולי ידחקו לנוכח הסיכון שאתה מעמיד אותה (ואותך) בו.
אולי אם תחשוב שלגעת בה = הריון וודאי תתנהל אחרת.

"הכל תלוי ברצון- אפילו לרצות" (ציטוט שאני לא זוכרת מי עומד מאחריו)
רצון נשמע שיש, ובכמויות
לאט לאט ובלי להביט לאחור, תפעל בהווה ותחשוב על העתיד.
בהצלחה ענקית ומזל טוב!!

מחשבה מטלטלתוהאמת

את מציעה כיוון מחשב דרסטי, אחשוב על כך לעומק.
תודה על כל העצות ואיחולים!

אוי ואבוי.לאיאומן
זוג צעיר מאוהב ובריא. מאורס. מלא תשוקה. הכל טוב אתכם. הכל בסדר. הכל תקין. אין ב״נפילות״ האלו שום דבר שיפגום בקשר שלכם. להכניס מחשבות טמטום כמו נגיעה = הריון או נגיעה = תפגע בנישואים ח״ו, אלו דברים שדווקא עלולים כן לפגום בקשר שלכם. אל תלכו לשם. אני מבינה שחשוב לכם לשמור נגיעה, מבינה ומכבדת. אז תשתדלו, תנסו בכל הכח. אבל אל תהיו עצובים! אל תדמיינו שטויות כמו שהקשר שלכם שווה פחות בגלל זה! אתם כל כך נורמליים ובריאים. תתחזקו במצוות אחרות, תמשיכו לנסות, ותדעו שהכל טוב אתכם.
רק להגיד לך... שאני מבינה אתכם!!אני123
ואל תיפול לעצבות.
ואל תכעס על עצמך יותר מידי.
ברור לגמרי מהדברים שאתה כותב. שהדבר כואב לך מאוד.
והיית מעדיף שלא להיגרר לשם בכלל.
אבל-
עוד כמה זמן החתונה?

תנסה את הדבר הבא.. אבל לא לוקחת אחריות אם זה לא עובד (:
לדעתי- ברגע שלא תכעס על עצמך יותר מידי. לא תיפול לשם שוב בקלות.
למשל בנ"א עושה דיאטה.. ואז יורד על פיצה שלימה לבד.
וכועס כל עצמו ובוכה..
פעם הבאה שהוא יהיה רעב הוא ירד על פיצה או אפילו על 2 פיצות. ככל שאנחנו כועסים על עצמנו יותר ופחות נותנים מקום לטעות שלנו.
אנחנו עלולים להיגרר שוב למקום הזה.
אם תתנהג לעצמך ביותר
ולא כדי להתיר לעצמך להיגרר.
אלא כדי לא לשקוע לתוך המקום של העצבות.
תשאיר את עצמך במצב רוח כמה שיותר טוב.
בנסיון הבא- יהיה לך יותר קל להתמודד..
מזל טוב לכם!!!ניצנים

זה ניסיון קשה

ממה שאתה מתאר נראה לי שאתם צריכים יותר מעצה...אבל ננסהץ  

אין לי עצות מניסיון ב"ה אבל חשבתי להציע ראיה אחרת, 

קודם כל להסתכל על זה כאל דבר מדהים. יש בניכם משיכה וזה נפלא. 

יש בניכם תשוקה לחיבור, גדול, טבעי ועוצמתי. 

זה מדהים! 

מצד שני אתם יודעים שלכל זמן ועד שלא תתחתנו זה בעייתי. 

אני חושבת שלפעמים הלחץ מהנפילה מביא אותך ליפול. 

שמעתי פעם שהרב קוק אומר "אסור ליראת שמים שתדחק את המוסר הטבעי של האדם" 

הרצון שלכם לבנות בית הוא גדול ועוצמתי בכל כך הרבה מובנים 

הפחד מפני הנפילה הוא לא העיקר מול המטרה הגדולה אליה אתם שואפים ומכוונים. 

נפלתם באסה, לא כדאי לחפור בזה, תקומו ותמשיכו הלאה אתם בדרך לדבר גדול בהרבה. 

משהו שאני יכולה לומר מעבר למה שכולם כתבו כאן, 

שבקשר זוגי יש שניים. אני לא יודעת איך זה אצלכם אבל בדרך כלל יש צד אחד שיכול להחזיק יותר. 

שיכול לעצור ולומר, רגע, זה נכון לנו? 

אתה לא שומר על עצמך, אתה שומר עליה והיא עליך. 

אומרים שבינה יתירה ניתנה לאישה שכאשר היצר של הגבר גובר עליו.. 

לאישה יש חכמה מיוחדת איך לעזור לו להתגבר על היצר. 

ואוו תהיו חזקים ואמיצים וה' יצליח את דרככם. 

נכון, הלחץ מגביר יותר.והאמת

אך מה העצה? אני מפחד שאם נשחרר מהנפילה זה דווקא יוביל ליותר נ]ילה מאשר חשבון נפש ובאסה על הנ]פילה. כשזוכירם שזה מבאס יותר קל לשמור..
ניסנו גם את הקטע של השמירה. היו פעמים שהיא שמרה עלי והיו פעמים שאני שמרתי יותר, באופן כללי היא עוצרת אותנו מליפול לחמור יותר ואני מושך יותר קדימה. אבל הרבה פעמים זה הפוך, היא זקוקה למגע הזה יותר ממני כדי לבטא אהבה. כך שלי המגע משחק יותר על הקטע של תשוקה ואצלה על קטע של אהבה..
תודה על העצות!

מענייןהדוכס מירוסלב

מי אמר את זה "אומרים שבינה יתירה ניתנה לאישה שכאשר היצר של הגבר גובר עליו.. 

לאישה יש חכמה מיוחדת איך לעזור לו להתגבר על היצר"?

[פשוט יש לי על זה כמה קושיות, אשמח לראות מקור]

א. אני לא חושב שזהד.

"מדהים". וגם לא "חיבור גדול, טבעי ועוצמתי".  יש נטיה לפעמים, לעשות היום "קיצורי דרך" - ומִדברים שהם יצר כפשוטו, לעשות משהו "גדול". וגם, יש הבדל גדול בענין בין בנים לבנות.

ב. ואינני חושב ש"הלחץ מהנפילה" מביא אותו לכך. זה חביב לכתוב כך, אבל איך שאני מזהה, הוא לא שם. זה לא הלחץ מהנפילה, אלא ההימשכות אליה. זה יצר.

ג. ולהביא בשם הרב קוק, שכתב שאסור ליראת שמיים שתדחק את המוסר הטבעי, "ראיָה" לכך שכאילו זה לא כ"כ נורא... זה ממש ההיפך. אצל הרב קוק, ההתנהלות הזו עצמה, כמובן, היא ההיפך הגמור מהמוסר הטבעי (לא רק אצלו כמובן.. אבל כיוָון שעליו דובר), ולא רק מהיראת שמיים. אנשים לא נשואים.

ד. להגיד "הפחד מהנפילה הוא לא העיקר מול המטרה הגדולה"... הנפילה היא עצמה הריסה של המטרה הגדולה. כמובן, אם חלילה נופלים למרות שמאד לא רצו, אז שבים ועולים. אבל לעשות מזה, "נפלתם באסה.. תמשיכו הלאה, אתם בדרך לדבר גדול בהרבה"... זה הורס את הדבר הגדול בהרבה. והתוצאות של זה עלולות עוד ללוות אחרי התקופה הזאת. ולפחות ההספד של איך היה יכול להיבנות. זה לא משהו "שולי". לדעתי, זו ממש אי הבנה של מה זה בית בישראל.

ומה זה "תמשיכו הלאה".. הרי זה לא דבר חד פעמי, אלא דבר שממשיך.  חלק מרכזי מ"הדבר הגדול", זה שהכל יבוא מתוכו.

היה שווה להפסיק להיפגש לחלוטין עד הנישואין, אם זה היה אפשרי, כדי לא ליפול בכך עוד פעם אחת.

תודה על העצות והתמיכה!והאמת
אם יש לך אחים/ות בתיכוןאיתיץ
תפתחי את בית חינוך ומשפחה, יש מכתב ממש טוב של הרב אבינר למצב כזה.
הבטחתי לעצמי שאם ח"ו אתקל במצב כזה- אקרא ואשנן אותו.
ויש באותו פרק עוד כמה אוצרות טובים.
בהתלחה רבה!
הלוואי וזה היה כזה פשוטוהאמת
לא בא לתקוף חלילה, הכוונה שלך טובה. אבל העצה הזאת נובעת ממקום שפשוט לא מבין את העוצמה של הנפילה ואת המצוקה הנלווית אליה. אין פתרון קסם כמו מכתב או ספר שיעלים את זה.
זה לא שיש כאן בעיה בידיעת חומרת החטא.
אני אומר זאת על מנת שתדע לייעץ טוב יותר לבר שיתמודד עם זה..
ברור שזה לא מספיק!איתיץ
זה רק תוספת...
הרי אנשים כתבו לך פה דברים יפים שחיזקו אותך, נכון? אז שפ זה כתוב בצורה חדה, שממש משפיעה על הנפש..
אתה צודק.לב טהור:)

בס"ד

מי שזה לא קרה לו לא יוכל באמת להבין אלא אולי רק לתאר..

ואפילו שאולי לרבים פה היו קשרים קרובים ורציניים בעבר זה בטח לא משתווה..

אבל אני מאמינה שלרובנו הגדול, כמוך, יש מכנה משותף אחד והוא הרצון. כולנו תקווה ורצון להצליח להתגבר ולעמוד בניסיון הזה בבוא היום על אף הקושי.

אז אני חושבת שגם אנחנו ציבור ה"לא מבינים" נוכל גם לתת עצה..

והיה לי חשוב להגיב-

אני נגד הלקאה עצמית ומאוד בעד הכלה. 

קרה שנפלתם (ונשמע שכמה פעמים..) נשמע שמאוד קשה ואתם לא רוצים להיות שם, וכל פגישה היא התמודדות עבורכם (ואגב ממש אשריכם!), זה באמת כואב שמנסים ולא מצליח!

ויחד עם זאת, בוא שנייה ותסתכל בעין טובה- איזה כייף, ב"ה אתם מאוד אוהבים, נשמע שיש משיכה גדולה ורצון לקרבה וזה ממש כייף לגלות את זה עכשיו לפני החתונה!

ועכשיו תמשיך ותעשה רשימה של כל הדברים הטובים שיש במצב הזה..!

יש?

יש-

עכשיו שיש כוח והראש מורם, אפשר להתחיל לנסות לעבוד ולעמוד מול הדבר הזה.

*אני חושבת שבאמת כדאי לנסות ולצמצם כמה שיותר מפגשים.

*כשאתם נפגשים תעשו את זה במקום שיש עוד אנשים שאתם מכירים כי לידם תחשבו פעמיים לפני כל נגיעה..

*דברו על זה- אם קשה לך תגיד לה שקשה ואתה עובד על עצמך כדי שלא יקרה מצב של נגיעה. אולי אפילו יהיה צורך להתרחק או משהו. אני מאמינה שהיא מאוד תעריך את זה ותנסה להיות יחד איתך ולעזור, ואותו דבר הפוך.

*קראתי בהמשך שכתבת שאצלך המגע הוא תשוקה ואצלה המגע הוא צורך לאהבה. תנסו להגיע לצרכים האלו ללא מגע ובדרכים מותרות. לדוגמא- אם אתה מרגיש שהיא זקוקה לחיזוק של האהבה ביניכם תגיד לה יותר שאתה אוהב אותה, תעשה כל מיני מחוות שיראו את זה. אפשר לכתוב מכתבים ולכתוב מה אתה מרגיש וכו'..

*ועוד משהו אחרון- חזקו את עצמיכם, שניכם, על כל פעם שהצלחתם להתגבר ולא ליפול. לחזק את עצמיכם במשהו משמעותי שיהיה לכם כייף- תחשבו ביחד, אולי משהו משותף לשניכם או משהו שאתה עושה לה והיא לך. מה שכייף לכם!

הרבה הרבה הצלחה בעז"ה, וסיעתא דשמייא גדולה!

ממש ממש תודה!והאמת
תודה על התמיכה והעצות.
התגובה שהכי עזרה לי עד עכשיו!
ב"ה. בשמחהלב טהור:)
חיזוק יסודות האמונה בלבד.יפה עיניים
לימוד יומי על חומרת העוון ועל הנזק העצום שזה גורם.
ברגע שיתישב לך על הלב שהנזק גדול, אתה תמנע מכך.
כדי שיתישב, נדרש לימוד יומי של שניכם.
הלוואי וזה היה כזה פשוטוהאמת
אני מודע בהחלט לחומרת העוון וגם יכול להעביר שיעורים על כך.
זה משהו הרבה מעבר לזה, ולכן הקדמתי לומר שמי שלא חווה את. זה יתקשה להבין את המקום הנפשי הזה.
התשובה בגוף השאלהיפה עיניים
מי שמרגיש את חומרת העוון, לא חוטא. יש הבדל בין ידיעה.
בגלל זה כתבתי, חיזוק האמונה. לימוד יומי.
לא צריך לחוות, יש חכמים לפנינו שמסבירים לנו ונשענים עליהם.

שוב, הלוואי וזה היה כזה פשוט.והאמת
אשתדל להרחיב מעט על מנת להבהיר את הנקודה יותר טוב.
אני בחור שלומד כבר מספר שנים בישיבה נחשבת, אני הולך להיות אברך וללמד בישיבה שלי. בכל תחום אחר אני ב"ה נמצא במקום טוב ונחשב מאד דוס. היום שלי מורכב כולו מתורה.. כל שימוש לא חסר וגם הבנה ביסודות האמונה.
הדברים שלך נובעים מנקודת מבט מסויימת, תפיסה שבה הדברים מאד חדים וברורים. והפתרון הוא פשוט, מאחל לך מכל הלב שלא תגיע למקום בו הדברים מפסיקים להיות כאלה פשוטים אך תדע שאם תצטרך לחכות ולייעץ לחבר או לבן שלך כיצד להתגבר על התמודדות קשה במיוחד שהיא קשורה ליצר העריות אז תדע שהתפרון שאתה מציע רק מחמיר את הבעיה. הוא יוצר אצל המטפל תחושה שהוא דפוק לחלוטין ואם הוא רק יצליח ללמוד קצת יותר הוא יקום מהנפילה.. זה רק מגביר את התסביך ואת הקושי לקום ממנו.
פספסת את הנקודה לצערייפה עיניים
הכי קל זה להגיד.."מי שלא התנסה שלא יגיב"
לשיטתך, הדרך היחידה להצעת הפתרון לבעיה היא נסיון אישי. וזו טעות.
לא צריך להיות חכם גדול, ידע בתורה יכול להיות עצום וזה עדיין לא קשור,
אינני אומר שאתה דפוק ח"ו אלא רק השורש הוא ביסוס האמונה, ושם תסתכל על שלושה דברים ותראה מה פחות ברור לך.
פתרון קסם זה הכי קל, החדרת אמונה בכל רגע והבנה של חומרת המצב תגיע רק על ידי לימוד מסוג זה. ודו"ק.
שלוםחדשכאן
לא מאורס ומעולם לא הייתי בניסיון כזה ב"ה.. קודם כל קבל חיזוק, זה באמת קשה!! אפילו קשה מאוד!!!
מקווה שאהיה מובן ושהדברים יהיו מועילים ומקובלים..
כמו בכל ניסיון, *בסופו של דבר* אפשר להצליח לעמוד בו - לפעמים זה קשה עד כמעט בלתי אפשרי ולפעמים זה יותר קל. אבל תמיד אפשר להצליח לעמוד בו. אני לא מזלזל בכלל בכלל בעוצמת הניסיון! להתגבר על ניסיון זה קשה וצריך כוחות עצומים!! באמת! אבל בכ"ז, כן, אפשר להצליח לעמוד בזה. העצות שנתנו כאן חשובות (מאוד!) בגלל שהן עוזרות להקטין את הניסיון. רק שבסופו של דבר הניסיון בכ"ז קיים.
אני חושב שהדרך האמיתית להתמודד עם ניסיון (אחרי העצות הנפלאות שמקטינות אותו..) היא בראש - בהבנה, בהחלטה. כל אחד מאיתנו שעומד בניסיון (קטן או גדול), בכל רגע נתון, אם רק יהיה מספיק חזק להגיד לעצמו שהוא לא רוצה ליפול, שהוא רוצה לעשות אחרת, הוא יוכל להתגבר. זה אפשרי - הרי לא מדובר באונס. חד משמעית, כאשר נמצאים כבר בפנים והניסיון גדול, זה קרוב ממש לאונס (מצד הקושי), אבל עדיין זה לא זה. אפשר להצליח לעמוד בניסיון! אם רק נגייס מספיק כוחות בעצמנו ונאמין בכוח הרצון שלנו להצליח לעמוד בניסיון, נוכל לעשות בזה! אם רק נחשוב לפני שעומדים בניסיון או אפילו אחרי שכבר עומדים בו, שאנחנו לא רוצים בזה, נוכל להצליח. זה קשה! קשה מאוד!! אבל אפשרי. שוב, אני ממש ממש לא מקטין מעוצמת הניסיון! אני פשוט מאמין שהכוחות של האדם גדולים אפילו יותר!! (חז"ל שאומרים שהקב"ה מעמיד אדם בניסיון שיכול להצליח לעמוד בו מאמינים בזה..)
כשמבינים את זה ומדובר בשניים, הסיכוי להצליח לעמוד בניסיון אפילו גדול יותר. זה באמת יפה וחשוב שאתם אוהבים! וזה גם טוב ששניכם לא רוצים להיכשל ומנסים להצליח לעמוד בניסיון. תדברו על זה. על זה שאפשר להצליח לעמוד אם נהיה מספיק חזקים. על זה שלאדם יש כוחות גדולים מאוד שהקב"ה נתן לו. ובסופו של דבר לנסות להגיע להפנמה שממש לא רוצים בזה ושנעשה הכל כדי להצליח לעמוד בניסיון. לטובת שנינו. זה רצוננו.
שוב, זה קשה, קשה מאוד!! אפילו מאוד מאוד!!! אבל אפשרי. "כי כוח עז לך!! יש לך כנפי רוח, כנפי נשרים אבירים!".
אני חושב שאם כשאתם רואים שאתם מגיעים למצב שתעמדו בניסיון (ואפילו אחרי שעומדים בו) ואחד מכם יבטא בפה את זה שאתם לא רוצים להיכשל, שכדאי לעצור, לא להמשיך, יהיה הרבה יותר קל להצליח לעמוד בניסיון. (זה עדיין יכול להיות קשה מאוד מאוד!!)
מקווה שהייתי מובן..
המון המון חיזוק, תאמין בעצמך, תאמינו בעצמכם, בטוב הגדול שבכם! ובעז"ה שתצליחו לבנות בית נאמן מתוך קדושה וטהרה גדולה!!
אפשר בשמחה באישיחדשכאן

אם אתה רוצה להרחיב..

תודה רבה על התגובה המושקע והארוכה!והאמת
היית פעם במקום שבו אתה רוצה בכל הכוח ובכל זאת נופל? שבכי בלי סוף על הנפילות, שלמדת, התפללת, נתת לעצמך קנסות, נתת צדקה ועדיין אתה נופל?
הלוואי וזה היה רק עניין של רצון.. מדובר פה בתהליך הרבה יותר מורכב וארוך מהזמן שנותר לנו עד החתונה..
זה לא רק הרצון, זה בעיקר האמון בכח שלכם!חדשכאן
עבר עריכה על ידי חדשכאן בתאריך ד' באב תשע"ח 19:54
ברור לי שיש רצון. רצון ענק! א"א לפספס את זה, רואים את זה לאורך כל מה שכתבת. הדגש העיקרי היה על ההבנה הזאת שבסופו של דבר, אנחנו יכולים (ומצווים..) להצליח לעמוד בניסיון שה' העמיד אותנו בו. צריך ממש לקבוע את זה בשכל - שיש לאדם כח להצליח לעמוד בניסיון.
ברור לי שיש המון רצון!! לכן אני גם מאמין שתוכלו להצליח בעבודה קשה.
אם תרצה אוכל בערב להרחיב יותר באישי.
כתבתי לך באישיחדשכאן
לענ''ד, מגע זה דבר אדיר וקדוש. העניין הוא זמן ומקוםדוד=)
תשלטו בזמן ומקום שלכם, תצליחו, לא תשלטו, לא תצליחו.
וזה לוקח זמן לשלוט בזמן ומקום ועד אז כנראה תפלו.. ואין מה להיבהל מזה. אחרי שתשתלטו, לא תפלו וזה נקרא לחזור בתשובה.
ברור שמגע זה דבר אדיר וקדושוהאמת
ולכן בדיוק אנחנו מנסים למצוא את הדרך להחלץ מהמקום שאליו הגענו.
השאלה היא איך מצליחים להשתלט על הזמן ובמקום..
תקשיב..לב אוהב

אני לא יודעת , מפחדת להכניס את עצמי לדיון הזה.. כי ב"ה באמת לא עברתי את הנסיון הזה...

אבל כן הייתי במצב של כמעט מאורסת. מאוהבת עד הגג . אבל לא הגעתי למצב של נפילה.. ובאמת היינו מאוהבים..

כאילו, זה כל כך חמור אצלי בראש, זה ברמה שאני חושבת שזה מוות של הנשמה. ואני לא מוכנה להקריב את התאוות שלי על המזבח.. 

ת'אמת אם הייתי במצב שלך, רציני, לא הייתי נפגשת.. מעדיפה להתגעגע, לנהל דברים בפלאפון מאשר ליפול עוד פעם ועוד פעם...

תודה על התמיכה והענווהוהאמת
מאד מקווה שלא נגיע למצב כזה, אך אם לא תהייה ברירה אנחנו נפחית עוד יותר את הפגישות..
דבר שלא פשוט, בעיקר לה.
אתם תצליחו.ע מ

מה עובר לך בראש כשאתה רואה משפט כמו בכותרת?
כל הבעת תמיכה מחזקתוהאמת
גם משפט סתמי 'כזה מבלי עצות מאחורי מוסיף כוח להתמודדות
👍ע מ

התכוונתי לראות בתשובה שלך אם אתה רואה ואומר "נכון, ברור" או "הלוואי". לא כל כך הצלחתי.

אם האווירה היא "ברור" זה ממש טוב.
ואם האווירה היא "הלוואי" כדאי לבדוק שזה לא נובע מהשלמה מסוימת עם המציאות הכואבת הזאת. אני חושב שהרגשה של "ברור" מעידה שאנחנו עם הראש מעל הבוץ - אמנם הגוף התלכלך אבל הראש לא. עדיין חושב באותם מושגים בדיוק, תופס הכל בדיוק אותו דבר כמו מקודם, רואה את הלכלוך שעל הגוף כדבר חיצוני לו וחושב איך להוריד אותו. במצב שגם הראש התלכלך - כבר אין צלילוּת, וקשה לראות את המצב מבחוץ, אולי זה המצב של "הותרה לו. הותרה לו ס"ד?! אלא נעשית לו כהיתר". מנסיוני הדל בכניסה לרוטינות כאלה - אם מרגישים שהראש בפנים, קשה להוציא אותו בבת אחת והשינוי צריך להתחיל מרמת המעשה - להתחיל להוציא את הגוף עד שהראש חצי יוצא, וכשהוא חצי בחוץ כבר אפשר בד"כ לנער אותו מהלכלוך ואז הרבה יותר קל להמשיך לצאת.
כדאי מאוד לא לפחד להגיד לעצמנו בפה מלא ולב שלם: כן, נפלנו. באמת נפלנו, זה לא בכאילו, זה לא כמעט. כן, אני רוצה לעשות שינוי. המצב הנוכחי הוא לא בסדר ואני רוצה להגיע למצב אחר. וכשם שאפשר באמת ליפול כך אפשר באמת לקום. הגבורה הזו לשים לעצמנו את המציאות בפָּנים ולא להדחיק אותה לצד היא הגבורה שאיתה אפשר לקום ולהילחם במצב הקיים.
ואולי אני שונה ממך ודרך ההתמודדות שלך שונה, אני מאמין שתדע מה לקחת לך ומה לא.

ואל תרגישו שאתם מפספסים משהו ח"ו אם אתם לא נוגעים. אם הנגיעה היא צורת ביטוי לאהבה, אז שיהיה לך ברור שאם אתה לא נוגע בה זה לא בגלל שאתה לא אוהב אותה. להיפך, זה בגלל שאתה כן אוהב אותה. מאוד.

ואור תורה. אור תורה שמרומם את המבט מעל לכל המעשים.

אמנם זה לא קרה לי, ההתמודדות שלך, אבל בכל זאת...

שתזכו להקים בית נאמן בישראל בקדושה וטהרה, שמחה וברכה!
לא חושב שהוא שם לב לשאלה שהוספת בהמשך..חדשכאן
גם אני לא שמתי לב..
מאד מזדהה עם התיאור שלךוהאמת
בהתחלה זה היה רק הגוף והיה קל לנער את הלכלוך ועם הצטברות הנפילות גם הראש שקע והייאוש התחיל לצוץ.
ב"ה לאט לאט מתחילים להתנער מזה, לבנות מחדש את האמון בעצמנו.
תודה רבה על כל העצות והאיחולים!
ברוך ה'! שמח לשמועוהוא ישמיענו
שמח שעזרתי ע מ
מה דעתך לשתף את הרב שלך בענין?צהרים
או אולי איש מקצוע?
חשבתי על הענייןוהאמת
צריך גם לזכור שיש גם את הצד שלה ולא פשוט בכלל להחשף.
אבל אחשוב על כך.
תודה רבה!
אתה כותב שניסיתם הרבה דברים כדי להפסיק,צהרים
בעיני אין מנוס מלהתחיל בצעדים יותר דרסטיים.
אולי תנסו למצוא מישהו ששניכם תוכלו להתחבר אליו, איזו דמות ששניכם מעריכים. אין תחליף לעולם האמיתי, בפורום יותר קשה לקבל את העזרה החיצונית שאתם זקוקים לה.
(במאמר מוסגר, מבין את הקושי למרות שלא חוויתי את זה באופן הזה. מתפלל להצלחתכם.)
למצוא מישהו זה קצת סבוך יותר..והאמת

אבל כנראה באמת נעבור לצעדים דרסטיים.
תודה על התפילות! 

א. ב''ה, בקרוב שיהיה מזל טוב גדול! ללא ניסיון, לא חייב להכנסרחפת..

ב. חשבתי על כיוון ולא ראיתי שכתבו אותו.. שאם ח''ו שוב נופלים, לא נפגשים למספר ימים שתקבעו מראש. (מספר ימים שאתם תרגישו היטב את הקושי)
זה אפשרי בעיניי דווקא כי אתם יודעים שאתם אוהבים, ורוצים אחד בשני בכל המובנים.
תאמינו בעצמכם שהניסיון הזה הוא ניסיון שיש לכם כוחות להתמודד איתו. אז המשיכו להתפלל ותהיו חזקים. הבית שלכם בעז''ה ובהשתדלותכם יהיה טהור וקדוש, בניין עדי עד!
מסכיםמבשר שלום
זה הכיוון שעליו הייתה לי המחשבה.
צריך "עונש" ששניכם לא תרצו לקבל,כדי שלא תפלו.
נניח שאין שיחת טלפון כמה ימים,לא מדברים בווצאפ וכו'.
כמובן שאתם יודעים שאחרי החתונה תהיו מותרים,אז לפני החתונה,אחרי האירוסין-אפשר למעט בפגישות,רק מינימום הכרחי.
להתפלל הרבה,להיפגש במקומות הומים אדם,לא להתייחד.
להחליט ביניכם שלא נופלים,ברגע שתחליטו-יותר קל.
בתפילה לבורא עולם שישכין אהבה ואחווה,שלום ורעות.
שנזכה לבא הגואל.
בהצלחה רבה!
זה אכן הכיוון שכרגע בחרנו ללכת בווהאמת

תודה רבה על העצה והתמיכה!

בשמחהמבשר שלום
בהצלחה רבה!
הכיוון הזה שהם כתבולב טהור:)
בס"ד

מזכיר לי קצת תוכנית לעיצוב התנהגות.. (סליחה על ההשוואה אני גננת..)
ומתוך הניסיון שלי כשרוצים לעודד למשהו מסוים צריך גם חיזוקים תוך כדי.. אז אל תתמקדו רק בלהעניש את עצמכם, אלא תראו את המקומות בהם הצלחתם ותחזקו את עצמכם על כך.
שפה והתנהגות חיובית תמיד יותר מחזקת..

אשרייכם על הרצון והמאמץ!
ו- וואו לא פשוט..
אמן שתצליחו בעזרת ה'!🙏
(לקחתי את זה למשהו אחר, תודה)ע מ
מסכימהרחפת..
זה הכיוון פחות או יותר..והאמת

תודה רבה על העצה!

קרה לא מעט לצעריתב
בתקופת האירוסין נפרץ איזשהו מחסום שהיה לפני ונפלנו לא מעט פעמים ולא רק לנגיעה. הדברים שקבענו כדי להתמודד הם:
לא עשינו שבתות ביחד בכלל בתק האירוסין (זה לא היה ככ פשוט עם התגובות של הסביבה והמשפחה)
לא לנסוע רק שנינו לבד באוטו, או אוטובוס או עם מישהו נוסף
לא להפגש בלילה
וביום יום להפגש במקומות ציבוריים.
כמובן שלא הכל הצלחנו ובאמת כל פעם שלא עמדנו באחד הדברים נפלנו.. תחושה מבאסת ולא נעימה בכלל! אבל צריךך לזכור שבסוף קיבלנו את היכולת לתשובה וצריך לקום כמה שיותר מהר.
בהצלחה!!
תודה על השיתוף והכנות!והאמת

הכיוון הוא לאמץ את מה שהצעת והלמעיט בהכל ולשים מגבלות חמורות, מתוך הבנה שעוד מעט נהייה כל החיים ביחד והנפילות האלו רק מוסיפות כאב והתמודדות

מסכים בהחלט. אך לפעמים הבאסה גוברתוהאמת

והנפילות התכופות מקשות על היכולת להררגיש את הסליחה והכפרה. אך נשתגל להתחזק יותר בכיוון הזה ולעשות הכל באמת בשמחה.
ואשמח לשמוע עוד אם לך עוד מה לכתוב.
תודה!

מבחן המרשמלו...אבא ל...
ובהצלחה!
זוית ראיה קצת שונהעל שפת הנחל
עבר עריכה על ידי על שפת הנחל בתאריך ז' באב תשע"ח 01:43
עבר עריכה על ידי על שפת הנחל בתאריך ז' באב תשע"ח 01:40

שלום,

אחרי שקראתי את השאלה שלך וכמה מהתגובות, אני מרגישה פשוט רצון להגיד- איזה כיף לכם שזכיתם כבר לפגוש את האחד/ת שלכם.

זה כל כך לא מובן מאליו.. כתבת בהתחלה "כן ב"ה אני מאורס והכל טוב אבל.." והרגשתי צורך להזכיר את הגודל של הדבר..

אני יודעת שאתה נלחם ורואה את הצער הגדול שאתה מתאר אבל לא יכולה שלא לחשוב- הלוואי שארגיש כבר אני את ה'צער' הזה! 

תשמחו! תשמחו! אל תתנו ליצר לבאס לכם את תחילת הבניין של הבית שלכם. תתחזקו בעצם העובדה שמצאתם את מה שאחרים כל כך כל כך רוצים למצוא ומזה תשאבו כוחות להתאפק עוד קצת עד הרגע שתוכלו לממש את הרצון להתאחד להתחבר מהמקום הגבוה, האמיתי, השווה באמת.

מי אני שאייעץ לכם? רווקה שכמותי.. (כרגע;)) אבל אולי אני במקומכם הייתי מתמקדת בלבנות את הקשר הנשמתי.. ללמוד אחד את השני מהבחינה הרוחנית, נפשית, אישית, להיות אחד קודם כל בנפש. לחזק את החברות שביניכם כדי שכשתגיעו ללהיות אחד גופנית זה יבוא על בסיס קשר חזק של היכרות עמוקה, של חברות, שכבר בניתם. 

מברכת אתכם שה' יאיר את דרככם ויתן לכם כוחות להיות גיבורים! ובעיקר- שמחה, שהדרך אל הבית שלכם תהיה שמחה שמחה ויהי רצון שנשכיל להתרכז בחצי הכוס המאוד מלאה 

באהבה ובמזל טוב! 

תודה רבה על האופטימיות והשמחה!והאמת

את צודקת. לפעמים שוכחים את גודל הטוב שהקב"ה זיכה אותנו ואת כל השמחה שיש. טוב שאת מזכירה. תודה!
שבעז"ה בקרוב ממש תזכי לשמוח באמת בלי אף טיפה צער והקב"ה ישלם לך גמולך על העין הטובה שיש לך

אמן ואמן!על שפת הנחל
לא להפגש ולדבר בטלפון-ולהתחתן כמה שיותר מהר!עובד
שמירת הקדושה חשובה מאוד,
וכל החיים אח"כ זוכרים את זה..
שמעתי על זוגות שהתחתנו תוך חודש..
מברך אתכם שתמיד תישאר האהבה
והמשיכה ביניכם!
בלתק (קראתי קצת), רק הערה קטנהסביון
אל תשכחו שגם אחרי החתונה תהיו אסורים לפעמים. אם יהיה לכם קשה לעמוד גם בזה, הקדמת החתונה / צמצום פגישות וכדו' לא יעזרו כאן.
(כמובן שיכול להיות שבגלל שתהיו מותרים בשאר הזמן זה יעזור לכם לא ליפול. כדאי לעשות את החשבון הזה ולראות, לפי מה שקשה לכם עכשיו...)
נכון, התמודדות לא נגמרת.והאמת

והיא מופיעה בכל מיני צורות ומצבים בחיים, אבל אחרי חתונה התמודדות היא אחרת, וממה שמספרים היא הרבה יותר קלה ב"ה.

נכון. לכן תקצרו את ההמתנה ותתחתנו מהר!עובד
לגמרי.יש אין סוף
ההתמודדות כשנשואים היא אחרת לגמרי, הרבה יותר פשוטה. אין מה להשוות...
אין לי מה להוסיף על כל הכותבים מעלי, רק אאחל בהצלחה גדולה , תשמרו על השמחה והאמונה בטוב שבכם ותזכרו שה' שמח שכל כך חשוב לכם לקיים את מצוותיו, ולשמח אותו... אתם גיבורים. אשריכם. שבת שלום וצום מועיל
אולי בהמשך זה נהיה יותר קלמחיאחרונה
אבל בשביל שלא תצפו וזה יתנפץ לכם בפנים, הפעמים הראשונות שבהם אסורים יכולות להיות מאוד מאוד קשות, וצריך הרבה כוחות נפש. מאחלת לכם שתמצאו את הכוחות שיש בתוככם כדי להתמודד עכשיו ואחר כך
בהצלחה, נושא קשה!ישי יונה
מתגעגע למקום הזהחצילים
מעניין כמה פה אני עוד מכיר
המקום הזה מתגעגע אליך לא פחותנוגע, לא נוגע
מה שהוא אמרברוקולי
תראו מה זהחצילים
באמת מוזר לחשוב כמה שנים הייתי פעיל פה
בדוק אה?חצילים

שיהיה ברור

לא עברתי לנשואים טריים

אני לא בוגד

וגם אם כן, ובכל זאת שמך לא שכחנונוגע, לא נוגע
מה מונע ממך להיות פה? ;)advfb

קל לי שבעז"ה שאתחתן אמשיך להיות פה.

אבל זאת רק תחושה, ימים יגידו

זה לא קשור לחתונהחצילים
אני פשוט לא הרבה בפלאפון מאז שלקחתי את החיים שלי ברצינות ובתחלתי לשחק פוקר בכל מיני מקומות מפוקפקים עם תריס
חחחחחadvfb
מה יש לגבר נשוי לחפש פה?ראומה1
תובנות, מסקנות,חצילים

געגועים לאנשים שעברתי איתם פה לא מעט

ותמיד לדעת שמי אני בכלל

זה חשוב

אשה נוספתאריק מהדרום
חחח הצתת הריגוש התכוונתראומה1
הנושא מעניין כשלעצמוadvfb
גם אנחנו... ד"שהרמוניה
אהלן, מה שלומך?ארץ השוקולדאחרונה
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
ב"ה
מרגש, מזל טובארץ השוקולד
טנקס🙏Lavender
ברוך ה'❤הרמוניה
💖💖💖Lavender
קרה כבר?זיויק
מרגש 
חחח עדיין לאLavender

אבל זה סופי ב"ה

תודה!

האם היא יפה???חתול זמניאחרונה

(סתם)

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוח
כי במידה והשליח חס ושלום נלקח לבית עולמו, הבחור היקר ששלח אותו אסור על כל הנשים שבעולם מספק
זה לא בדיוק מספק אלא קנסחתול זמני
אייייישפלות רוח
אשריך דוד שלי!
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידי

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מצאת את זה!משה
חחח דפדפתי להם בכ"א אחורהל המשוגע היחידיאחרונה
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfb

שיציעו להן קודם

לא אמרתי את ההעדפה שלי...לגיטימי?

אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.

זה גם מאוד הגיוני האמתשפלות רוחאחרונה
מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
שאלת המשך במקום לפתוח שרשור חדשאנונימי 14

החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..

אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..

מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב? 

בהנחה שהגיל משנה.

אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25.. 

..אני:)))))

תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו

באמת יכול להרתיע..אשר ברא

אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..

ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.

בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.

לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה

אדם שמחזיק מקום עבודה לא אידיאלי כדי לפרנס את עצמומשה

זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.

בהחלט. אפילו אם בניקוי חדרי מדרגות וכאלה.נחלת

מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?

תקפוץ למים!לגיטימי?

יכול להיות שזה ירתיע אותה.

גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).

יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.

תנסה,

ומקסימום יגידו לא.

חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.

אין סיבה לוותר בעיני -

לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.

בהצלחה!

תודה לכולם..אנונימי 14
מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

..יובללל

חחחחח אם הייתי יכול לחשוב באמת מה בחורה הייתה רוצה העולם היה הרבה יותר פשוט(:

ותודה על הרעיונות! הבעיה שאין לה איזה חטיף או משהו שהיא אוהבת יותר מדי..

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

תודה!יובללל
זהו, התחלנו קצת להצטלם ביחד אבל זה עדיין לא מרגיש טבעי לגמרי ואני לא רוצה להעיק
אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי

אפשר להביא דברים מתכלים 

ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד

נחמד. מאוד.נחלת

זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)

אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ

אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק

אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.

(מלבד לפרח...). 

חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה

חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר.  מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר

לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו. 

גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון. 

מה עם חטיף נחמד?  טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).

כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!

לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!

בהצלחה! 

תודהיובללל

רבה על מה שכתבת בעיקר בסוף! חימם לי את הלב!

בע"ה 

יצאתי פעם עם מישהישפלות רוח

והיא שאלה אותי באגב איזה חטיפים אני אוהב, והאמת לא ייחסתי חשיבות לשאלה כי זה היה תוך כדי משהו, פגישה הבאה היא באה לי עם שקית מלאה כל טוב והתעקשה שאני אקח אותה הביתה, אכן הובכתי לא אשקר אבל זה היה ממש יפה מצידה

נראה לי שדברים כמו ספר עם הקדשה / תמונה / או איזה מתנה(אפילו זולה) שהיא מתקיימת זה פחות מתאים כי אם זה לא יצליח? ובלי קשר דברים כאלו מביאים איתם איזושהי אמירה שבעיניי אחרי חודש וחצי פחות מתאימה, אולי לכם זה מתאים איני יודע, ואולי גם לי זה היה מתאים בקשר הנכון עם המישהי הנכונה, אין לזה כללים זה יותר מה אתם מרגישים-אם מרגיש לך מוגזם, יש סיבה. אם לא-מדהים.

אם אתה רוצה להעמיק בחיבורנקדימוןאחרונה

אז יש כאן את כל ההצעות של המצנות הקטנות והמתכלות, שזה בהחלט הכי מומלץ כי זה לא ישאיר משקעים פיזיים אלא רק זיכרון. אם בסוף זה יצליח אז הזיכרון יצטרף למכלול, ואם בסוף כל אחד ימשיך לדרכו אז זה זיכרון שיהיה קל לדפדף אותו הלאה. הרעיון של פרח אחד, כיו שהציעה נחלת, דווקא נשמע לי ממש מתאים. נשמע בדיוק על הגבול שאתה רוצה.

לחילופין, לא חייבים מתנות בכלל כרגע, ואם נוח גם לה אז שווה אולי לשקול "משחקים זוגיות" (חפש את הביטוי בגוגל. זה פרויקט של השאלת כרטיסי שיח מותאם לציבור שלנו).

יש לי חבר שזה השפיע ממש לטובה על הקשר שלהם שהיה טוב ממילא, ובמבט לאחור הוא אמר שזה ממש סייע להם להחליט להתחתן.

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

אולי יעניין אותך