קר ומרענן
קר ומרענןפנימה יח"צ

חם. מאוד חם. והחשק להיכנס למטבח יורד בהתאמה לעלייה בעומס החום. רק המחשבה על עמידה ליד הכיריים מתישה, והרעיון להפעיל את תנור האפייה מעייף. אין לי חשק להעמיס את הבית עכשיו בניחוח של תבשילים, חם לי. 

בימים רגילים המטבח הוא הלונה פארק שלי, פארק אטרקציות וחוויות שלא נגמרות. אולם בימים מהבילים שכאלה אני מעדיפה להישאר בסלון הממוזג ולפנטז על מעיינות קרירים ורחוקים, או לחלופין על סקי בחרמון ביום חורף, ולהתעלם מהעובדה 
שעוד מעט תפרוץ לבית חבורת ילדים מורעבים.

"אמא, מה אוכלים היום?" המציאות טופחת על פניי בקולותיהם של ילדים מתבגרים. "היום לא אוכלים", אני עונה בקול שמשכנע את עצמי, אבל הילדים - לא מתרשמים. 
"אמרת את זה גם אתמול, אמא", הם מזכירים לי. "גם אתמול היה חם", אני עונה תשובה לא מרשימה בעליל וגוררת את עצמי למטבח. 

אני לא הולכת לעמוד ליד הגז עכשיו, חם לי. צריך גם להזדרז כי החבורה כבר פושטת על המטבח בקריאות קרב, ואם האוכל לא יהיה מוכן תוך דקות המקרר יתרוקן במהירות.

כתוב בשולחן ערוך: "בימי החום נחלשים כלי העיכול מהחום ועל כן ראוי שיהיה שיעור האכילה בימי החום פחות מימי הקור" (קצשו"ע גנצפריד סימן ל"ב סעיף ה'). ועוד: "בימיות החמה יאכל מאכלים קרים כמו בשר כבשים ואפרוחי תרנגולת וגם קצת מאכלים חמוצים" (שם, סימן ל"ב סעיף ז'). 

אני פותחת את המקרר ובונה לנו ארוחה של מאכלים קלים, קרים, וקצת חמוצים: פירות, גלידה, יוגורט, סלט גדול. זה פחות או יותר התפריט. קליל, קריר, מרענן. 

סלט פירות בקומות:

בימים מאוד מאוד חמים, כשאני מרגישה מותשת מכדי לעמוד במטבח ולבשל, ארוחת הצהריים שלנו יכולה לכלול סלט פירות, גלידה ושוקו קר. ולא משנה הסדר. 
סלט פירות בגביע נותן מענה למי שלא אוהב את הקווצ'יות של סלט פירות רגיל וגם מאפשר לכל אחד לברור החוצה את הפרי שהוא לא אוהב.

לסלט:

•    מלון אחד
•    שני אפרסקים
•    שני שזיפים
•    כוס ענבים אדומים
•    דובדבנים
•    אוכמניות 
•    האמת, כל הרכב פירות שיש לכם בבית הולך.

לרוטב:

•    רוטב יוגורט: גביע יוגורט, כף סוכר חום וארבע עלי נענע קצוצים. 
•    רוטב דבש (מתאים במיוחד אם הפירות לא מתוקים מספיק): שלוש כפות דבש, חצי כוס יין לבן או מיץ לימון, קורט זנגוויל. 

הכנה:

יוצרים מהמלון כדורים קטנים (בעזרת כף פריזאין) או חותכים לקוביות. חותכים את שאר הפירות הגדולים לקוביות, את הענבים חוצים לשניים. 
מסדרים בגביעים את הפירות, ומתחשבים בצבע הפרי כדי ליצור גביע יפה מראה. 
מערבבים את חומרי הרוטב הרצוי ושופכים כף אחת או שתיים על הסלט. מקשטים בעלה נענע ירוק ודובדבן אדום למראה וטעם רעננים. 
סלט פירות
סלט פירותפנימה יח"צ

מלבי 

פעם היו מוכרים מלבי רק במקום אחד, על כביש 443. בצד הכביש, ליד יער בן שמן, היו עומדים אנשים מקצוענים בתחום עם צידניות ענקיות ומוכרים מלבי עם טעם עז של מי ורדים, מתיקות מדויקת, רוטב פטל אדום וציפוי קריספי של קוקוס ובוטנים. 
היום כמעט בכל מסעדה מציעים מלבי בגרסה מודרנית ובכל סופר יש מלבי עטור תארים, אבל לאף אחד מהם אין את הטעם ההוא המתוק, המדויק. המתכון הזה הוא ניסיון לשחזר את טעם הזיכרון.

למלבי:

•    ליטר מים
•    חצי ליטר חלב 
•    כוס קורנפלור 
•    שליש כוס סוכר 
•    שלוש כפות מי ורדים (בסופר ליד הרטבים או במדור מוצרי אפייה)

לציפוי:

•    רוטב מוכן למלבי (כנ"ל), או סירופ פטל אדום
•    שני חטיפי בוטנים מסוכרים
•    שתיים-שלוש כפות קוקוס 
•    מעט אגוזי מלך קצוצים
•    לשדרוג: מחליפים את חצי מכמות החלב בחלב קוקוס.

הכנה:

מרתיחים את המים, הסוכר ומי הוורדים בסיר. מערבבים את החלב עם הקורנפלור ומוסיפים לסיר. מערבבים עד להסמכה. 
מחלקים לכוסות או לצלוחיות של מנה אחרונה ומקררים. 
בינתיים, שוברים את חטיפי הבוטנים לפירורים גדולים ומערבבים עם הקוקוס והאגוזים. 
שופכים על כל מנה כף רוטב ומפזרים מעליה מתערובת הבוטנים. מקררים לפחות שלוש שעות. 

לאסי – משקה יוגורט ומנגו 
חומרים:

•    שני גביעי יוגורט בטעם טבעי 
•    כוס מים קרים מאוד 
•    מנגו אחד בשל חתוך 
•    אחת-שתיים כפות סוכר 

הכנה:

מרסקים את המנגו והסוכר בבלנדר למחית חלקה ומוסיפים את היוגורט והמים. 
טועמים ומוסיפים סוכר לפי הטעם. 
לגיוון: מחליפים את המנגו בשתי בננות בשלות. 
ללאסי מלוח: מוותרים על המנגו והסוכר ומוסיפים חצי כפית מלח ורבע כפית כמון.
קיץ מרענן!
הכתבה מגיליון פנימה להצטרפות ולקבלת מנוי במבצע לחצו כאן