אומר אור החיים:
ונראה, כי 'עשו לי מקדש' היא מצוות עשה כוללת כל הזמנים. בין במדבר, בין בכניסתן לארץ, בכל זמן שיהיו ישראל של *לדורות*, וצריכין היו ישראל לעשות כן אפילו בגלויות, אלא שמצינו כשאסר ה' את כל המקומות מעת שנבנה בית המקדש כאומר' כי לא באתם עתה אל המנוחה ואל הנחלה' ולזה לא אמר ועשו משכן שיהיה נשמע שעל אותו זמן לבדו נאמרה מצווה זו...
אור החיים אומר, כי מצוות בנית המקדש חלה בכל דור ובכל מקום,והסיבה היחידה שלא בנינו את בית המקדש בגלות היא כיון שמרגע שנבנה המקדש, הקב"ה החליט שיהיה מקדש רק בירושלים, ולכן לא בנינו משכן נוסף.
ועד מתי מצווה זו?
ספרי, בהעלותך צב:
... שבכל מקום שנאמר 'לי' הרי זה קיים לעולם ולעולמי עולמים.
בכהנים הוא אומר: וכהנו לי, בלווים הוא אומר: והיו לי הלווים, בישראל הוא אומר: כי לי כל בני ישראל עבדים, בארץ הוא אומר: כי לי כל בכור בבני ישראל, במדבר הוא אומר: ועשו לי מקדש.
הספרי מראה לנו שבכל מקום שנאמר לי, הדבר קיים לתמיד. הוא מביא כמה דוגמאות, ובסוף מציין את שעסקינן בו- ועשו לי מקדש.
משתי הדוגמאות הללו, ניתן לראות כי מצוות בנית המקדש היא מצווה שציוויה הוא לתמיד, ועל כן גם בדורנו אנו חייבים לבנותו.
שנזכה לבנותו במהרה בידינו!
תיוגים:
@המקדש השלישי בדרך @משיחנאו@בלחית מן המניין@פוסעת@לעבדך באמת!@להיות בשמחה!!!@@באה בימים
לימוד מקדש יומי