חוק הלאום- אתם בעד, נגד או שלא ממש חשבתם על זה?סתם 1...
הרי להגדיר את המדינה כ"יהודית" זו לא מילה ריקה. התוכן הוא תוכן שהבסיס שלו הלכתי, הרוב שמצביע עליו לא ממש שומר הלכות או יודע על מה הוא מצביע מבחינה הלכתית.

אז איזו מין חשיבות, אם בכלל, יש לחוק כזה בהיבט חברתי?
יהודי הוא יהודי גם אם אינו שומר תורה ומצוות.קוד אבל פתוח
ולכן גם יש ערך ברוב יהודי ושליטה יהודית בארץ גם אם לא כולם שומרים תורה ומצוות.
אבל אתה מבין שזה קשר חד צדדי.סתם 1...
אתה מחפש כיצד להגדיר אדם, שכלל לא מעניין אותו מה הוא. הבן שלו והבת שלו בהכרח בזמן מן הזמנים לא יהיו יהודים. מתוך חינוך חילוני לא נשארים יהודים כאידיאל אלא ככורח המציאות הדמוגרפית.
מה זאת אומרתקוד אבל פתוח
אח אח שלך הוא אח שלך כי הוא אח שלך. זה לא חד צדדי.

(וגם רוב העם לא חילונים כמו שאתה מתאר)
יהודי זה ביולוגי?סתם 1...
כן חוץ מגיורקוד אבל פתוח
אז "החוץ" הזהסתם 1...
הוא לא יוצא מן הכלל אלא הוא הכלל. עם ישראל הוא לא שיוך ביולוגי אלא שיוך הלכתי- הכוונה שזהות, מיהו יהודי, זוהי שאלה שהתשובה עליה נובעת מההלכה גם אם התשובה היא "האם יהודיה", "עבר גיור" וכו' (אם יש עוד אפשרויות...)

הרי האב יהודי- לא מספיק הלכתית ולמדינה "היהודית" זה מספיק, "גיור" רפורמי גם הוא לא מספיק, אח למחצה לא מספיק ועוד...
לפי אותה הגדרה הלכתית (שאגב, אני מסכים עליה כמובן)קוד אבל פתוח
יהודי הוא יהודי, גם אם אינו שומר על יהדותו, ועם זה התחלתי את הטענה שלי, לכן זה מאוד דומה לקרבה ביולוגית. אח הוא אח מעצם היותו אח, ולא בגלל מעשה כזה או אחר.
-תיקוןיואב גל
-
זה כמו משפחהאביר הקרנפים

מי שנולד למשפחה יהיה חלק ממנה באופן עובדתי, ולא משנה כמה ימרוד בה.

מי שרוצה להצטרף למשפחה צריך להתאמץ הרבה יותר. לא מתחתנים עם כל אחד. 

לכן בדרך כלל משפחה זה כן עניין ביולוגי ואין תחליף לדם.

העיקרון גם אם הוא ביולוגי, נקבע על פי ההלכה.סתם 1...
עיקרון ביולוגי יאמר, כמו המדינה, אם זורם דם יהודי בעורקיך אתה יהודי. בין אם אביך יהודי, אמך, סבך, סבתך וכו'...

השאלה היא מי קבע את העיקרון? והתשובה היא חכמים בתור פסיקת הלכה.
מיהו יהודי הלכתית? מי שאימו יהודיה בלי קשר לאביו.
מיהו יהודי ביולוגית? מי שאו אימו או אביו או... יהודים.

גם אם יש צורך ושימוש בהיבטים ביולוגיים הסיבה איננה ביולוגית אלא הלכתית כי חכמים יכלו לנסח כלל שונה.
ישנו עניין הגיור. עוד כלל הלכתי לכניסה לעם ישראל. ילדי אותה גיורת גם הם יהיו יהודים, אבל היא, ביולוגית, כלל לא יהודיה. אז מה אם עברה גיור, נצריך גם את ילדיה. אז, לא. ילדיה יהיו יהודים- הלכתית מכיון שהם ילדי אשה יהודיה (גיורת) והיא יהודיה מכיוון שהתגיירה.

השימוש בקריטריון ביולוגי לא הופך את היהדות לביולוגית. מי שקבע את הקריטריון הוא ההלכה.
נכון זה הלכתיקוד אבל פתוח
לא חלקתי על כך, טענתי שכמו שעצם יהדותו של אדם לא תלויה בקיום המצוות, כך יהדותה של המדינה לא תלויה בקיום המצוות במדינה.
אז במה היא תלויה?סתם 1...
יכול להיות שגם עם מצוות המדינה איננה יהודית אבל לא נראה לי שלשם אתה חותר.
רוב יהודי וריבונותקוד אבל פתוח
לפי מה אתה מחליט?סתם 1...
מה שמשותף לכל שלטון יהודי מהעברקוד אבל פתוח
אתה מתחמקסתם 1...
אז אכתוב את דעתי. היה שלטון יהודי של שאול, דוד ושלמה והיה שלטון יהודי של עמרי, אחאב ואחזיה.

לדבריך אין הבדל, לדעתי יש הבדל. אותו הבדל הביא לאלפיים שנות גלות, פירוד העם למחנות עד כדי חוסר סיכוי לשיקום ועוד.

'התורה תגן ותציל'- רק על השומר אותה בגלל שזו לא אימרה סגולית. עם ישראל שמר על עצמו בגלות בזכות התורה מכיוון שההלכה הגדירה על ההרחקות- קידשנו (הבדיל) על ידי מצוותיו.
כשאדם שומר על ההלכה ולא מתחתן עם גויה, למשל, זרעו נשמר ביהדותו.

לומר מדינה עם רוב דמוגרפי יהודי- כשהיהודי זו קבוצה ריקה ולא מוגדרת עם תוכן פעיל, כמו הלכה אין לזה חשיבות במקרה הטוב ובמקרה הרע זה שווה ערך למלכויות הרעות שהיו לעם ישראל.

כל שלטון יהודי שהיה בעבר? החשמונאים לא צלחו בשמירה על מלכותם בגלל חוסר בחינוך יהודי וחדירת התרבות הזרה לתוכם עם שמות ומנהגים שונים.
אז אתה נכנס לדיון אחרקוד אבל פתוח
עכשיו הפנת את הדיון לאיזה סוג של שלטון יחזיק מעמד, ברור לי ששלטון על פי התורה יותר טוב, ויותר יחזיק מעמד.
אבל השאלה האם זה שלטון יהודי לא תלויה בזה, או בהישרדות של השלטון, בדיוק כמו שהשלטונות הקודמים (אגב, חוץ ממדינת ישראל שעדיין לא נפלה אף שלטון לא החזיק מעמד לנצח).
זה לא דיון אחר- מה נקרא יהודי?סתם 1...
אם יבחר מחר נשיא בארה"ב יהודי זה יהיה שלטון יהודי?

יהודי- זה תוכן פעיל וספציפי

אגב שלטון חילוני- גויי יוכל לשרוד כיום טוב יותר מיהודי בצורה כללית.
יהודי או מדינה יהודית?קוד אבל פתוח
יהודי - מי שנולד לאבא יהודיה או שעבר גיור (על פי ההלכה).
מדינה יהודית - כמו שאמרתי, רוב יהודי, וריבונות. אפשר להוסיף לזה שלטון על ידי יהודי.

אם יבחר נשיא ארה"ב יהודי, זה לא אומר כלום, כי אין שם רוב יהודי, וגם זה לא בארץ ישראל. בדיוק כמו דריוש שהיה יהודי.

לפי איזה הגדרה? ממתי יהודי תלוי בתוכן? זה היה נכון בגלות, אבל רק בגלל שאז הלאום לא ייחד את היהודי כמו שצריך להיות, והתורה 'תפסה' את המקום הזה.

יכול להיות שכן, ויכול להיות שלא. אני לא נביא, ו'מה אם' מנותק מעובדות ומאוד קשה לדון על זה.
לאור התגובה הקודמת שלך אני לא מבין למה אתה אומר את זה.
*אם יהודיהסתם 1...
החלטת שרירותית על תנאים מסוימים שרק לדעתך יחשיבו שלטון כיהודי.
יהדות (שזו מילה חדשה מאוד אגב) מוגדרת על ידי תוכן פעיל ואקטיבי- הלכה.
אין הלכה- חוק יהודי- אין יהדות.
המדינה הזו מחליפה, כהכרח, כל מדינה יהודית שיכולה לקום.
מדוע?
מכיוון שמצוות והלכות הן חוקים. באה המדינה ומחליפה את חוקי ההלכה, התורה והמצוות בחוקים שונים.
לעיתים זה לא מורגש כמו חוק למניעת נהיגה במהירות מופרזת לעיתים זה זהה לתורה כמו חוק החמץ ולעיתים נוגד כמו הרבה מקרים.

הגדרה של יהדות- הלכה זו הגדרה גלותית?
זו בדיוק הטעות שאני מזהה כבר שנים שתגיע והנה היא הגיעה. היהודי 'החדש' הוא ישראלי.
הלכה היא רשות (לא לדעתך כמובן אך לא קריטית להגדרת יהדות) והעיקר תוכן ספציפי ותרבותי כמו יום העצמאות, השואה, הזיכרון וכד'.
לאכול כשר זה עסק פרטי, כמו לקרוא בתורה או ללכת לבית הכנסת. ללכת לצבא זה זהות יהודית-ישראלית.

טעות מסוכנת מאוד. אצל עם ישראל הלאום הוא לא גיאוגרפי או ביולוגי הוא הלכתי.
מדוע דג כשר? בגלל שיש לו סנפיר וקשקשת או בגלל שהתורה החליטה שחוק הכשרות בדגים זה דג שיש לו סנפיר וקשקשת?

אתה משתמש בהלכה וטוען שיהודי נולד מאם יהודיה אך מתעלם מזה שעצם הקביעה הזו היא קביעה של ההלכה שיכלה לקבוע אחרת.
אני לא חולק על כך שהלכה מגדירה מיהו יהודיקוד אבל פתוח
השאלה היא לא מה קובע את ההגדרה של יהדותה של המדינה, אם זה היה השאלה והיה הגדרה ברורה לכך בהלכה, היינו מסכימים.

אני טוען שכמו שיהודי זה הגדרה שנובעת מהתורה, והגדרה עצמה לא תלויה בקיום התורה (כלומר התורה מגדירה מיהו יהודי, אבל יהודי שלא מקיים את התורה עדיין יהודי).

לכן אין שום סתירה שמדינה יהודית, תהיה יהודית גם אם לא תקיים את מצוות התורה.

אגב, זה שהלכה היא רשות אלא שקיום ההלכה לא מגדיר יהדותו של אדם זה או אחר.
ההלכה לא מתייחסת למדינהסתם 1...
כיהודית מכיוון שמדינה היא כלי.
אם תהיה שומרת על ההלכות ומחוקקת אותן, בתי המשפט יוסבו לבתי דין, וכל החוקים יוצאו מתוך תורה ודעת חכמים שתתחדש בה היא תוגדר יהודית- שוב, ההלכה.

אין שום משבצת בהלכה לגבי "מדינה" מדינה היא כלי לא תוכן.

"לכן אין שום סתירה שמדינה יהודית, תהיה יהודית גם אם לא תקיים את מצוות התורה." - למשפט הזה אין שום תוכן מובן. מדינה איננה אדם והיא לא מוגדרת מקשר דם או הגדרה הלכתית שכאמור לא קיימת.

את הפסקה האחרונה לא הבנתי כלל.
בפשטות, המדינה אינה רק "כלי"..ד.

המהות של המדינה, היא שלטון ישראל על הארץ.

לפי הרמב"ן, בהוספה ד' לספר המצוות, זו מצוה.

על כן, המדינה, גם הלכתית, אינה רק כלי, אלא מהות של קיום כיבוש הארץ ע"י כלל ישראל. 

ומבחינה תכָנית, היא חזרה של שלטון ישראל בארצו, שקיום התורה תלוי בה. "הציבי לך ציונים".

כמה שאופיה יהיה יותר מתאים לתכונה של עם ישראל, יותר מעולה. זה לפי הציבור, שגם הוא קדוש אף טרם שהגיע למה שהכי טוב.

ואגב, החוקים אינם בהכרח צריכים להיות כולם מתוך "דעת תורה", העיקר שלא יהיו כנגדה.  הרי יש מושג של "טובי העיר", שאינם דווקא גדולי חכמיה. ויש גם בעיקרון דין של מלך (בלי להיכנס כמה זה רלוונטי כרגע למדינה), שיכול לתקן דברים בעצמו. דומני שהר"ן בדרשותיו עומד על ההבחנה הזאת.

העקרון הבסיסי הוא ביולוגיאביר הקרנפים

ההלכה והקריטריונים שלה לא נקבעת לפי גחמותיהם של חכמי ישראל אלא לפי התורה המסורה בידם מרבותיהם.
הכלל הבסיסי בעם ישראל הוא "למשפחותם לבית אבותם".

לא רבים יודעים מדוע אם האב גוי והאם יהודיה הילדים יהודים, אבל אם האם גויה והאב יהודי, הילדים גוים.
הסיבה היא שנישואין או ליקוחין של גוים לא תופסים עם יהודים. לכן אם יהודי התחתן עם גויה, כאילו לא התחתן עם שום דבר. ילדים שיצאו משום דבר הם לא ילדים שנולדו מיהודים ולכן הם לא יהודים.
גם אם יהודיה התחתנה עם גוי, כאילו לא התחתנה עם שום דבר. הילדים שנולדו לה לא קשורים לשום דבר שאיתו התחתנה.
בכללו של דבר, בשני המקרים, כאילו אין לילדים אבא, כי החיבור שלו עם האמא לא תופס הלכתית, והם נולדו מהאמא, בצורה הכי ביולוגית שיש, ולכן הם מתייחסים אחריה.

השיוך ליהדות הוא ביולוגי באופן עקרוני. זה עם ישראל, והיחוס תופס בו מקום חשוב מאוד על פי התורה. 

שוב, נקודת המבט צריכהסתם 1...
להיות הפוכה.
גם אם ההלכה משתמשת בכלל ביולוגי לא ניתן לומר שהיהדות היא שיוך ביולוגי. קודם כל כי "ההלכה" קובעת שזה יהיה "ביולוגי" כדבריך מתוך דבר תורה "כי יסיר את בנך מאחרי" מי יסיר, מי מוסר, מהיכן, כיצד וכו'.

אם השיוך ביולוגי המדינה צודקת בדבר זכות השיבה וכך סבא יהודי מנחיל לנכדיו זכות להיקרא יהודים וכך גם אם גויה.
ההבדל בין זה לזה הוא ברור במציאות בעוד ההלכה מכתיבה בבירור כיצד להישמר יהודים המדינה תורמת להתבוללות ומכניסה גויים כיהודים ולאחר מכן נופלים יחד בשלל בעיות.

התורה אומרת שדג עם סנפיר וקשקשת הוא כשר, האם זה ביולוגי? ברור שלא התורה יכלה לבחור קרטריון אחר ולא ידועים לנו סיבותיה.
מאחר והתורה בחרה מאפיין כזה או אחר הוא המאפיין הקובע הלכתית ואם הוא ביולוגי זה לא מעלה ולא מוריד.
ביולוגי זו הגדרה שלמה לא למחצה או לחצאין.

כמו כן הגיור- אדם נכנס לעם ישראל כשלא נולד ביולוגית כיהודי. מאחר והיהדות איננה שיוך ביולוגי ישנם נקודות כניסה שונות שניתן דרכן להיכנס לעם.

גר יהיה יהודי ולא בן לאב יהודי- זה ביולוגי?
חבל על ההשקעהאביר הקרנפים

אם אתה מתעלם ממה שכתבתי ורק חוזר על עצמך, תוכל לעשות את זה בוורד. למה בפורום שבו אמור להתנהל דו שיח?

היי, תודה על הדאגהסתם 1...
עבר עריכה על ידי סתם 1... בתאריך כ' באב תשע"ח 08:21
עבר עריכה על ידי סתם 1... בתאריך כ' באב תשע"ח 08:12
ולגופו של עניין-
לא אמרתי "גחמותיהם של חזל" את זה אתה אמרת... אני אמרתי שהייתה קביעה הלכתית מסוימת שיכלה להיות שונה ואת סיבתה איננו יודעים, אפשר לשער אבל אי אפשר לדעת.

אתה כתבת שזה נלמד מ"למשפחותם לבית אבותם" הערתי לך שלא נכון- השבט על פי האבא אבל היהדות על פי האמא מהפסוק "כי יסיר את בנך מאחרי" (החלטת להתעלם, אל תאשים אחרים בטעויותיך).

כתבת על טעות הרבים...שאינם יודעים את מה שאתה יודע. ובכן רבים כן יודעים אבל הסיבה שכתבת היא בגדר השערה מכיוון שטעמי מצוות לא נמסרו.
מדוע אם קובעת יהדות ולא אב? אינני יודע! (וגם אתה לא... אתה משער).
במקרה שהבאת עם גבר יהודי ואשה גויה הילדים לא יהודים בגלל האם לא בגלל שלא היו ליקוחים כהלכה...
אם אשה יהודיה וגבר יהודי לא ינשאו- הילדים לא יהיו יהודים (אם יוולדו ללא נישואין?)
אם אשה יהודיה וגבר גוי שיולידו יחד הילד לא יהיה יהודי, כי לא היו נישואין הלכתית?

לא, הילד יהודי כשר! טעית לא רוב הציבור טעה (אגב, מאוד 'ביולוגי' למחוק את זרע האב בגלל סברא רוחנית בעניין "הגויים הם שום דבר").
היהדות איננה שיוך ביולוגי גם אם הקריטריון הוא ביולוגי טהור!

אינני חולק שהקריטריון הוא ביולוגי חלקית ומוגבל מאוד- רק האמא, האב לא משנה כלל..., אני חולק על הקביעה המוטעית שהיהדות היא ביולוגית בגלל שהקביעה ההלכתית קבעה שהאם קובעת את כשרות היילוד.
ההלכה יכלה להיות קצת יותר ביולוגית ולקבוע שהאב קובע גם, שהאב קובע בלבד, שהסבא משנה גם הוא, הסבתא אולי, אולי סוג דם ייחודי, אוליDNA (שכיום יש ייחודי ליהודים ולכהנים אם אינני טועה) וכו'
לטעון שקביעה הלכתית יכלה להיות אחרת מצביע על גחמהאביר הקרנפים

אתה מגיב לי כדי לצאת ידי חובה? 

כי המריחה הזו לא מאפשרת לקיים דיון. 

עכשיו אני צריך לפרק משפטים אקראיים מהתגובה שלך ולהגיב לכל אחד בסעיף שלם, ככה שהתגובה שלי תהיה ארוכה יותר משלך, ואחרי זה אתה תחזור על זה ונרשום פה מגילות שלמות ולא קשורות.

לא קשורות לכלום, ונראה ששוב לא הבנת על מה אני מדבר. 

דוגמה:
"לא, הילד יהודי כשר! טעית לא רוב הציבור טעה"

איזה ילד יהודי כשר? על מה אתה מדבר? איזה ילד טענתי שאיננו יהודי ואתה טוען שהוא יהודי כשר? 

כדאי שתמחק את היומרנות שלך כאילו אתה יודע הכל וכל מה שאתה לא יודע זו סתם סברא רוחנית. אחרי זה תוכל לקרוא את התגובה שלי, אולי פעם נוספת, עד שתבין מה כתבתי ומה לא כתבתי, כי יהיה מאוד מעייף לענות לך על כל הטענות שלך שבהן אתה סותר דברים שלא כתבתי.

אתה יודע מתי התחילו לקבוע יהדות על פי האמא?סתם 1...
עד עזרא כלל לא קבעו כך. ויצא בן איש מצרי ויקלל (אני כותב מזיכרון ולכן השגיאות)
למה קילל?
מכיוון שהגיע לבית הדין לקבל נחלה ואמרו לו שאמנם הוא בן ישראלית אך אביו מצרי ואין לו נחלה.
עד כאן הכל בסדר אך ההמשך הוא- שלפיכך הוא התגייר.
יש מפרשים ששואלים לצורך בגיור מאחר והוא בן ישראלית. יש שלל פירושים וחלקם מאוד דחוקים כמו של הראב"ד שמסב את המילה התגייר על אביו של המקלל בשביל לתרץ כמוך, לא כולם הלכו עד לשם.

אצרף את דברי הרב יחיאל וינברג (שרידי אש) אולי הוא יתקבל על ליבך ואולי לא אקו"ת.

"לפי דיני התורה, הולך הולד אחרי האם. אין אנו יודעים טעמי התורה. יש אומרים שהוא טעם ביולוגי ביצירת הולד ותכונתו הגופנית והנפשית, ויש אומרים שיש בזה טעם מוסרי, שכן האם והשפעתה התמידית מכריעה בחינוך הבנים... ואחרים רואים את הטעם בוודאות הבלתי-מפוקפקת בהשתייכות הילד הנולד לאמו. אבל יהיו הטעמים איך שיהיו, כאן מכריע לא היסוד הראציונלי של החקירה המדעית, אלא היסוד הדתי שהוא היה הגורם המכריע בעיצוב דמות האומה ובעיצוב המשפחה העברית".

נפגשתי בדבריו אתמול אחרי "השיחה" איתך ומאוד שמחתי לראות שדעתי היומרנית והדלה כיוונה לדעתו.

נ.ב
אינני מכיר דרך אחרת לכבד אדם ולדון איתו על דברים ללא התייחסות רצינית לדבריו. אם טעיתי אשמח ואחזור בי, אם זו מחלוקת אקבל. בינתיים לא הגבת לדבר מתוך התוכן ואין לך שום טענה בדבריך חוץ מגחמות אישיות ופרשנות פסיכולוגית לוקה בחסר.
עלה והצלח, אשמח לתגובתך
ציטוט מדברי הרב שאתה עצמך ציטטתאביר הקרנפיםאחרונה

"אין אנו יודעים טעמי התורה..." ובאותה נשימה "יש אומרים שהטעם הוא כזה וכזה"

אז אולי היש אומרים יודעים?

או שאתה מנסה לטעון שהרב יחיאל וינברג יודע יותר טוב מכל מעתיקי השמועה בכל הדורות שמסרו לנו טעמי תורה?

תיוגסתם 1...
@בומרנג
דוגמה מעולה למה שדנו בו בעבר. ישנה הלכה וכל אחד ימצא מה לפרש מתוכה, כאן למשל גוי הוא כלום.
נכון בומרנג
ולומר שגוי הוא בהמה לגבי הכל זה אומר שלפרשן בראש אין כלום.
יופי של גישהאביר הקרנפים

דוגמה טובה לסילוף שתולדתו ביוהרה ריקנית.

צא ולמד.

אתה כתבת בפירוש שגוי הוא שום דברסתם 1...
ואין התחשבות בו ובליקוחיו מאחר שהוא כלום, עכשיו אני מסלף?

"לא רבים יודעים מדוע אם האב גוי והאם יהודיה הילדים יהודים, אבל אם האם גויה והאב יהודי, הילדים גוים.
הסיבה היא שנישואין או ליקוחין של גוים לא תופסים עם יהודים. לכן אם יהודי התחתן עם גויה, כאילו לא התחתן עם שום דבר. ילדים שיצאו משום דבר הם לא ילדים שנולדו מיהודים ולכן הם לא יהודים.
גם אם יהודיה התחתנה עם גוי, כאילו לא התחתנה עם שום דבר. הילדים שנולדו לה לא קשורים לשום דבר שאיתו התחתנה.
בכללו של דבר, בשני המקרים, כאילו אין לילדים אבא..."

אלו דבריך, לא נראה לי שגוי שיקרא את זה ירגיש נעים עם פירושך או ימשיך לחייך אליך אחר כך. מוזמן להסביר את דבריך.
ודאי שאתה מסלף.אביר הקרנפים

הפוך גוטה.

אני כתבתי שמאחר שהליקוחין שלו לא תופסים, לענין זה הוא נחשב כלום.

קרא שוב ותראה שזה מה שאמרתי. אבל כל מה שאתה רואה זה "הוא כתב שגוי זה שום דבר!"

מזכיר לי את הציטוטים של השמאלנים על דבריו של רב כזה הוא אחר..

והנה התגובה הבאה שלך:
הוא אמר שהוא רב ושאני שמאלן!

נו באמת...

לעניין מה הגוי ירגיש, זה הרבה פחות חשוב מאשר להתייחס נכון לעניין ההתבוללות. זה כלום שבכלום לעומת אמיתות התורה וזה לא צריך להפריע לנו לומר את האמת.
היהדות דוגלת בדרכי שלום ונועם, אבל לא בתקינות פוליטית.

אין שום חשיבות, בשום היבטסביון
זה לא ישנה שום דבר בחברה, ובג"ץ ימשיך לפסול חוקים שלא מוצאים חן בעיניו ולפרשן את השאר ברוח מסורת עצמו.
אין לו כמעט אף אמירה שאפשר לתרגם למשהו מעשי.
אולי יש לו חשיבות בהיבט ההצהרתי, אם יש היבט כזה.
אתה חושב בדיוק כמו הבג"ץ רק שדעתך שונה.סתם 1...
מתוך כך פרשנותך היתה שונה אבל בעיקרון אתה זהה להם.
פרט הסבר ונמקסביון
ואגב, שים לב שלא הבעתי לגביו דעה ערכית (האם אני תומך בכך שמדינת ישראל תהיה מדינת העם היהודי / מדינה יהודית / ניסוח דומה כלשהו? ברור שאני תומך. אבל זו לא היתה השאלה) אלא מציאותית. כלומר, בעוד כמה שנים תוכל לראות בקלות אם צדקתי.

עריכה: אגב, פתאום שמתי לב לניסוח המדויק של השאלה, אני לא חושב שיש חשיבות לשום חוק בהיבט חברתי. חוק הוא ביטוי של הלך הרוח החברתי - הוא מושפע ממנו ולא להיפך.
לדוגמה: רצח אסור בחוק. החוק לא מחנך אנשים שרצח זה רע וגם לא גורם לאנשים שרצו לרצוח לא לעשות את זה כי זה לא מוסרי. הוא פשוט ביטוי של התפיסה המוסרית של כולם (פחות או יותר) שאומרת שרצח הוא רע ולא מוסרי, ואנשים שלמרות זאת רוצים לרצוח לא יימנעו מהרצח כי הוא לא מוסרי אלא כי לא כדאי להם והמשטרה תתפוס אותם ותשים אותם בכלא. כלומר, החוק לא משנה את הלך הרוח בחברה או את התפיסות של האנשים אלא בסה"כ את הפן הנראה לעין שלה. שזה הרבה מאוד בנוגע לרצח, וכמעט חסר משמעות בנוגע למדינה יהודית שזה דבר שעיקרו בתודעה הלאומית.
הוא לא ישנה כלום. הוא נועד לשמר.לך דומיה תהילה
ובעידן של דעות חתרניות, זה דווקא חכם.

לא הבנתי מה שאמרת לגבי הלכה.
מיהו יהודי?סתם 1...
התשובה היא הלכתית. עם ישראל הוא עם שמבוסס הלכתית לא תודעתית זו חרב פיפיות בעידן חילוני.
אין שום חשיבות לשום חוק בספר החוקים.מי האיש? הח"ח!

ועל כך אמר פרנק הרברט, בשימו את הדברים בפי אחת מהדמויות של "חולית": "ככל שתחוקק יותר, תיאלץ להילחם על אכיפת החוקים יותר" (ניסוח שלי אבל נאמן למשמעותו במקור).
החברה היא הכל, היא לא "היבט".

זה נכון לגבי כל מקור סמכות.לך דומיה תהילה
אתה יכול להטיל סמכות רק על מי שמוכנים לקבל אותה.
אתה יכול להעלות לכאן את התוכן של החוק?מבקש אמונה

החוק הוא חוק יסודסתם 1...
שמבסס את המדינה כמדינה יהודית, שפה רשמית עברית, תרבות עברית, דגל, חינוך, המנון התקוה וכו'...

אתה מבין את גודל הניסוח הא-מורפי בחוק כשמוגדר X כמבסס זהות כשמי שמקבע את החוק לא יודע כלל מהו אותו X מתכחש אליו במקרה הרע ובור ביחס אליו במקרה הטוב ומחליף את התוכן של אותו X בתוכן חלופי על פי ראות עיניו שאינן יהודיות- מכיוון שיהודי= תוכן הלכתי.
אם הבנתי נכון, דווקא נשמע לי כמו התחלה טובהמבקש אמונה

במדינה שכל כך נלחמים לרוקן אותה מיהדות,

ויותר גרוע- מנסים להכניס את האויבים מהדלת האחורית

אני חושב שהחוק הזה עשוי להציל הרבה, ואח"כ מתוך שלא לשמה יבוא לשמה

גם אם ההגדרה כעת היא חסרת תוכן-והוא ישמיענו
לעניות דעתי זה יוכל לעזור בהמשך ליצוק תוכן בתוך ההגדרה הזאת.
ככה זה עובד בפוליטיקה... (לטוב ולמוטב)
לשנות, להוסיף או להוריד וכד' בחוק יסוד זה בעייתי מאודסתם 1...
עד כמעט בלתי אפשרי. צריך רוב מאוד גדול והסכמה נרחבת.
מדובר בחוק שהוא חוק קוסמטי למדינה, שלדעתי, עושה נזק לזהות יהודית אמיתית.
זהות יהודית ועם יהודי אינם תרבות, אינם המנון או דגל. הם הלכה! זהו הבסיס שקודם גם לכל בסיס רעיוני, דרשני וכו'.

מאחר וכך החוק הזה בא לעצב יהדות- ישראליות חדשה וחילונית. בטווח הרחוק לא חושב שזה מוצלח בלשון המעטה. (@מבקש אמונה גם לדבריך)
נכון, השאלה היא האםוהוא ישמיענו
זה לא יסייע לעצור את ההידרדרות ממדינה יהודית חילונית למדינת כל אזרחיה (שבודאי זה הרבה יותר גרוע...).
אז אני לא יודע אם זו התקדמות, אבל זה לפחות יוכל לבלום בעתיד תהליכים שליליים ביותר
נכון, זהו היבט שלא פתחתי כאן אלא ההיבט שעניין אותיסתם 1...
הוא היחס ל"זהות היהודית" לפי האנשים כאן.
עדיין, אני חושב שבכל מקרה אם תרצה להגדיר את המדינהוהוא ישמיענו
כמדינה יהודית (ע"פ ההלכה)- תצטרך רוב גדול. אי אפשר לכפות הגדרה על הציבור שהוא לא מסכים לה.
הדברים צריכים לבוא מלמטה ובמקביל- גם מלמעלה.

לכן, אמנם החוק לא מגדיר מיהו יהודי ע"פ ההלכה, אבל אין זו מטרתו של החוק...
בשביל לעשות את זה נצטרך כנראה לחכות עוד קצת זמן...
נכון מאוד ולכן היחס "שלנו"סתם 1...
כמיעוט שלא מכוין את הדרך והמדיניות הוא מעניין ודי קריטי.
קשה להגיד שהיהדות היא לא תרבותשאג
אם אני זוכר נכון ממזר שנטמע בקהל נחשב יהודי לכל דבר. גם ההלכה מושפעת ממה שהעם בוחר לעשות (כיפה/נידה). מה שהעם בוחר לעשות = תרבות.
דגל - היה במדבר.
המנון - הרב דרוקמן אומר שקדיש זה סוג של המנון של קידוש ה'.

אני לא מכיר את החוק, אבל יהדות היא תרבות במובן מסויים.
ברור לכל שמסגרת חיים מסוימת תפתח תרבותסתם 1...
השאלה מה קודם למה, גם בחשיבות.
היהדות ועם ישראל מקבלים הגדרה מההלכה. אפשר לדון האם ממזר שנטמע נטמע וכו' אבל זה דיון הלכתי.
אם חכמים היו פוסקים שלא נטמע הוא לא היה נטמע. הקביעה התקבלה בבית המדרש וחייבה את העם.
האם חכמים מתייחסים לנהוג, לעם בפסיקותיהם? ברור שכן וכך ראוי אבל התרבות, אם קיימת כזו, לא משפיעה על תפיסה הלכתית.
איך אתה מסביר גזרה שאין רוב הציבור יכול לעמוד בה?שאג
למה זה קשור?סתם 1...
בכל אופן, "גזרה" זה תוספת של סייג שחכמים מסוגלים בסמכותם לחוקק ולדרוש מהעם לקיים ככל הלכה אחרת.
המשקל שלה קל יותר מכיוון שמקורה מחכמים ומטרתה להרחיק מאיסור אחר שהוא חמור יותר ומצוי יותר.
כי השאלה היא כמה כח יש לעםשאג
אם יש להם סמכות מההלכה, גם אם היא קטנה יותר, עדיין לא הסברת למה כשהציבור לא מקבל את הגזרה היא לא תופסת בכל זאת
חשבתי שגם כאן התכוונת לתרבות...סתם 1...
מאחר וגזרה היא לא עיקר הדין אין באמת איסור הלכתי לעבור עליה. האיסור ההלכתי נובע מהכלל שצריך לציית לחכמים, אך לא לתוכן הגזרה עצמה.

חכמים צריכים לגזור בחכמה כשאחד השיקולים הוא כח העם לקבל על עצמם את הגזרה. "אין גוזרין גזרה על הציבור אלא אם רוב הציבור יכול לעמוד בה".

לפעמים בדיעבד חכמים ראו שגזרה מסוימת לא תפסה בגלל כח העם שלא הספיק והגזרה התבטלה.
מאחר וכמו שכתבתי בראש התגובה, אין לגזרה תוכן הלכתי מחייב מעבר לזה שהיא דברי חכמים אין בעיה *הלכתית* יבשה לעבור עליה (מקווה שהובנתי, די חשוב) אך לעולם לא נמצא ניסוח של "הלכה שאין הציבור יכול לעמוד בה" או עיקר הדין.

נאמר שקטניות שאשכנזי יאכל בפסח (בהנחה שזו גזרה, אבל ברור שמדובר בדבר מאוחר) האדם הזה לא יעבור על איסור של מאכל אסור בפסח אלא האיסור הוא שלא הקשיב לחכמים שגזרו בחכמתם דבר כלשהו. הגזרה באה להרחיק, במקרה הזה מחמץ וסכנת חיטים וכו'.
לעבור על דברי חכמים זה איסור דאורייתאשאג
ממה שכתבת נשמע שאין בעיה לעבור על דברי חכמים, אז מה באמת הבעיה לעבור על דבריהם? ודבר שני מאיפה נובע הכח שלהם?

מה שכתבת שאין "הלכה שאין הציבור יכול לעמוד בה" זו דוג' נכונה אבל מטעה, ברור שכשהקב"ה קובע משהו זה יהיה מתאים לעמ"י, זו לא הוכחה שלעמ"י (לתרבות שלו), אין משמעות הלכתית.

לפי מה שכתבת, למה העם לא צריך לשנות את עצמו בהתאם להוראות הרבנים? "שימצא את הכח"
בנוסף, אם ההלכה לא נקבעת לפחות בחלקה, למה יש משמעות למנהגים?
יותר מזה, למה בימינו שיש אפשרות, הרבנים לא מתכנסים ביחד ומחליטים מה המנהגים הנכונים?

ההסבר הפשוט זה שלתרבות של העם יש כח הלכתי. כמה כח זו שאלה אחרת שאני לא יודע את התשובה, בשביל זה יש פוסקים, אבל מזה שלתרבות יש משמעות לא נראה לי שאפשר להתעלם. וכן, התכוונתי לתרבות.

)לא הבנתי למה להביא דוג' של קטניות כשאתה אומר בעצמך שזה לא גזירה ולכן זה לא רלוונטי במיוחד לדיון)
אענה מהסוףסתם 1...
הקטניות פשוט עלו לי לראש והם בהחלט דוגמה טובה למסר שרציתי להדגים. אתה מעוניין בדוגמה מהשס? גידול בהמה גסה בארץ, לדעתי הקטניות היו דוגמה מוכרת וטובה יותר אבל לא עקרוני.

לפני שנימשך לצדדים שוליים אנסה להישאר בעיקר הדיון, מהי הגדרה של תרבות לפיך?

נ.ב
(האם דברי חכמים נחשבים דאורייתא משום לא תסור נאמר גם על גזירות יש מה לדון, דברי חכמים מתחלקים למספר מחלקות- דברי סופרים, דרבנן, גזירות ותקנות. לא דומה אחד לשני כלל, זה כבר לשרשור בבית המדרש. לא אמרתי בשום מקום לעבור על דברי חכמים והדגשתי* שבמעבר על גזרה* אינך עובר על איסור הלכתי במעשה אלא על איסור הלכתי רק בגלל שחכמים קבעו את הגזרה ומצוה לשמוע להם)
..שאג
תרבות זה מה שהעם עושה בפועל. למה אתה מתכוון?
אני לא יודע כמה כח יש לתרבות, אבל להגיד שאין לזה משמעות בכלל (שזה מה שהבנתי ממה שכתבת) זה לא נראה סביר כ"כ.
אני לא חושב שהשאלות הן שוליות כי הן לא מסתדרות עם מה שכתבת (יכול להיות שהבנתי אותך לא נכון, מוזמן להסביר).
תרבות יהודיתסתם 1...
לדעתי, אין כזה דבר.
האם מתפתחת תרבות מאליה? כמובן.
האם זה דבר טבעי עם כח בעיצוב העם? כמובן.
ועם זאת ההלכה קודמת וממנה אם בכלל תתעצב התרבות ורוח העם.

הכוונה-
מותר לנגן, מותר ליצור, לפסל, לצייר בגבולות מסוימים שאינם מגבילים מדי. הגבולות הללו נובעים מההלכה.
ההלכה איננה קו מנחה מוגדר אלא יותר כמעקה ששומר על העם בתוך תלם מסוים. אם אתה שומר עליה בתוכה תוכל למצוא רווח לפיתוח תרבות שהיא אגב חשובה מאוד ומפתחת את זהות העם.
בגלל זה חכמים ופוסקים יכולים וצריכים להתייחס הלכתית* גם לתרבות שמתפתחת בעם בצורה כללית מכיוון שבמקום מסוים היא תחתור בסופו של דבר תחת הבסיס ההלכתי. ראה היום מה קורה וכיצד התרבות הכללית פוגעת בעקרונות הלכתיים.

האם יש דבר שנקרא תרבות יהודית? לדעתי חד משמעית לא.
אני לא מבין,אתה טוען שתרבות זה רק כדי שלא יתקוממו נגד ההלכה?שאג
אפשר לשאול מאיפה נובעת הגישה הזאת? על מה היא מתבססת?

מה זה הלכה לפי זה? ספר חוקים כלשהו שהמקור שלו שונה רק במובן הטכני מזה של כל מדינה בעולם?

אם אני עובר על ההלכה אני כבר לא יהודי? מה ההגיון שאני אחשב יהודי הרי כבר יצאתי מה"תלם"?!

למה צריך זהות?

למה אתה מתכוון ב"ראה היום מה קורה וכיצד התרבות הכללית פוגעת בעקרונות הלכתיים."? ברור שתרבות שמתחילה מבחוץ זה רע.

למה אתה חושב שצריך (אם צריך בכלל) ללמוד אמונה?

(נ. ב
סליחה על הפלישה לפורום)
אינני מבין כלל מהיכן הגיעה המחשבהסתם 1...
המחתרתית הזו שהוצמדה לי שהתרבות היא כלי למניעת התקוממות. אשמח אם תפנה אותי לדברים שאמרתי וגרמו לך לחשוב כך.

אמרתי ואחזור, התרבות היא חשובה מאוד ומעצבת את זהות העם ולכן הפוסקים והחכמים צריכים להתייחס אליה ולנתב אותה בחכמה. מצד אחד לא לחנוק אותה ולמחוק אותה מצד שני להיות מודעים לכוחה.

ברור שהלכות ומצוות הן חוקים מחייבים. השוני הוא המקור- משמיים והמטרה- עבודת הבורא, לא הכל מובן בשכל אנושי.

מאחר וההלכה קבעה שמי שנולד לאמא יהודיה הוא יהודי, העובר על ההלכה הוא יהודי אך אם יעבור על ההלכה ו'יתחתן' עם גויה בניו יצאו מהעם. אם הוא יתחתן עם יהודיה, ההלכה* תקבע שבנו יהודי. כמובן שאדם כזה יהודי אך הוא כלל לא מגדיר את עצמו ככזה ולא מודע לכך.

למה צריך זהות? בשביל ליצור הזדהות. לא סתם הספר הראשון הוא בראשית שביסודו איננו הלכתי אלא מספר כיצד נוסד העם היהודי- ישראלי.

לימוד אמונה- אינני יודע מה פירוש המושג אמונה, רבו בזה הדעות. אני בהחלט חושב שמחשבה זה לימוד בסיסי ועיקרי.
..שאג
"מכיוון שבמקום מסוים היא תחתור בסופו של דבר תחת הבסיס ההלכתי"

שוב, אז אתה אומר שחוץ מפרטים "טכניים" אין הבדל מהותי בין ספר חוקים לבין התורה? שניהם חיצוניים לאדם

למה צריך הזדהות אם אני בכל מקרה בתוך ההלכה?

אני אשמח אם לא רק תכתוב מה דעתך אלא שתענה על השאלות שאני שואל.
בינתיים היו יותר שאלות שהתעלמת מהם
מה שהבאת הוא חלק ממה שאמרתי.סתם 1...
כתבתי שחכמים צריכים להישאר עם האצבע על הדופק תמיד בנושאים תרבותיים דווקא מכיוון שהם אינם בעלי הגדרה מוחלטת של אסור ומותר.
לדוגמה הגשמת האל, כיצד נבטא בדרכים אמנותיות כשרות סצנות תנכיות וכד' שיעצימו את הרגש וירוממו את העם בצורה כשרה ולא פסולה.

מצוות הן חוקים, ציווים. הכוונה שלי בשוני הוא המטרה. מהי המטרה סדר עולמי ושמירת סדר- כאשר האדם במרכז.
או שהמטרה היא עבודת הבורא ולא האדם במרכז.

קיבלנו תורה משמים והתורה מחייבת עם חיובים שונים. חלקם חברתיים ומובנים לנו וחלקם לא. אך המטרה היא עבודת הבורא ולא כינון סדר עולמי כזה או אחר גם אם הוא מגיע אגב מערכת הכללים התורניים הללו.

איזה שאלות?
כן, החלק שאומר שמטרת התרבות היא שלא יתקוממושאג
אם אתה שואל "איזה שאלות" כנראה אתה לא קורא את מה שאני כותב
התכוונתי לאיזה שאלות לא עניתי כי לדעתי עניתי...סתם 1...
אה, אז בבקשהשאג
1 עדיין לא הסברת למה כשהציבור לא מקבל את הגזרה היא לא תופסת בכל זאת

2ממה שכתבת נשמע שאין בעיה לעבור על דברי חכמים, אז מה באמת הבעיה לעבור על דבריהם? ודבר שני מאיפה נובע הכח שלהם

3לפי מה שכתבת, למה העם לא צריך לשנות את עצמו בהתאם להוראות הרבנים? "שימצא את הכח"
בנוסף, אם ההלכה לא נקבעת לפחות בחלקה, למה יש משמעות למנהגים?
יותר מזה, למה בימינו שיש אפשרות, הרבנים לא מתכנסים ביחד ומחליטים מה המנהגים הנכונים?

4 למה אתה מתכוון כשאתה אומר תרבות?

5 למה צריך זהות / הזדהות?

6 למה אתה מתכוון ב"ראה היום מה קורה וכיצד התרבות הכללית פוגעת בעקרונות הלכתיים."? ברור שתרבות שמתחילה מבחוץ זה רע?

7 למה ללמוד אמונה?

8אתה אומר שחוץ מפרטים "טכניים" אין הבדל מהותי בין ספר חוקים לבין התורה? שניהם חיצוניים לאדם
ובכןסתם 1...
1- פשוט שכשהציבור לא מקבל את הגזרה היא לא תופסת מכיוון שגזרה לא יכולה לתפוס ללא ציבור. השאלה מה מניע את הציבור לא לקיים את הגזרה?
אם כך, אז במצב אידיאלי שבו יש רצון של הציבור עדיין יכול להיות חוסר ביכולת, מה שנקרא- אין הציבור יכול לעמוד בה. כאן ישנה שאלה הלכתית האם הגזרה בטלה מאליה כשהציבור לא מקיימה מתוך חוסר ביכולת או שישנו צורך להתכנסות חוזרת של בית הדין בכדי לבטלה כהחלטה מסודרת.

2- לא כתבתי שאין בעיה לעבור על דברי חכמים, חלילה. כתבתי שבמקרה של גזרה (ולא מקרה אחר של דברי סופרים או דרבנן) הגזרה עצמה איננה עבירה או מעשה אסור.
חכמים הרחיקו מהאיסור על ידי סייג שנקרא גזרה. למשל איסורי שבות בשבת. מדוע אסור לרכב על בהמה בשבת? משום שהאדם עלול להגיע לאיסורים אם ירכב.
זאת אומרת שאין איסור במעשה הרכיבה עצמו וגם חכמים מודים בזה אלא חכמים ראו שמתוך הרכיבה מגיעים לאיסורים שהם כן מעשים אסורים ולכן אסרו רכיבה. איסורי שבות למשל לא חלים במקדש וחא נאמר שמי שעובר עליהם עבר על איסורי חכמים. גם לא נאמר שישנו איסור לשיעורים. הדבר אסור משום גזרה ולכן הכל מובן.

3- כאן חיברת מספר שאלות וגם חילוקים שונים. מנהג והלכה לא דומים. הלכה היא עיקר הדין המחייב את כולנו ומנהג לא כך אלא הגיע מסיבות שונות חלקן כמו גזרות חכמים אבל לא נקראות גזרות בגלל שלא נתקבלו כדרך הגזרות על ידי בית דין כללי וכד' וחלקן כהנהגה טובה ומחזקת בנוסף להלכה.

אמרתי קודם שלגבי הלכה לא אומרים "הלכה שאין הציבור יכול לעמוד בה" וזה כמובן כי עיקר הדין הוא המחייב את כולם ולא הגיע כסייג או מנהג. אז על זה בהחלט אומרים שיש למצוא את הכח לקיים ואין בזה הנחות. לא נאמר לאדם שמותר לו לעבור על איסורים כי הוא חלש או גר בחברה שבה הוא ייתפס מוזר וכד'.

על עיקר הדין אין התפשרות כלשהי ומתוך ההלכה מוגדר העם, אשר קידשנו במצוותיו- קידש הכוונה הבדיל, על ידי המצוות ד' הבדילהו מהעמים ולחא המצוות איננו שונים מהם.

לגבי התכנסות הרבנים בשביל "לעשות סדר" במנהגים צריך להפנות את השאלה אליהם או לרבנות הראשית.

4- תרבות היא התודעה של העם. תודעת העם מתעצבת על ידי כל מיני גורמים חלק מהגורמים הללו משתמשים בתרבות בשביל להעביר מסר שממנו נבנית התרבות עצמה. למשל כיום בשלל המדיות מועברים תכנים שונים ועל ידיהם מתבססת התרבות. האם נהיה תרבות מערבית, ייחודית משלנו וכו'.
התרבות עצמה איננה יהודית אך יכולה להעביר תכנים יהודיים. ציורים, סיפורים, סרטים, מאמרים, כתבות וכו' כל אלה מעצבים זהות של העם וזוהי תרבותו. התרבות גם היא נקבעת ומותנית בהלכה אך היא איננה הלכתית. הכוונה היא שההלכה מתייחסת לתרבות אך התוכן הוא לא הלכתי. מותר לשחק בכדור, מותר להפיק סרטים וכו' בתנאי ההלכה, שאינם מגבילים כלל אגב.

5- הצורך בזהות הוא צורך קולקטיבי של עם להיות שייך ומגובש. זוהי אותה תודעה שנבנית מתוך התרבות. כל הסיפורים על מלחמות ישראל שמספר מדריך כריזמטי על הר הרצל שמעוררים במבקר רגשות של חיבור בין אדם לחברו הם זהות. עליה לרגל לבית המקדש ברגלים נועדה בין השאר לחבר בין העם וליצור חויה משותפת של זהות.
הצורך בזה זה בכדי שלא נהיה אוסף של פרטים אלא כלל שמאוחד במסורת ולא רק במעשים ההלכתיים שהם בבסיס אותה זהות ובלעדיהם כלום לא יכול להתקיים. כמצע לקיום העם- ההלכה.

6- כמו שכתבת כשהמקור הוא חיצוני לעם, לא הלכתי או מנוגד לו התרבות הזו נוגדת להלכה ומתנגשת בה. להט"ב, פריצות וכו'.

7- כתבתי קודם למושג אמונה משמעויות רבות והוא ניתן לפרשנות. אני כן רואה חשיבות יתירה בלימוד מחשבה שהאמונה ותפיסותיה השונות כלולות בה. ספרי אמונה וסוגיות שונות מהתנ"ך, תושב"ע, ראשונים ואחרונים.

8- אינני יודע למה הכוונה במילה טכני ובמה שכתבת חיצוני לאדם. התורה ניתנה משמים כחוקים מחייבים. החוקים הללו לא שמו את האדם ותועלתו במרכז אלא את עבודת הבורא במרכז. גם אם יוצא מחוקים אלו תועלת מסוימת לאדם ולסדר החברתי הכוונה בהם לא הייתה כזו אלא הכוונה העיקרית במסירתם היא קיום דבר הבורא בעולם על ידי האדם. מכיוון האדם למעלה ולא להפך.
נראה לי שהבנתי מה אתה חושבשאג
לא בהכרח מסכים אבל נראה לי שהבנתי

תודה
אם הגיס החמישי מתנגד סימן שזה חוק טובסודית
יכולה לפרט?סתם 1...
בחוק יש דברים טובים אבל יש בו דברים רעים כמו ערים רק ליהודיםהחכם באדם

מה רע בזה?אושרקה
הלוואי שהיה.. שינו את הסעיף הזהברגוע

לא הגדירו את המדינה כיהודית. הלוואי שכך היו מגדיריםאריאל יוסף

מצ"ב נוסח החוק המלא:

חוק–יסוד: ישראל - מדינת הלאום של העם היהודי 898

לתשומת לב:

המדינה מוגדרת: "מדינת הלאום של העם היהודי".

בסעיפי החוק מעוגנים שמה של המדינה, סמלה, דגלה, המנונה, בירתה ושפתה.

לצדם מעוגנים הלוח העברי וימי המנוחה בשבתות ומועדים.

יחסי דת ומדינה אינם מופיעים בחוק, והפרהסיה היהודית-דתית של מדינת ישראל אינה מוזכרת כלל.

החוק אכן יכול להועיל לשימור האינטרסים של העם היהודי, אך לא יהפוך את המדינה ליהודית יותר.

הוא עשוי להביא את שופטי בג"ץ לנתק בין דת למדינה בטענה שהמדינה אינה מדינה יהודית אלא מדינת לאום בלבד.

חוק טיפשי. לא מופתעתאביגיל.
מי ער?מעייןאהבה

יש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו

לפי חוקי הפורום המקוריים והעתיקיםהרמוניה

"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜

יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח

מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו

אני לא זוכרתמעייןאהבה
בשם כל הפורום, אני נוזף בך.חתול זמני

זהו, עכשיו את נזופה.

אבל אני עדין ערה עכשיו זה בסדר?מעייןאהבה
אני מאשרתLavender

@חתול זמני בטוח מסכים לפחות זמנית, נכון?

אבל זה מאוחרמעייןאהבה
כן, גם עכשיו מאוחר...ל המשוגע היחידי
זמנית בלבד.חתול זמני
כן, ודאיריבוזום

היו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00

חדמשפצל"פ
היו זמנים
וואי זה משמח להיזכרהרמוניה

אהבתי את השירשורים הסתמיים האלה

בטחרקאני

אני הייתי פה

בניק אחר

כצופה או ניק פעיל?הרמוניה
הייתי פעילה יותר בנוג"הרקאני

זה היה הגיל 😉

יואווהרמוניה

זה מצמרר אותי.... 

אני לא יכולה לחשוב מה זה... כאילו גם על עצמי, להיות פה ככ הרבה שנים... לעבור כל כך הרבה ולהשתנות כשהפורום בחיים שלי. לא יודעת אין לי מילים להגדיר את זה. (אני פה בפועל 6 שנים וזה מדיי משמעותי)

בכרטיס שלךרקאני

כתוב שהניק קיים מאז תשע"ז

לא רוצה להגיד לך בת כמה הייתי אז🙈

בגדול הגעתי לכאן בקורונה

גם אני הגעתי באמת בקורונההרמוניה

הכרטיס שלי נפתח בתשעז כי רציתי להגיב למשהו ובסוף לא הגבתי אותו אפילו. אבל לא הייתי איזו צופה קבועה כאן. לכן הכרטיס פשוט נשכח. אני חושבת שב2020 היתה התגובה הראשונה שלי. 

אז יש לנו אותו ותקרקאני

רק שאני עשיתי הפסקה באמצע

וחזרתי בניק אחר כי קצת פדיחה שהניק מלא בשטויות של נוג"ה

ופתאום את מגיעה לפורום הו"ל חחח

אבל האמת שאני מתגעגעת לשטויות של אז

היו כמה ניקים שהיינו בקשר טוב

הייתי פעילה גם קצת בנסיו"פ

כן זה היה כיף... לדעתי בעיקר בגלל הגיל והתמימות.הרמוניה

אני חייבת לתייג את הניק הזה אל תשאלו שאלות שלא תשמעו שקרים

@חידוש

אם אתה יודע למה תייגתי אותך תכתוב לי

(מה הסיכוי שהוא באמת יראה את זה)

גם זוכר..אנונימי 14אחרונה
אני ער, ואחרי ארוחת ערב טעימה..פ.א.
כולנו עומדים בתור לחלוק איתך את המחשבות שלךLavender

תפסתי מספר הראשונה

וכן, לצערי עדיין ערה..

אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק

איך בכלל אתם מודדים את זה?

מה נחשב הצלחה?

איך זה אצלך? מה אתה יכול לשתף?פ.א.
ישoo

מדדים להצלחה באופן כללי

בריאות הגוף/ הנפש

איכות השינה

שלוות נפש

בטחון עצמי

אהבה עצמית

ויש ספציפיים לנושא מסוים כמו

מצב תקין בחשבון הבנק / השקעות/ נכסים

לקום לבוא לעבודה בכיף

לנהל תקשורת תקינה (עם ילדים/ אנשים אחרים)

ועוד

בטוחה שזה הדברים העיקריים?זיויקאחרונה
אז איך הולך בינתיים?
מי ער?ל המשוגע היחידי

הייתי חייב

רקאני

אני ערה

לא ברור איך ולמה

כן, המועדון שלנו גדול ומכיל את כולם ל המשוגע היחידי
קראתי מי רעב🤦🏻‍♀️אשר ברא
כנראה הרעב משפיע פה על השינה?
חחחחחחחהרמוניהאחרונה
מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה

**שיטת הונאה חדשה!**  
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**  
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.  
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.  
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.

לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.  
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.  
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.

**החלק המסוכן:**  
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.  
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.

זו לא הונאה רגילה.  
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.  
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.

אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.

בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.

**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**  
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.  
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.  
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.

---

### **זכרו את 3 הכללים:**

1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**  
  אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.

2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**  
  נתקו מיד.  
  לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.

3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**  
  המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.

---

### **תזכורת אחרונה:**  
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.  
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.

**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**

(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)

כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!

>>טיפות של אור

המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי

(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)

לא יאומן שהאתר "לא רלוונטי" עדיין רלוונטיאריק מהדרום
תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניה

בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף

הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימון

א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.

ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.

ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.

ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...

ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.

לגבי ד'בחור עצוב
מערך הסייבר הלאומי הוא בדיחה. 
אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלת
פייק של דודות וסבתותפשוט אני..
אני לא חושבתנחלת

אני מחפשת! 

מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט 

של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט...

בלי אינטרנט!

הכי פשוט שאפשר.

וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה...

פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל

לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי.....

כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת;

היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות

ויותר חשוב -  מי ישלח לי?...

וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת.....

קשה. 

אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי

ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...)

תודה!

מה לגבי חתולים?חתול זמני
חתולים זה בסדרנחלת

גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא,

וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות.

גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת.

וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות.

ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים

ההופכים לפרפרים...

שועלים? קנגורו? דובים קטנים?חתול זמני
דובים קטנים לא, קנגרו רק קטנים, גורי שועלים - אפשרנחלת
הרמוניה

וואי הלוואי... 

אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות 

מותר לברוח. למה צריכים להיות תקועים בכך זה?נחלת

אולי בני אדם קבעו שזה ככה? 

גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם....

אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא  יכולה יותר!

לא מזדעזעתהרמוניה

זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט

חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת

אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה... 

אני חייבת לעשות את זהנחלת

הזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים?

הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה

למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע,

תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר.

לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק

לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים,

כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים.

גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות

ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ

פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק

חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי

ונעלי בית וזהו.

* קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה -

אתם רואים.....

לחיים!

וקנגורו קטן.חתול זמני
אפשר. אבל שלא יגדל.נחלת
משלוח מנות, סופגניות, צפירת שבת. לא שכחת משהו קטן?בחור עצוב

ארץ ישראל? 

גם אני חשבתי על זה חחחהרמוניה
לא מעזה להודות בפורום הזה ש...נחלת

זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה.

כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים)

מס

יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת....

מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן?

בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת,

נכון?

רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה

מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/

הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה...

אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים,

ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד

מצליחה להיות ראויה. 

מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם

מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי.

ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה.

אדמת העמים . אני יודעת.

גם שבת היא לא פשוטהבחור עצוב
גם יום כיפור. גם גידול ילדים. רוצה לברוח מכל זה? 
ילדי כבר גדלו. יש לחלקם כבר ילדים משלהםנחלת

שבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול.

מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על

האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל.....

לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום?

ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת

כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד?

את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב?

על מי ועם מי אדבר לשון הרע?

להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם...

רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין

צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני,

איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ

הזה;

נחליאלים בסתיו? מקסים!

הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי

הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו!

הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה

(כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש...

לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל

לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את

האי שלי.

מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון?

מצאתי ספר מעניין. אני רק בהתחלה. עיוני.נחלת

4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן.

מצאתי לך את האי החלומי והקסוםLavender

האיים הקריביים - מוכנים לחופשה בגן עדן? אנחנו כן! | אל על

לפעמים צריך חופש מהשגרה השוחקת, מהעומס הנפשי של החיים ובפרט במדינה שבעת מלחמות כמו שלנו.

ולפעמים גם שינה טובה כוס קפה והליכה בטיילת מספיקים(:

שולחת לך הרבה כוחות, שתהני מכל היופי והשפע שה' נתן לך💝

חמודה!נחלת

אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע.

מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה.

מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה

ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד

לרוחי..

אבל תודה רבה רבה.

עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם...

יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי):

לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום

ארגנטינה, משהו כזה.

יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....)

תבורכי!

אני יכולה להציע לך פתרון לכל בעיה שהעליתLavender

אבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות.

אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום?

תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף

יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות. 

Wikipedia

להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי:

1. תכנון ובדיקת היתכנות

• סקרים ימיים: בדיקת עומק המים, זרמים, סוג הקרקעית ותנאי מזג האוויר.
  • הגנת סביבה: הערכת ההשפעה על המערכת האקולוגית הימית (שוניות אלמוגים, דגים).
  • הגנה מחיכוך: תכנון שוברי גלים ושוניות מלאכותיות מסביב לאי, כדי להגן עליו מפני שחיקה עקב זרמי הים. 

2. שיטות בנייה עיקריות

• ייבוש ים (Land Reclamation): השיטה הנפוצה ביותר. ספינות מיוחדות ("מחפרות") שואבות חול וחומרים אחרים מקרקעית הים ומתיזות אותם באזור המיועד ליצירת האי.
  • "ריינבואינג" (Rainbowing): טכניקה שבה חול נורה בלחץ גבוה דרך זרנוק מיוחד מספינה, ויוצר צורה של קשת, כדי לפזר את החומר בצורה אחידה.
  • שימוש בבטון וסלעים: הקמת "קירות" או יסודות מבטון וסלעים ענקיים ליצירת מסגרת האי, ולאחר מכן מילוי הפנים בחול או אדמה.
  • איים צפים: במקום למלא את הים, בונים מבנים צפים ענקיים המעוגנים לקרקעית הים. טכנולוגיה זו נחשבת פתרון עתידי לעליית מפלס הים. 

3. התעצמות ובנייה על האי

• ייצוב הקרקע: לאחר מילוי החול, יש לייצב את הקרקע כדי למנוע שקיעה, תהליך שיכול לקחת זמן רב.
  • תשתית: בניית כבישים, תשתיות מים, חשמל, ביוב, ולבסוף מבנים. 

דוגמאות בולטות

• איי התמרים בדובאי: איי מלאכותיים ענקיים בצורת דקל שנבנו על ידי ייבוש ים.
  • פרויקטים בישראל: נבחנו הצעות להקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל לצורכי תשתיות, כמו שדות תעופה או תחנות כוח. 

בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים. 

תודה אבל בשום אופן לא אי מלאכותינחלת

לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים...

הכי רחוק מהטבע שיש.

כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....)

בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים

על אדמת האי שלי!

באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל

אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי

שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם.

אני לא רוצה.

איך נתאם?

בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם

מתאים ושולחים אותו על פני המים....

פשוט וקל.

אולי מברקים בטלגרף?חתול זמני
רק בקבוק. ככה זה בכל הסיפורים!נחלת
מצטרפת^הרמוניה
הקב"הרקאני

משתתף בפורומים כולם

אבל את יכולה לפנות אליו ישירות ולספר לו את זה

לא צריך להסתיר

או להתבייש

זה רגש לגיטימי

הרצון לברוח לפעמים

ודווקא אם פונים אליו ומספרים לו

הוא יכול לעזור

תודה!נחלתאחרונה

פעם ביקשתי דבר כזה, ובאמת נסעתי......עם הילד, לרופא...

מאז אני פוחדת.....

לא מסבירת פנים; שיר ארץ - תיקון טעותנחלת
פייקאנוני.מית
אבל בלי קשר יש אמצעי זהירות אחרים. צריך לנקוט בהם ובכללי לפחד פחות
לא הבנתיהפי

איך אפשר להכיל את זה שכל כמה זמן נפטר חייל שהגן עלינו בנופלו לפעמים בני 19 כל החיים לפניהם ...

איך אפשר????

אתם קולטים בכלל כמה אנשים הקריבו את עצמם למעננו

השבת חשבתיהבדידות

משהו שבטח חשבו אותו אלף פעם אלף אנשים לפניי עדיין זה היה עצוב. מכירים את הגלופה של "חברים לא מתים הם רק מתחתנים"? כמה תמימות הייתה לנו לפני המלחמה... חברים מתים.

אי אפשר כבר להכיל את זההפי

למה זה נהיה שגרה?

למה זה מרגיש שאנשים גם לא מבינים כמה הם נותנים וכמה יש משפחה ועוד מעגלי אובדן

זה ממש חורבן

הפי - מוצ"ש הקשבתי לשיעור של הרבנית שולמית פישרנחלת

בשידור חי.

היא דיברה על הבחורים המתים. כדאי להקשיב לאיך שהיא מציגה את הדברים.

היא היתה קשורה לר' אושר, זצוק"ל. כדאי להקשיב לה.

לא פשוט בהתחלה, לוקח זמן להבין, אבל כדאי.

כמה מהחברות הכי חכמות, רגישות, אמיתיות ורוחניות

שלי - דובקות בה. בדרך של ר' אושר, למרות שהיו לגמרי

בסגנון אחר.

..אני:)))))

את מכירה את הרבנית שולמית שחור?

לא . מיהי?נחלת
..אני:)))))

רבנית שמתאים לך להתחבר אליה.

אני התחברתי לגישה החינוכית של אחותה ששכחתי את שמה

תודה!נחלתאחרונה
מאיפה מוצאים?הפי
זה מטורף אין מיליםהרמוניה

אי אפשר להכיל את זה

את צודקת, אי אפשר...אני:)))))
מחרידזיויק
מחשבה כואבת...שלג דאשתקד

כל יום זיכרון אני חושב על זה, שאח של סבא שלי נהרג במלחמת השחרור, והיה בחור צעיר שהחיים לפניו.

האחים שלו חיו והקימו משפחות ענקיות. כמה מצער לחשוב שיכל להיות עוד ענף בגוגל בגודל הזה, והכל נגמר בגלל איזה טיל או רימון קטן שבדיוק נזרק על אדם שמסר את נפשו בשבילנו...

פשוט לא יאומן.

אבל הרי הכל מושגח לגמרי! ושם נורא טוב להם.נחלת
נורא ואיוםארץ השוקולד
תוהה אם אנחנו יכולים להפעיל לחץ על מנהיגנו שירצו לדאוג להרתיע את אויבינו מצפון
נראה לי חשובטיפות של אור

(בעקבות השרשור של @הרמוניה)

תשתפו - איך את מוודאים או מאמתים מידע שרץ באינטרנט?

אני מכיר שתי שיטות: לשאול מישהי מומחה בתחום (למשל רופאה) שאת סומכת עליה, והצלבת מידע בין מקורות אמינים

תעזרו ליצור רשימה של מקורות אמינים בעיניכם? 

אני אתחיל:טיפות של אור
אתרים של קופות חוליםטיפות של אור
אתרים ממשלתיים (סיומת gov)טיפות של אור
האתר 'לא רלוונטי' של חנן כהןטיפות של אור
אתרים של משרדי בריאות גדולים (האירופי,טיפות של אור
הישראלי, גם ה-FDA וה-CDC. למרות שעם שני האחרונים כנראה צריך קצת להיזהר בזמן האחרון)
הקבוצה 'מדברים על חיסונים' בפייסבוקטיפות של אור
יש שם גם רופאות ורופאים ואחיות שעונים, ואז הם כותבים מי הם בסוף התגובה. לחפש את התגובות האלו
ויקיפדיה האנגלית הרבה הרבה יותר אמינה מהעבריתטיפות של אור

חוץ מנושאים פוליטיים

מה זאת אומרת יותר אמינה? אפשר דוגמא? תודה.נחלת
רפואה אני שואל רופאיםחתול זמני

אחזקת בית אני שואל בטמבוריה

חדשות אני בודק מכמה אתרי חדשות בעולם (אני אוהב את החדשות הגרמניות) + מקורות מקומיים

בדברים סתמיים אני שואל את ג'פטו

טיפות של אור

(בעיניי ai לא טוב להשגת מידע. הוא טוב להנחיות שאפשר לבצע ולבדוק האם הן עובדות - איך לתקן תקלה במחשב, איך להשתמש בתוכנה כלשהי וכד')

טוב אני בעיקר מפה לאוזן... מבעלי ניסיוןהרמוניה

אבל הרבה הרבה עם הצ'אט ופשוט מבקשת ממנו קישורים להוכיח את הדברים שלו.

אז בעז"הטיפות של אוראחרונה

בזכות השרשור תגלי דרכים טובות לבדוק איזה מהדברים שאת שומעת נכון 🥳

שאלהנחלת

למה, כדי להגיע לדיון של היום או אתמול או שלשום, עלי לעבור על כל חודש ניסן, ולפעמים אולי גם על אדר?

למה זה לא מופיע מייד בתחילת השרשור?

חושב שהבנתי את שאלתך, אך היא לא מנוסחת בצורה ברורהפ.א.

מניח שהתכוונת לשאול: מדוע שרשורים חדשים מהיום לא מופיעים מייד בתחילת התצוגה של הפורום?

"שרשור" הוא רצף התגובות לפוסט (להודעה) שנכתבה.   יש שרשורים עם מעט תגובות ויש שרשורים שיכולים להגיע למאות תגובות (שרשורפלצת)

האם סימנת ובחרת לך פורומים מועדפים?

או שאת נכנסת לתפריט הראשי ורק אז מגיעה לפורומים השונים?

אם בחרת פורומים מועדפים- העדכונים החדשים של שרשורים בפורום מועדף, תמיד יופיעו בכניסה לאפשרות "עדכני" בתפריט הפורומים.  'עדכני' מציג את העדכונים בפורומים שמסומנים אצלך כפורומים מועדפים.

אם את מגיעה לקריאה בפורומים דרך שם הפורום, למשל בוחרת בתפריט הפורומים את פורום "צעירים מעל עשרים", השרשור הראשון שיוצג הוא זה שהתעדכן לאחרונה.

אבל ייתכן שהשרשור זה החל לרוץ לפני כמה שבועות וממשיך לקבל תגובות והתייחסויות.  

וכן הלאה. שרשורים מעודכנים יופיעו בזה אחר זה, לפי תאריך העדכון של התגובה האחרונה בהם.  

וזה מביא לכך ששרשור חדש, שההודעה הראשונה בו נכתבה רק היום, יופיע עמוק למטה, אחרי שרשורים שנפתחו קודם לכן אבל קיבלו תגובה לפני זמן קצר יותר, ושרשור שנפתח היום הוא עם תגובה אחרונה ישנה יותר מבחינת הזמנים.   

האמת שברגוע
ב"עדכני" כבר לא תמיד מופיעים רק השרשורים החדשים, לפעמים הוא מקפיץ שרשורים ישנים גם אם לא הגיבו שם
זה קורה לפעמים ולעיתים רחוקות לדעתיפ.א.
אולי בגלל תקלות באלגוריתם שמעלים מהדף פוסטים שקראת כבר.  ייתכן ומעלה שוב פוסטים שראית אך לא פתחת.  
מה זה פוסטים שראית ולא פתחת?הבדידות

איך ראית אם לא פתחת?

האלגוריתם פה אמור להיות מתוחכם? כמה באמת מושקע פה? בלי לזלזל סתם מתעניין

אם לא הייתי פותח לקרוא מה כתבת בגוף ההודעהפ.א.
זה היה שרשור שראיתי אך לא פתחתי.

אה הבנתיהבדידות

ואתה חושב שהאלגוריתם עושה ניטור ברמה כזאת שרושם בנפרד (לא רק מה לא פתחת אלא גם) מה ראית ולא פתחת וזה כדי להקפיץ לך את השרשור ב"עדכני"?

כן. כי כל הזמן יש לי שרשורים שלא פתחתיפ.א.

כי לא מעניינים אותי. ורק אם אני פותח אני מצליח להעלים אותם מה -"עדכני"  

כן אבל אולי הם שם כמוהבדידות

סתם שרשורים שלא פתחת? איך הבנת שאלו שראית ולא פתחת מוקפצים באופן שונה מסתם לא פתחת?

זה אני לא יכול לדעת.פ.א.
נכון. אין הבדל בין ראיתי ולא פתחתי לבין לא ראיתי. 
כן, הבנת אותיהבדידות
זה קורה לי כל הזמן.. די מעיק שצריך לפתוח הכלברגועאחרונה
הבנתי,תודה רבה!נחלת

אבל איך מסמנים את הפורום המועדף?

אצלי כשאני פותחת את גוגול, מופיע למשל: צעירים מעל 20

אנשים רגישים מאוד

וכו'.

מניחה שב"סימון" הכוונה היא למשהו אחר, נכון?

לא נכנסים מגוגל. זו הבעיה. נכנסים לאתר ערוץ 7פ.א.
בדפדפן האינטרנט.  
שבוע טובזיויק
בשר ברצף מרביעי היה אתגר
במשקל. זה לא דיאטה?הבדידות
עושים כושרזיויק
ב"ה
חשבתי קטוגניתהבדידותאחרונה

אולי יעניין אותך