יום שלם הוא לא חשב עלימאורסת טריה
ברוך ה' התארסנו בשעה טובה.
הקשר שלנו ב"ה טוב מאוד, ואין הכוונה לומר שאין בנינו עבודה... יש, ועדיין אנחנו אוהבים ועובדים. שני אנשים שרוצים לעבוד...

אני בתקופה עמוסה של מבחנים ועבודות, אבל מאז שהכרנו לא חושבת שהיה יום שלא דיברנו או התכתבנו... המפגשים בנינו ארוכים מאוד, וגם השיחות טלפון הם שעתיים בממוצע לפחות ביום.
אפילו ביום שליוויתי את החברה הכי טובה שלי, כשלא היה לי טיפת זמן לנשום (וזאת לא מליצה) מצאתי לי זמן לשלוח לו הודעות... בבוקר ובערב או משהו כזה. ובאמת לא היתה לי שניה אחת לנשום.

אני מאוד חוששת מקשר כזה שבו אנשים מנסים להשיג משהו, וברגע שהם משיגים אותו הם חושבים שהכל בכיס שלהם והם יכולים לזרוק...
מבחינתי, גם אחרי האירוסים וגם אחרי החתונה, גבר צריך להיות גבר ולחזר אם הוא רוצה שתהיה לו אישה שהיא אישה.

אתמול היה לי יום שלם של עבודות, והוא היה בעבודה מאמצת כזאת של יום שלם...
אז הוא שלח לי הודעה בבוקר של "יום טוב בהצלחה" וכו'... לא כותבת את הנוסח המדוייק...
כתבתי לו משהו איחולי בחזרה.

מאז במהלך כל היום הוא לא שלח אף הודעה ולא התקשר... גם לא ברבע ל1 בלילה.
אז שלחתי לו הודעה שאני מקווה שהיה לו יום עמוס בטוב עד כדי כך שלא היתה לו שניה לשלוח לי אות חיים לילה טוב לב ונשיקות. הוא לא הגיב, והתחלתי לדאוג...
אחרי שעה בערך התקשרתי והוא לא ענה.
שלחתי לו הודעה שאני דואגת, ושאין לי זמן לדבר, רק רוצה לדעת שהכל בסדר.
בבוקר כשפתחתי את הפלאפון ראיתי שב3 בלילה הוא החזיר לי שהוא לא היה ליד הטלפון ושהיה לו יום מטורף...

אני מבינה.

אבל אני רוצה שמישהו יבין גם אותי כי אני קצת כועסת ולא רוצה להוציא את זה עליו, ולכן אני צריכה אוזן של אישה רגישה ומכילה.
אני קצת פגועה... כי אני לא מצפה שיהיה זמין 24/7.
אבל אני לא מבינה איך יום שלם הוא לא שלח הודעה?
אז מה אם היה לו יום מטורף... לא היתה לו שניה אחת לשלוח לי לילה טוב או משהו?
זה מרגיש כאילו הוא נכנס לאיזה עולם אחר ושכח ממני. זה נותן לי תחושה כאילו אני לא מספיק חשובה או מעניינת אותו כדי שיקדיש לי שניה מהיום שלו.
אתן מבינות?

אני לא רוצה להעיר לו, כי מספיק היה על מה לעבוד השבוע... ולפעמים יש לו טעויות אז אני לא רוצה להכביד עליו עם הערות.
אבל היום הוא שלח לי הודעות של בוקר טוב ואיך היו המבחנים אבל ממש לא התחשק לי לענות לו, אז הגבתי יחסית בקרירות כי הייתי עדיין קצת פגועה.

ואז הוא שאל שאלה, אחרי כמה זמן הגבתי לו והוא היה מחובר ויצא,
כתבתי שם שקצת נעלבתי מזה שהוא יום שלם לא הקדיש לי שניה מזמנו...
והוא כביכול לא ראה את זה (למרות שיש לו אייפון והוא יכול לראות את ההודעות בלי להיכנס)
ומאז הוא לא הגיב וזה נותן תחושה שהוא דוחה אותי קצת הצידה, אז מחקתי את ההודעה הזאת, כי לא רוצה להיות פגיעה מולו כרגע כשהוא אפילו לא מתייחס...
ממש לא כיף לי.

ואני יודעת שצריך לדון לכך זכות, אבל באמת אני לא מבינה את ההתנהגות הזאת...
אשמח לתגובה נשית מכילה, או גברית מכילה... העיקר מכילה ומבינה, ואם יש עצה אחרי זה, גם זה יעזור. תודה!
זה קורה.מגיבה חדפ
כשזה קרה לי, התאכזבתי מאוד. אבל הבנתי לאחר מעשה שזה לא נורא והוא באמת היה עסוק. טכנית הוא יכל לשלוח, ללא ספק. אבל לא נורא גם אם הוא לא עשה את זה בסיטואציה הזו.

פשוט תסבירי לו שנורא ציפית. הוא יבין.
מזל טוב!
להגיד לך תאמתמיסטר דום
אני מבין אותך הרמת קשר בעינייך צריכ להיות גבוהה ולעלות רמה ואת מרגישה מין רגרסיה אבל קחי בחשבון שאת לא יודעת באמת מה עובר על הצד השני ומה הוא חושב או עושה. ולחץ וחשש לפעמים בדיוק מביא תוצא הפוכות אני באמת חושב שאת צריכה להרפות בשבילך וגם בשבילו קשר טוב זה לא על בסיס כל כמה רגעים ואת צריכה להשקיט את החששות שלך שהם לגטימיים והגיונים אל תלחיצי את הבחור. בהצלחה מזל טוב מזל טוב והכנות מוצלחות
יקרה, זה מובן כל כך מה שאת כותבתחני 28

מזל טוב לך!

התארסת, נכנסת לקשר אוהב ולזוגיות

ויחד עם כל האהבה, 

כבר מהאירוסין מתחילים להבין מה זו זוגיות.

מזכירה לי קטעים דומים שיש גם אצלינו (אולי אצל כל זוג?).

שוב, נתקלים בהבדלים של נשים לעומת גברים ואיך מגשרים עליהם..

האיש שלי, כשהוא מרוכז ועמוס הוא יכול פשוט "לשכוח". 

היו לו קטעים שהיה יכול להיות יום שלם בעבודה/ ללמוד למבחן/ יום לחוץ בעבודה- ומרוב העומס והלחץ להיות שקוע וכביכול "לשכוח".

עכשיו, אנחנו, מחכות ליחס, לקשר, זה חשוב לנו (גם לגברים, אבל כנשים זה בוער בנו יותר לפעמים), ולא ברור לנו איך אפשר "לשכוח/להתעלם" מקיומנו .

לקח לי זמן להבין שזה לא מכוונה רעה, או מזה שהוא באמת שכח ממני בכוונה, או שהקשר שלו איתי לא חשוב לו. הוא פשוט באמת מתנתק כי מרוכז כל כך, והלחץ משפיע. וגם, אולי קצת עניין של מנטאליו ותרבות מהבית (האם ההורים היו מדברים ביניהם באמצע היום כאשר אחד מהם בעבודה וכו')

זה באמת קודם כל בשביל ההבנה והקבלה, והמקום של ה"לדון לכף זכות".

עכשיו, ההבנה הזו לא אומרת שצריך להשלים, ולקבל את זה, ורק "לדון לכף זכות".

זה בדיוק המקום שאת נמצאת עכשיו, שיש לך זוגיות, עולים קונפליקטים, הבדלים, וזה בדיוק הזמן לדבר עליהם.

ברוגע, בנועם, 

אבל להסביר מה את ציפית ומה היה הצורך שלך. 

לפעמים זה פשוט לא במודעות "שלהם" (הכללה על המגדר הגברי...). 

ממש כבר מעכשיו זה הזמן והמקום של לפתח את התקשורת ביניכם,

להסביר מה היית רוצה, ולמה נפגעת. 

אל תדחיקי את המקום של אי הנעימות שלך. 

מתוך מקום של רצון לשפר ולהתקדם.

ואולי, איך אפשר למנוע את זה להבא (נגיד, אם זו הולכת להיות תקופה לחוצה ומתמשכת של מבחנים, לקבוע שתמיד כשהולך למנחה/ארוחת צהריים' וכו' גם ירים אלייך טלפון וכו').

מניסיון, ככל שיותר זמן לא מדברים ומריצים מחשבות, 

המחשבות רק מתגברות וגם הרגשות..

יפה מאוד. תגובה נהדרתבסדר גמור
בתגובה לפותחת ובהקשר לדברים שלךערנוש
בטח בה לב בעלה ושלל לא יחסר.
פשוט מאוד, אני נשוי ויודע שאישתי בסדר
הראש שלי אומר שהכל בסדר איתה לכל אני יכול לעבוד בנחת,( אישית אני מתקשר לפחות פעמיים ביום ועוד הודעות) מאורס טרי צריך להתרגל… פשוט מאוד לדבר איתו ולבקש יותר ליצור קשר כמו שנוח לו…
עם הזמן הוא יתקשר יותר ממך תאמיני לי
הי לךפאז
באמת מאכזב, ויכול לתת תחושה לא טובה ומבאסת.
זה מובן מאד שרוצים להיות זו בראש מעייניו של זה ובעיקר בתקופה הזאת של האירוסין.
וזה מבאס לצפות ולהתאכזב וגם לחוש עזובה או נשכחת או פחות חשובה ועל כך חיבוק.

ולפינת העצה;
לא הבנתי מה הכוונה ש"לפעמים יש לו טעויות"
אבל באופן כללי מאד מאד חשוב להבין
שזוגיות מורכבת משני אנשים שונים, בעלי תפיסה שונה, ציפיות שונות ונורמות שונות.
והרבה פעמים זה נפגש בפערים האלה למשל, כשאת זקוקה ומצפה לחוש תמיד מחוזרת
והוא אולי בלי פלאפון בכלל ויתכן (לצורך הדוגמא) שבעיניו זה בסדר
ומותר שהוא ישלח לך הודעה בבקר
וידבר איתך למחרת כשהוא פנוי..

זוהי דוגמה עדינה וכמובן יש גסות יותר החל מכמה ילדים מביאים ומתי
או איך ומי מנקה את הבית וכן הלאה.

חשוב ממש לבוא מנקודת מוצא שאין אמת לא בכיסו ולא בכיסך.
אין מי שהצד השני צריך להתנהל לפיו.
יש שני אנשים אוהבים שקושרים את גורלם יחד
ושהצרכים והקונפליקטים ביניהם מפגישים אותם להתמודדות זוגית עם שאלות קיומיות יותר או פחות
ולמפגש גם עם מקומות רגישים בנפש כמו תחושה נעזבת.
בזוגיות בונה משתדלים להביא את הפערים הללו יחד עם נקודות התורפה לשיח משותף.
לא מאשים! אבל כן כזה שאומר ציפיתי להתעניינות וחשתי עזובה כשזה לא קרה (כלומר לדבר *על רגשות **שלך** *).
זה בעצם עוזר בסופו של דבר להגיע להתקרבות ממקום כזה.
בדיוק בחשיפה של המקום הפגיע הזה, וגם בכך שהוא ידע מעכשיו למה את זקוקה
(וגם את תשמעי מה נכון עבורו בקשר...)

האם נכון לפתוח את זה בהודעה זו שאלה נוספת.
לדעתי ממש רצוי שלא אלא אם כן ידוע לך שזה עובד אצלכם בלי תופעות לוואי
(של לתהות האם ההודעה נקראה או לא,
או באיזה נימה בדיוק נכתבה
של לחכות עד בוש לתגובה מהצד השני... שאולי לא יודע
איך לאכול את כל זה ומה לומר....)

ולסיום באמת חשוב כמו שאמרת לדון לכף זכות.
נסי להתפרע עם הדמיון ולחשוב על 3 סיטואציות הכי פרועות שיצדיקו בעינייך התנהגות כזאת עד שאפילו תתנצלי על שחשבת עליו רע.
זה יכול לעזור לנו להפנים שיש חיים מעבר למערבולת התחושות שלנו
ובאמת לצאת קצת ולהרגע ולהיות בשלים יותר להידברות ולשמיעת הצד השני גם...

שיהיה בהצלחה בע"ה
תודה לכל מי שהגיבה עד כאןמאורסת טריה
קראתי אתכן אתמול...
ממש הייתי צריכה הבנה רגע של הרגש והעלבון שלי, הרגשתי כאילו הוא שכח אותי. ברגע שהבנתן אותי ודיברתי גם עם חברה שהבינה אותי באמת, הייתי פנויה לדבר איתו. דיברנו על זה ב"ה, ואני כל כך שמחה בו, הוא מדהים.

סליחה שביקשתי תגובה נשית מכילה... יכול להיות שזה פגע בגברים שהגיבו למטה, ביקשתי הכלה נשית דווקא כי הייתי צריכה את הסגנון הזה של ההכלה בעיקר בשביל להצליח לדבר איתו בשלום.
ב"ה פאז
משמח לשמוע.
תמשיכו ככה ותגיעו רחוק בע"ה
לתשומת ליבךשירה515
גם אם הוא ממש הבין אותך, והסכים שטעה, דעי לך שהטעות הזו תחזור.
גבר לא יכול לחשוב כל היום על אהובתו, ולהעמידה בראש מעייניו, כי הוא לא יצליח לתפקד.
באופן טבעי, רמת העניין שלו בך תרד. וזה תקין.
זה גם כואב. מנסיון.

כאן באה הברכה הגדולה של זמני הריחוק, שנותנים לנו להתגעגע ושומרים על המתח הזוגי. לא קל בכלל, אבל חיוני לשמירה על הקשר לאורך שנים.
את הוגה בבעלך כל היום?סתם 1...
נראה לי שזה שווה בין גברים לנשים.
את לא צריכה אוזן קשבת מאף אחתמר שוקו

את צריכה לדבר איתו על זה ולא להדחיק דברים כאלה בבטן, זה הדבר שהכי הורס קשר..! (יש לי חבר שבהאירוסין שלו התבטלו על דברים כאלה, לא בקטע של להפחיד אלא בקטע של להבין כמה זה חשוב..)
יש דרך לדבר על נושאים רגישים ודברים שמפריעים לנו.
אבל הדיבור זה לא בקורת אלא איך אנחנו בוני את הביחד שלנו דרך ההבדלים שקיימים ביננו. ולא בצורה ביקורתית.
בנוסף לא לאכול סרטים ולפתח דמיונות כי זה סתם יוצר כעס ומתח מיותר על בסיס דמיונות שווא.
מזל טוב ובהצלחה

תעדכני את עצמך.ד.

אני חושב שדווקא לא כדאי לך "תגובה מכילה ומבינה".. (ה"הבנה" שאפשר, זה שאת באמת לא כ"כ מבינה.. קורה. וכדאי להסביר מהר).

את טועה לגמרי לדעתי. ואם תמשיכי כך - זה עלול להתגלגל למקומות לא טובים. ואין גבר בעולם, באופן סביר, שיתנהל אחרת. לא כי גברים הם לא טובים.. אלא כי זה נורמלי לגמרי.

הציפיה מופרזת לחלוטין (בכלל, לא הייתי ממליץ לשלוח "נשיקות" לפני נישואין). אדם כתב לך שלא היה לו רגע, ושלא היה ליד הטלפון - בשלש לפנות בוקר, ויש לך טענה, וה"לימוד זכות" היחידי הוא שזו טעות?...

מאד כדאי להתעדכן. הטעות היא שלך..

כל אחד, ישתדל לתבוע מעצמו, ופחות מזולתו.  

ואל תחשבי שקשר יכול להיות אינטנסיבי כזה, בפרט אם זה כבר הופך למשהו שכאילו "חייבים".

אל תתחילי לפרש דבר כזה כאילו זה אומר שאת לא מספיק חשובה בשבילו..

ואל תפרשני כאילו זה ענין של משיגים אז כבר "הכל בכיס ואפשר לזרוק"...

ואל תחשבי ש"הגבר" דווקא הוא זה שצריך להתקשר ביום עמוס כזה, כשגם את הרי לא עשית את זה..

"הגבר" הוא קודם על בן אדם. את אומרת שענית לו למחרת "בקרירות".. למרות שעל הבוקר שאל והתענין, כי היית עדיין "קצת פגועה", ממה שלא עשה. 

אם הוא היה מגיב לך "בקרירות", יש להניח מה היית חושבת על זה. אח"כ את מתפלאת ש"לא הגיב". ובסוף "לא כיף לך"...

תסלחי לי, זה נשמע כאילו בעינייך "הגבר צריך לחזר" והאשה היא בן אדם.

תתעדכני, הוא בן  אדם בדיוק כמוך. יכול גם כן להרגיש לא נוח מתגובה "קרירה".

ובסוף את כותבת שאת "יודעת שצריך לדון לכף זכות", אבל את "לא מבינה את ההתנהגות הזאת"....

את מי שצריך לדון כאן לכף זכות, זה אותך. והדיון לכף זכות, הוא שניכר ממך שאת באמת לא מבינה....

אז כדאי מאד, כנ"ל, להתעדכן.  

תני אמון בשני. כמו שאת רוצה שיתן אמון בך. לא התקשר כל היום ואמר אח"כ שלא היה ליד טלפון, תאמיני ואל "תיפגעי".

אל תצפי ל"חיזור" חד צדדי, אלו סיפורי מעשיות. בוודאי שדרכו של איש לחזר אחר אשה, אבל זה לא אומר שרק הבחור מרים טלפון, ולא הבחורה.

נראה שאת בונה ציפיות מהצד השני, "נעלבת" כשלא עמד בהן, גם כשהן בלתי סבירות בעליל, מתפלאת אם הוא מרגיש לא נוח מה"עלבון"... עד כדי שאפילו לא יודעת איך ללמד זכות.

אם אינך רוצה להיות אשה תובענית ללא-גבול, מתלוננת, מרגישה "לא מטופלת" כל הזמן - מציע לך להתעדכן במהירות. אם צריך, אז להתייעץ עם מישהי מאד מנוסה וחכמה. לא לחפש "הכלה" והסכמה לדברייך, אלא לימוד שיאיר את עינייך.

תשמחי שיש לכם יחס כזה טוב, ממש חבל לקלקל.

בהצלחה.

אני מסכימהשוקולד פרה.
כמו שד. והלוי אומרים- זה מעיק וזה יכול להיות מפחיד בשביל הצד השני לחשוב מה יהיה בנישואין אח"כ כשיש עכשיו הקפדות כאלו.
שימי לך כמטרה להיות קלילה. ליזום יחס טוב ומפרגן. להתנצל מהר על חלקך בחוסר נעימות. והעיקר-- לשבח לשבח לשבח.
במקום לעשות כל מיני מעשים קטנים בלי לדבר ישירות,
תגידי לו "חבל שאתמול לא דיברנו. ממש רציתי לשמוע אותך". כשאת כותבת לו הודעה של "אני מקווה שהיה לך טוב עד כדי שלא היתה לך שניה לדבר איתי" זה לעקוץ.
הזוגיות תגיע למקום לא סימפטיה אם תיקחו זה את זו.
דברי ישיר, אמרי לו מה היית רוצה בפעם הבאה, ויסקי הלאה.
ככל שתיעלבי יותר לאורך זמן אולי הוא ייאלץ את עצמו לפייס אותך, אולי אפילו הוא יעבוד קשה וישמח כשתתחילי להתרצות,
אבל לאורך זמן הוא ירגיש שהקשר כבד עליו.
שהוא רק רוצה שתניחי לו. שכל הסאגה הזאת של העלבויות מוציאה לו את החשק להשקיע בך ולפנק.

את רוצה גבר מפנק?
תחייכי! תחייכי אליו גם מעבר לאפרכסת. ברגע שהוא יקבל את ההרגשה שהוא גבר טוב, שאת שמחה אתו, שבאופן כללי את מרוצה מהתנהלותו- אין לך מושג כמה טוב תמשיכי לקשר שלכם.

בהצלחה רבה רבה.
מעניין, לראות את ההבדלים בין התגובות של הגברים פה לשלוח הנשיחני 28
התגובה אפילו כתובה קצת בקיצוניות,
או כעס עליה על התגובה שלה.
"תובענית, מתלוננת, תתעדכני"...

הכל נכון, שצריך לדבר ולא לפתח ציפיות, ולהראות הבנה לצד שלו והוא באמת לא יכל וכו' וכו' (וכך גם אני כתבתי לה)

אבל נראה שאתה/אתם גם באמת לא מבינים את הקושי שלה ומאיפה הוא נובע. (שוב, כנראה אופן החשיבה הגברי...).
גם אם היא מגיבה לא בסדר,
אני מבינה מאוד את החשיבה שלה והצורך שלה להתעניינות מצד מישהו שהולך להיות בעלה.
כן, גם אם יש לו יום עמוס.
אז כן, זה יהיה מובן שלא יתקשר באותה תדירות כמו כל יום. אבל הודעה אחת באמצע היום כבר משנה את התמונה.
אתן שוב את הדוגמא שלנו. בעלי עובד בעבודה באמת דורשת ועמוסה. והוא עסוק בזה. ויכול פשוט להתנתק מ7 בבוקר עד 19- 20 בערב לא אשמע ממנו. לא חד פעמי, כל יום.
ועדיין, דיברנו על זה שמבחינתי, זוג/הורה צריך לדבר לפחות פעם במהלך היום. להראות התעניינות אחד בשני גם אם אנחנו בנפרד. כמו שגבר זוכר להתפנות לתפילות מנחה באמצע יום עמוס, באותה המידה אפשר להתפנות להתקשר או לשלוח הודעה לאישה, להתעניין בשלומה. (כמובן, אותו דבר גם הפוך, גם אם לאישה יש יום עמוס).

אז מה עושים? מדברים, ובאמת כמו שכתבת, לא לפתח ציפיות, ולא להגיב בקרירות. אבל בסדר, היא עכשיו מתמודדת פעם ראשונה (כנראה) באיך לדבר ולגשר.
לומדים.
הציפייה לא צריכה להיותשוקולד פרה.
שהוא אחראי על הקשר. שזה הוא שלא בסדר.
אם עבר עליו יום קשה, אולי הוא ציפה שהיא תשלח לו הודעה עם סמיילי? למה בהכרח היא הפגיעה בסיפור?
יש פה מן תחושה שהיא באה עם ציפיות שהוא צריך להגשים אבל לא מסתכלת האם היא מצפה מעצמה לשוויון בכל הדרישות האלה.
גבר לא מגיב טוב למשחקים של ברוגז. גם אם היא הכי צודקת והוא הכי טועה. היא מצפה שהוא לבד יבין ויעשה אחד ועוד אחד ויתאמץ לפייס.
היא מנסה לגרום לו להרגיש אשם כשהוא לא בטוח מבין על מה המהומה.
לתת לבן הזוג להרגיש אשם בלי להגיד לו למה, זה לא מוביל לשום מקום. בייחוד כשהאשמה מתחלקת שווה בשווה!
תקופת אירוסין זה לא כמו נישואין ובית.
זה מתוח ורגיש.
צריך להתנהל פה כמה שיותר ברוך, בקלילות והפרגון.
זו צריכה להיות השפה. לשני בני הזוג ולא באופן בלעדי מצד הגבר.
אם היא תעשה חצי צעד לקראתו אני בטוחה שיתברר לה שהוא לא רק התגעגע אליה בזמן העבודה, אלא שהוא חשב גם איך לשמח אותה וכו'.
ברוגזים זה דבר הרסני ולא טוב הזוגיות.
את כועסת? תאמרי. לא לפני שבדקת אם את נכשלת באותו דבר לגמרי.
כעסת? תדאגי לרפד אחר כך במילים יפות ונעימות.

אישה מובילה את היחס הזוגי ואם היא תכניס מטען כבד למערכת היא עלולה לגרום לו להרגיש... מממ.. שזה כבד עליו.
מסכימה איתך לגבי ההתנהלותחני 28
אסור להתנהל בצורה של ברוגזים, ציפיות חד צדדיות זה מתכון גרוע, צריך לתקשר ולדבר ולבוא לקראת, וכן, גם האישה בהחלט יכולה להוביל וליזום ולהתקשר..
מה שכן, אני כן חושבת שבעיקר בהתחלה של קשר (גם אחרי חתונה, בשנה ראשונה) יש מין רצון ליותר הבעה של חיזור ואהבה מהצד של הבעל. וזה אחד מהביטויים של זה, או ככה זה נתפס לפחות. ואז נשים פחות יוזמות. גם אם הן רוצות.
וכאן מגיעה הציפייה, ההתאכזבות, טבסטפו של דבר כנראה גם הפגיעה.
מדויק..ד.

ו"מובילה" זה לא במקום שהוא מוביל. אלא בכך שבעצם היחס, הפידבק, מעוררת את הרצון אצלו ליזום.

תודה לך, אישה חכמה. זה מה שהייתי צריכה...מאורסת טריה
ולגבי מה שהעירו ביחס ליוזמה, הכי בסדר... אני יוזמת המון והקשר שלנו מדהים. אבל תודה על ההערה.

בגלל שהבנתן אותי יכולתי לבוא אליו בהרבה פחות כעס, ולהגיד לו שהוא היה חסר לי וקצת נעלבתי מזה... הוא הבין וקיבל את זה.
יופי. העיקר לדברחני 28
בהצלחה ⁦
זה לאד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ו' באב תשע"ח 17:35

"אופן החשיבה הגברי" ומבינים יפה מאד מה ב"ראש" שלה העיק עליה.

ומכל מקום, היא מתחתנת בעז"ה עם גבר.

פשוט עושים לה טובה שמאירים את עיניה. ומה שהיא כתבת לך כעת "אשה חכמה..זה בדיוק מה שהייתי צריכה".. אולי מגדיל את הבעיה (לא שאת לא חכמה, חלילה..). הרי גם, להבדיל, אשה נשואה שתתנהל לא נכון, תחפש ממי שתגיד לה שהיא היתה בדיוק בסדר.. גם כשלא. אבל את הבית שלה זה לא יבנה. היא הולכת לבנות בית, צריכה לדעת גם במה היא לא בסדר.

היה כאן אירוע חד פעמי, היה קשר בבקר, וקשר מאוחר בלילה, אדם היה ללא טלפון על ידו - והיא מצפה ש"יחזר"..

"שוקולד פרה" עשתה לה טובה, והאירה את עיניה, שגם אם כעת הוא "הבין וקיבל את זה" (כמו שכותבת בתגובה בהמשך, שזה היה אחרי שאמרה לו שקצת נעלבה.. וזה שיָכלה לומר את זה, זה כי קיבלו כאן את דבריה.  באמת מישהו משלה את עצמו שאחרי נישואין, על כל דבר לא נכון מישהו "יצדיק" אותה כדי שתאמר לא בכעס?..), אם זה יתמיד כך, זה עלול להימאס.

היתה כאן לפני לא כ"כ הרבה זמן, מישהי שמרוב ש"רצתה" את בעלה, העיקה בצורה קשה. אח"כ זה כבר התפתח לדברים לא טובים, ולא רק מצידה.

החכם עיניו בראשו.

כמו שהסבירה "שוקולד פרה", אהבה רוכשים באהבה. לא ע"י ציפיות מוגזמות (להתקשר כשאין טלפון), לא ע"י "התאכזבויות" מכל דבר ששני אנשים יכולים לראותו אחרת; לא ע"י קביעה שהבחור הוא שיתקשר ולא הבחורה.

צָדקה: יש חיוך, נתינה, הערכה, עין טובה - זה מעורר את האהבה גם מהצד השני. 

יש, חלילה, עמידה עם סטופר לראות כמה הוכיח את אהבתו, זה עלול להיות לא טוב ח"ו.

אז יופי שיש רצון ליחס אוהב אמיתי. כל אחד שישקיע במה שמצידו, ימעט לשפוט את זולתו, יבחין בין עיקר לטפל - ואז כשבאמת משהו יורגש כלא-נעים, יוכל להסביר בנחת מה הפריע, ובוודאי שגם הצד השני ירצה לתקן (ולא במקרה כמו זה, שלא היתה שמץ בעיה).

לפעמים כדאי גם לקרוא הערות, שאינן באות מתוך "עוינות" ח"ו, אלא מעמידות על האמת - במקום לא להבין אח"כ מה קורה מזה.

הצלחה רבה.

אני אישה ובכל זאת לגמרי לצד הגבריםאמא של דיתה

שכתבו שהציפיות היו מוגזמות, ורמה כזאת של העלבויות רק תיצור הכבדה וריחוק

קשה אבל נכוןבסדר גמור
^^^בן אדם צריך קצת 'ספייס'rivki
אם את רוצה שיחזר אחרייך- תתרחקי ממנו קצת. אפשר לחזר אחרי 'אבידה', לא אחרי מישהי שדבוקה אל הבחור.

סליחה על חוסר הכלה
לדעתי התגובה לא נכונהשירה515
מסכימה לגמרי עם התוכן, אבל לא ככה מסבירים את זה לבחורה מאורסת.

עם הזמן היא בטוח תבין.
אני חושש ש"עם הזמן"ד.

יכול להיות יותר גרוע.

מוטב שתבין כעת.

[והיו כאן כבר כמה שנתנו לה את האמפתיה הנדרשת.. כך שהצד הזה לא חסר..]

..שומו שמים
תגובה שמכילה יותר מידי שלבים מחשבתיים.
לפעמים אנשים צריכים שיאמרו להם את מה שהם צריכים באופן עקיף והדרגתי. מהלומות רק יוצרות אנטי...
יש בזה אמת..ד.

חשבתי על זה כשכתבתי (לא על ה"שלבים", כי זו הבהרה די פשוטה, אלא על ה"אנטי" כשאומרים ממש נגד ה"ראש" שהיא בו כעת..).

אבל, יש גם ההיפך, שכשאומרים חזק ההיפך, על דבר שהוא באמת אבסורד, זה יכול לעורר.

כשיש הסבר ריאלי ("לא הייתי ליד טלפון כל היום"), ובצירוף ה"אידיאולוגיה" (איש צריך לחזר..), אז לדעתי זה באמת עלול ח"ו להתפתח לכיוון לא טוב. מוטב לדעת מראש, שאפשר לבנות אהבה גדולה, בלי צורך לאופן הזה.

עם זה, יש נשים כאן שכותבות שזה "ראש" של אירוסין, ויתאזן עם הזמן.. אולי..

לגמרי!!!אמא של דיתה

צודק בכל מילה.

סליחה על זה אבל קצת הגזמת.הלוי
אם מדבר כל כך שולי וקטן את נפגעת ככה, אז מה יהיה אם הדברים שבאמת פוגעים יקרו?

זה בעייתי ולא בריא כשמביאים ציפיות כל כך קפדניות לנישואין. דווקא כאן את זו שצריכה לעשות עבודה עצמית בעניין הזה ולא לדון ובטח שלא כך.
לא רוצה לחשוב איך הנישואין שלי היו נראים אם חס וחלילה היינו מקפידים כך אחד על השנייה.

להבא תשתפי אותו בנעם אבל בלי לצפות ממנו ליותר, כי במקרה כזה הוא ממש לא חייב יותר. וגם זה לא שהוא ממש התעלם ממך, הרי הוא כן שלח לך בוקר טוב ומאוחר יותר הגיב לך חזרה.

תעשי את עבודת המידות שלך עכשיו, כדי שדברים כאלה לא יהיו לכם למכשול בהמשך.
יש למה שאת כותבת אבחנה פסיכיאטריתהלוי מא
Ocd

כדאי שתנמיכי ציפיות בכדי שהבן אדם לא יברח
אתה פסיכיאטר?מר שוקו

את/ה יוד/ת יש פעמים שכותבים באופן מליצי...הלוי מא
נשמע קצת מוגזםאיש השקים
יש גם ימים כאלה.. ובטח שלא לענות בקרירות
אולי הוא אומר היא ענתה בקרירות אז היא לא ממש אוהבת והכדור שלג מתגלגל.
אם יש בעיה או קושי מדברים
וואי וואי, איך הזכרת לי את עצמי עכשיו.לאיאומן
בדיוק בדיוק כמוך הייתי, ולא רק באירוסים אלא לפחות שנה אל תוך הנישואים. ב״ה, בסוף הצלחתי לשנות דיסק וראינו ישועות.
אל תחיי בצפייה ליחס, אל תתלי בהודעה וטלפון את אהבתו אלייך, אל תכנסי לסרטים משטויות. חשוב לך לשמוע ממנו- תכתבי לו שחשוב לך לשמוע ממנו. הבסיס של הקשר חייב להיות אמון מלא באהבתו אותך. אם תחפשי לזה הוכחות כל הזמן ותעמידי את האקסיומה הזאת במבחנים שניכם תפסידו. את תתבאסי עליו שלא עמד בציפיות שלך ומה, את לא חשובה לו וסרטים מהסוג הזה, והוא- יחיה בחווית כישלון מולך, שאין דבר יותר הרסני לזוגיות ממנה. אתם רק בהתחלה של ההתחלה, אני לא רוצה לבאס אבל אין לך מושג כמה עוד תאכזבו אחד את השני בהמשך, כמה תפספסו וכמה תטעו. לא כי אתם לא טובים או לא אוהבים, כי אתם אנושיים. אם תהפכי כל פספוסון לסרט והוכחה לאכפתיות שלו כלפייך יהיה לכם קשה. אם תסתכלי על האיש שלך כמכלול- אדם שלפעמים מפספס אותך, שלפעמים קולע בול ולפעמים צריך לומר לו מפורשות מה את צריכה - תעלו על דרך המלך. בהצלחה!
תגובה מעולה!שקופה

אותי היה מלחיץ לחיות באווירה כזו. אני אשהסודית
כדאי לאהוב בלי לצפות כל רגע לאישור ממנו, שגם הוא אוהב.
אם הוא עסוק- תכבדי אותו ואל תציקי לו.
וכן, מותר לו לא לחשוב עליך ביום מטורף.
העיקר שיחשוב עליך טוב ביום למחרת...
אל תקחי אישית...אנונימית מיואשת
בעלי הוא גם כזה. שהוא עסוק וטרוד לא מצליח להתפנות לדברים אחרים. אני מאמינה שזה משהו בטבע הגברי הם שוכחים ועמוסים. זה לא מרוע... בהתחלה גם אני הייתי רגישה ונעלבת... אבל היום אני ממש מבינה אותו. הוא באמת עמוס עד מעל הראש ולפעמים שוכח... אנחנו נשים תמיד נחשוב על הגבר . גם במצבי לחץ ועומס. גבר בנוי אחרת... ועדיין הוא אוהב אותך.. לפחות אצלי ככה המרגש. אפשר לתת לו להיות יותר מודע לעניין... ומצד שני להרפות ולהבין שזה לא ממקום קר וממקום של חוסר אכפתיות.. זה ממקום שהוא עמוס הוא שוכח וזהו...
היי אם זה קרה פעם אחת זה לא כזה נורא זה קורהאושרקה
לפעמיים יש ימים שאין כוח לדבר עם אף אחד וזה בסדר גמור גם להיות לבד ....אם זה משהו שחוזר על עצמו אז עדיף לדבר על זה
ואי קרה לי בול חחלב אוהב

פשוט בול.. 

ואותה תגובה של עלבון ולהתחיל להסיק מליון ואחת מסקנות...

מבינה אותך כל כך כל כך.. ומבינה למה את רוצה דווקא הכלה נשית.. חח 

אבל העצות פה פשוט מדהימות ונותנות פרופורציות.. 

מזכיר לי סיפור חמוד...בארץ אהבתי
סבא וסבתא שלי נשואים כבר 65 שנה, בלעה"ר. לפני כמה זמן, יצא לי לנסוע עם סבא שלי למקום מסויים שהיה לו הרבה דברים לארגן שם. היינו שם, והוא היה עסוק מאוד וניסה להספיק כמה שיותר, ואז כשהגיע הזמן לחזור וכבר ישבנו ברכב, סבתא שלי התקשרה אליו לשאול מה קורה. היא היתה קצת עצבנית כי כל הזמן הזה שהיינו שם הוא לא התקשר אליה ולא דיבר איתה ולא עדכן אותה מה קורה, אז הוא התנצל בפניה ואמר שהיה מאוד עסוק וסליחה שבאמת לא חשב להתקשר... אחרי שניתק הוא אמר לי- 'אני לא תמיד יודע למה בדיוק היא מצפה ממני, היה לי לעשות כך הרבה להספיק ולא חשבתי שהיא גם מחכה שאני אתקשר אליה במשך הזמן הזה' (זה לא ציטוט מדוייק, הוא אמר את זה באנגלית, אבל הטון של הדברים היה שהוא רק רוצה לשמח אותה אבל לא תמיד יודע וחושב מה הדברים שחשובים לה, למרות שהם נשואים כבר 65 שנה...).

ובקשר אליכם- קודם כל, הדבר שאני חושבת שהוא הטעות הכי גדולה פה, זה לתקשר על דבר כזה בהודעות. להגיב בקרירות מתוך מטרה שהוא יבין שאת פגועה, וגם לשלוח בהמשך בהודעה שאת פגועה, זה דבר שמאוד קשה להגיב עליו בהודעות שיעזרו לפתור את המצב. אני הייתי מחכה לפתוח את זה בזמן שנפגשים, או שולחת הודעה שהייתי רוצה לדבר איתו על משהו שהפריע לי ואשמח אם יתקשר כשיהיה לו זמן לשיחה.
אבל באמת, בדבר כזה חשוב גם ללמוד לראות את הצד שלו ולהבין שמבחינתו הכל היה כרגיל, ופתאום את עונה לו בקרירות, זה לא שהוא עשה משהו שהוא היה יכול לחשוב שהיה לא נעים לך, סה"כ עבר עליו יום מטורף, ופתאום בבוקר אחר כך הוא מגלה שאת פגועה ממשהו שלא היה לו מושג שמצופה ממנו...
ובכלל, יכול להיות שהיה אפשר גם ליזום תקשורת קצרה מצידך במהלך היום. אם זה חשוב לך, את יכולה סתם כך באמצע היום לשלוח הודעה שמחממת את הלב, ואז בטח כשיהיה לו קצת זמן הוא ימצא הזדמנות להגיב ולשמח בחזרה...

ובכל מקרה, שיהיה בהצלחה ובמזל טוב!
אחרי כל התגובות המקסימות שכתבו לךניקיתוש
חשבתי שבעצם הכותרת פחות נכונה.
יום שלם הוא לא הראה לי שהוא חושב עליי
אבל לחשוב עלייך זה בטוח כל רגע ורגע מחייו.
זהו, את חלק מחייו... משמעותית עבורו, אהובתו, ארוסתו, אשתו לעתיד.
במבט שליבייגלס

לא קראתי את כל התגובות,

ומתנצלת, אם במבט שלי - לגמרי נשי אני מרגישה שהגזמת!

(אני יודעת שביקשת תגובה מבינה ומכילה, אבל אני מרגישה שצריך להאיר פן נוסף, אז מתנצלת שתגובתי לא כזו)

כשקראתי את מה שכתבת הרגשתי סוג של חנק!

די, למה עוד את מצפה?

את ילדה קטנה? את עדין שבויה בסיפורים ולא מכירה את החיים?

את באמת רוצה שכל יום כל היום הוא יחשוב עליך?

תתעוררי!

הוא יכול לחשוב, לאהוב, להתגעגע,

אבל יש עוד חיים!

וזה לגמרי בסדר שהוא עסוק בעוד דברים. 

הוא זוכר אותך תמיד גם כשהוא לא כל הזמן עסוק בלקרוא הודעות שלך ולענות לך.

זה נראה לי כל כך תובעני מצידך, וגם קצת לא בוגר (מתנצלת...) 

תוך כדי קריאת ההודעה שלך חשבתי, מה הייתי עונה לבחור ששואל על פניה כזו של מאורסת, שמספרת שהיא נפגעה מכך שיום אחד לא כתב לה

לא יודעת אם לא הייתי אומרת לו לשקול עד כמה התובענות שבקשר מתאימה לו.

אם את שואלת על מצבי - ובכן ב"ה נשואה באושר, אבל יקרה, תתעוררי!

החיים עמוסים, תובעניים, אי אפשר להסתכל עליהם רק במבט כזה אגוצנטרי.

וזה עוד בלי להיכנס להבדל בצרכים הרגשיים בין גבר לאישה, ובעובדה שכשגבר עסוק בדבר מה - פעמים רבות הוא רק שם!

אני יודעת שנשמעתי בוטה מדי, ואני ממש מתנצלת.

אבל אם את רוצה ללכת לקראת זוגיות תקינה ומאושרת, את חייבת להתעורר! לחשוב ג על הצד שמולך ולא רק לבוסס בהצפה הרגשית שאת חווה.

ועוד משהו, נשים מרבות להשתמש בנשק הזה של "הייתי פגועה". לא רק בזוגיות, גם בחברות וגם בעבודה ובכלל.

(ולא רק פולניות...) חשוב לדעת, שהנשק הזה אפקטיבי כאשר משתמשים בו במידה מיזערית. אחרת האנשים שסביב לומדים לפתח התעלמות ממנו.

מאחלת לך הצלחה, אבל הצלחה תהיה רק כשתשני את נקודת המבט שלך!

רק טוב!

מה שאת אומרת נכון.. אבלאנונימית מיואשת
קל להגיד אתזה שאתה כבר שנים נשוי. לתת כזאת ביקורת לבחורה מאורסת שלא טעמה טעם נישואין מה הוא. וגבר מה הוא זה טעות. כי רובינו אם לא כולנו חיינו במן סרט כזה שהיינו מאורסות על איך הוא ואיך התנהנג ואיך.. ואיך.. ווואלה התחתנו.. ובום קלטנו שזה לא מה שדמיינו.. לא ממקום שהגבר לא בסדר ממקום שהוא בנוי אחרת ועדיין אוהב ומתגעגע... אני מאוד מבינה את התחושות שלה הייתי שם.. אבל עם הזמן למדתי שהחיים לא סרט.. והגבר זה לא האביר על הסוס הלבן מהסרט. לומדים את זה... אבל לא צריך לבוא בכאלה טענות קשות.. זה קצת מתנשא במחילה מכבודך... היא עוד בתמימוות שלה ובעולם שלה. רק מאורסת... תני לה את המקום הזה לפרוק... זה חלק מההבנה והבניה שלה להמשך עם בעלה. זו דעתי.
אמא נשואה שניםאך טוב לישראל

מאד מזדהה עם מה שכתבת.

לעיתים מתגעגעת לימים ללא פלאפון, כשהיחס מובע פעם ביום בטלפון ולעיתים במכתבים, ולעיתים גם זה לא.

הרצון התמידי לעדות היחס והאהבה אלי, קצת לא בוגר וחונק, ובעיקר לא תורם באמת לחיי נישואין בריאים.

בקשר בריא, יש לכל אחד ואחת מקום ותחומי עיסוק וביטוי אישיים, ויחד זה ניזון מזו.

בהצלחה!

בלת"ק.. מבינה אותך מאוד.הולם במיוחד
האיש שלי בצבא כרגע וקורה שעובר יום שאין לו זמן לדבר. וזאת הרגשה סופר מבאסת, במיוחד אם למשל שלחתי הודעות והוא לא ענה וכד'.
ואם זה לא ממש ש"לא היה זמן" אלא יותר חוסר בפניות נפשית, אז בכלל...
ובכל זאת אני אומרת לך ומזכירה לך. ההרגשה הלא נעימה היא לא אכזבה ממנו והיא לא כעס עליו והיא לא צריכה להיות שום דבר כזה. כי זו המציאות והוא לא בחר שהיא תהיה כזו.
ההרגשה הזאת היא געגוע. והיא מבטאת את האהבה ביניכם ואת הצורך זה בזה ולא מבטאת חוסר אכפתיות או ריחוק.

אז ברור שיש תחושות קשות, אבל תנתבי אותן למקום הנכון ושימי אותן בממסגרת הנכונה...

ותזכרי שהאיאוסין זאת תקופה מבלבלת רגשית שמתאזנת קצת אחרי החתונה.. אז תשתדלי לקחת בפרופורציות..
ומזל טוב! איזה כיף!
מבינה אותך...לעניין0
התחושה שהקרקע נשמטת, כשאת מצפה ליחס פשוט (מצידך) ומתאכזבת, עולות המחשבות - זהו, הוא לא אוהב אותי, אני מובנית מאליו, כבר לא חשובה לו ולא בראש מעייניו.
ועם זאת חושבת שכדאי להקשיב גם לקולות ששמים לך גבול ברגש הזה. שקוראים לך לשחרר, להרפות, לתת אמון, לא להעיק ולרדוף ולחפש כל רגע אישורים לאהבתו.
לא להבהל מכל שינוי או תגובה לא צפויה. לזרום ולוותר, לפתוח בשיחת "יחסינו לאן" רק כשאת שקולה ולאחר שבחנת את המציאות כמה שיותר באובייקטיביות, ומתוך כבוד ודיבור פתוח ורגשי ולא מאשים.
אפשר לשתף "התגעגעתי אליך אתמול, הייתי שמחה שתשלח יותר הודעות, מה אתה אומר? " ולקבל תשובה!
זה על קצה המזלג, של עבודת חיים לשנים הראשונות...

ועוד דבר אוסיף, שלא עלה כאן...
כתבת "עבדנו מספיק השבוע".
כשאנחנו היינו מאורסים, ובתחילת הנישואין, אוי כמה שהייתי כמוך... יד על הדופק, מנתחת, רוצה שהכל יהיה מושלם, לא משאירה פינה מתחת לראדר, משתפת ו"עובדת" על הקשר. הכל היה "בעבודה ".
למזלי האיש שלי תפס את עצמנו בזמן, ואמר משהו שבהתחלה לא הבנתי והיום אני חייבת לומר לך-
את לא מתחתנת בשביל לעבוד. לא.
רוצה לעבוד ולעמול באופן אינטנסיבי? לכי להרוויח מזה כסף.
את מתחתנת כי את רוצה בית, ואהבה, וכיף.
לא רוצה לעבוד קשה
רוצה להגיע הביתה ולהרגיש בבית! לנוח, להרפות, להנות, להרגיש אהובה ורצויה ושמקבלים אותי כמו שאני.
ככה גם הבחור שלך רוצה, ואפילו יותר ממך. "אשתך היא ביתך". הוא צריך אותך מכילה, מקבלת, זורמת, מעלימה עין מטעויות ומחסרונות. בשביל זה הוא מתחתן. לא בשביל "לעבוד על הקשר".
אז נכון,
כדי לזכות בכל הטוב הזה ("זכו שכינה ביניהם") צריך לעמול, ולעבוד, וזה יכול לאתגר מאוד ולדרוש מאוד.
אבל הנה העבודה הראשונה שלך בזוגיות - לא "לעבוד". לבנות בית! להיות בית! קודם כל.
להוריד אנטנות, לוותר, לא לשים פוקוס על כל קושי בתקשורת. לזרום ולשחרר.
ומה שכן עומד על הלב? לשתף. אני לא מתכוונת שאת צריכה להדחיק! לא. לשחרר. זו תנועת נפש אחרת.
את צריכה להיות באמת במקום המשחרר, לא לרמות. ואם את עוד לא שם? טבעי, ככה זה עבודה עצמית. לוקח זמן ותהליכים, וגם ההכרות ביניכם והחתונה תעודד את הבטחון שלך בקשר ואת היכולת לשחרר.
(אירוסין זו תקופה של פוקוס ולחיות בסרטים מכל דבר... כי כל הנפש מושקעת בקשר, ויש ניתוק מהמציאות, עד שדברים קצת מתאזנים אחרי החתונה, ומתאזנים עוד בהמשך.)

את יכולה וכדאי לך לשתף את הבחור בתובנות שלך לגבי עצמך מהשרשור.
למשל, חשוב לי שתדע שאני נסערת מאוד ועפה במחשבות לפעמים כשיש לי צל של ספק לגבי איכות הקשר שלנו. זה מאוד מפחיד ומבהיל אותי ואני יוצאת מפרופורציה... אני רק צריכה שתזכיר לי את זה/תזכור את זה בעצמך ולא תפגע/תגיד לי שאתה אוהב אותי ונמצא איתי וכו'...

בהצלחה!
נשמע רעעעעגאולה אחת קטנה
במקומכם הייתי בוחרת לחסום זה את זו בוואצפ ולדבר רק בטלפון, יכול למנוע מלא אי הבנות ובעיות בתקשורת. שמחה שהכרתי את בעלי בלי הקטע של "הנראה לאחרונה"
הגזמתרפואה שלמה
אם זה מגיע לרמה כזו לא לא אהבה אלא קנאה אובססיבית.
אין ספק שדברים כאלה מעלים את סף החרדהכל זמן

וטוב להיות מודעים לכך

מגיב לא לעניין: מדהים אותי הפער בין התגובות של הגברים לנשיםהדוכס מירוסלב

הגברים לא מבינים מה כואב לאישה, והנשים לא מבינות שלגבר זה חונק את הנשמה עד כדי חרדה.

דווקא בפורום הזה הייתי מצפה ליותר

מזל טוב על האירוסין!! שנזכה שלכל עם ישראל יהיו שמחות בע"ה

וואו, לא נעים!כל זמן

בס"ד

ראשית - אני מבינה אותך!!

אני לא מאורסת עדיין אבל בהחלט יכולה להבין את העניין. ואת הרגשות הפגועים.

עצה פשוטה שאני רואה כרגע הוא פשוט לבקש ממנו שישלח אות חיים נגיד לפחות פעמיים ביום. ולהסביר למה זה טוב לך. 

אולי זה עדיף על פני ביקורת על מה שהיה אלא לבוא ממקום של בקשה פשוטה:

"חיימקה, אני ממש אשמח אם בימים שאין לנו זמן לדבר תשלח לי הודעה, אות חיים. אפילו משהו קטן, כי אחרת אני מרגישה שלא זוכרים אותי / לא רוצים אותי / וכו'. אפילו שאני יודעת שאתה לא שוכח אותי באמת, אבל זה מאוד מאוד עוזר לי להרגיש את זה. מה דעתך?"

מזל טוב יקרה.

הציפייה שלך הגיוניתתמיר ונעלםאחרונה
אבל את צריכה להבין שהקשר שלכם עוד נבנה ויבנה

קצת סבלנות
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנאחרונה

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעשאחרונה

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטוריאחרונה
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטוריאחרונה

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

אולי יעניין אותך