פלפלים ממולאים
פלפלים ממולאיםטוב רואי

פלפל שושקה אדום ממולא בשר כבש

בעונה זה נמצאים בשווקים פלפלים ארוכים אדומים הנקראים שוֹשקֶה.

אלו פלפלים בצבע אדום עז שנראים כמו פלפל צ'ילי ענק, אבל מדובר בפלפל מתוק ועסיסי שמתאים מאוד לטעם בשר הכבש. אפשר להשתמש גם בבשר בקר רגיל או לערבב אותם.

השילוב של הפלפלים עם בשר הכבש והרוטב העדין יוצר מנה חגיגית מבלי להיות כבדה מדי.

חומרים:
• 20-10 פלפל שושקה אדום

למלית:
• 1 בצל קצוץ מטוגן
• 500 גרם בשר כבש או בקר טחון
• 3 פרוסות לחם מושרות במים,
מסוננות וסחוטות היטב
•½ חבילת כוסברה קצוצה
•עלים קצוצים משני גבעולי נענע
•מלח ופלפל
•¼ כפית קינמון טחון
לרוטב:
• 4 שיני שום חתוכות
• 2 כפות שמן זית
• 2 כוסות מים
• מלח ופלפל
•½ כפית קינמון
•½ כפית זנגוויל
•½ כפית כורכום

הכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הפלפלים. מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר שטוח. מטגנים את הפלפלים הממולאים מכל הצדדים כדקה מכל צד. מוסיפים את השום, הפלפל, המלח והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים.
מבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שכמעט לא נשאר רוטב בסיר. מגישים על ערימה של אורז לבן. ניתן
להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

בצל ממולא בבורגול                                           טוב רואי


בצל ממולא בבורגול וחמוציות

חומרים:
• 10 בצלים גדולים יפים

למלית:
• 2 כוסות בורגול
•כוס חמוציות
• 1 בצל קצוץ 
•כף שמן
•מלח ופלפל
•כף סילאן
• 2 כפות צנוברים

לרוטב:
•½ כוס סילאן
• 3 כפות רכז רימונים
•מלח ופלפל
•שן שום כתושה
•כוס מים רותחים

הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה עמוקה. מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל וארבע כוסות מים. מבשלים עד שכל הנוזלים נספגים והבורגול רך. מערבבים עם החמוציות, הצנוברים והסילאן. מכינים את הבצלים למילוי: מקלפים וחותכים כל בצל לאורכו עד לאמצע, מניחים את כל הבצלים בכלי עמוק ושופכים עליהם מים רותחים. מכסים לחמש דקות עד שגלדי הבצלים ייפתחו. מפרידים בעדינות את גלדי הבצל.

מניחים שתיים-שלוש כפות מלית על כל גלד בצל ומגלגלים חזרה לצורתו המקורית. מניחים את כל הבצלים צפופים
בתבנית, כשהתפר כלפי מטה. מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על הבצלים שבתבנית. מכסים ואופים מכוסה כשעה, עד שהבצלים שחומים ורכים.

סמבוסק                                                                                           טוב רואי


סמבוסק

לבצק:
• 1 ק"ג קמח
•כף מלח
• 2 כפות שמרים
•כפית סוכר
• ½2 כוסות מים

למילוי:
• 3 כוסות חומוס מושרה, מבורר ומבושל
• 2 בצלים גדולים קצוצים
•מלח ופלפל לפי הטעם
•כפית כורכום
•½ כפית כמון
•¼ כפית פפריקה
•מעט אגוז מוסקט – למי שאוהב
•מעט פטרוזיליה קצוצה – לא חובה
•½ כפית בהרט – (אני לא אוהבת, אך מי שאוהב מוזמן להוסיף)
שימו לב! יש להכין קודם את המילוי ולהניח לו להתקרר.

הכנה:
מכינים מכל החומרים בצק, כמו בבצק לפריקסה, ומתפיחים במשך שעה.

מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את גרגירי
החומוס המבושלים ומערבבים. טוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים לקבלת מרקם טחון גס.
מחלקים את הבצק לעשרים כדורים. מרדדים כל כדור לעיגול דק בקוטר 8-7 סנטימטרים. ממלאים בשתי כפות
גדושות וסוגרים לחצי עיגול. מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד שהבצק זהוב.

הערה: נשמר היטב בהקפאה, אפשר לחמם בתנור או על הפלטה בלי לכסות.

הכתבה מגיליון פנימה להצטרפות ולקבלת מנוי במבצע לחצו כאן