
אתמול בלילה (מוצאי שבת), נפגשו נבחרות אורוגוואי וקולומביה למשחק השני בשמינית גמר המונדיאל.
שתי הנבחרות ידעו כי זו שתנצח תתמודד מול ברזיל הביתית, אך הן לא פחדו ועלו לשחק במטרה ברורה: להמשיך לפחות עוד שלב אחד בטורניר העולמי.
אורוגוואי עלתה לשחק ללא כוכבה הגדול, לואיס סוארס. כזכור, סוארס הורחק על ידי ארגון הכדורגל העולמי, פיפ"א, אחרי שנשך במשחק בין נבחרתו לבין איטליה את בלם האיטלקים קייליני. סוארס ספג עונש כבד וקשה בעקבות הנשיכה ההזויה שלו, והורחק למשך תשעה משחקים בינלאומיים וארבעה חודשים ללא פעילות כלל. מנגד, קולומביה אמנם הגיעה לטורניר ללא פלקאו חלוצה המצטיין שפצוע, אך פתחה עם השחקן הטוב ביותר שלה בטורניר עד כה, ויש יגידו שהטוב ביותר בטורניר כולו - חמאס רודריגס.
מעניין לדעת, שמו המקורי של חמאס הוא ג'יימס (כתוב כך: James). מה משמעות השם? אגדה בקולומביה טוענת כי ההורים של רודריגס שאבו את ההשראה לשם מהדמות האהובה עליהם ביותר - בונד, ג'יימס בונד. אחרי המשחק אתמול אפשר לומר בפה מלא: יש מלך חדש בעולם הספורט בכלל והכדורגל בפרט: King Jamas, ולא ג'יימס מה-NBA.
מה מביא אותנו להכתיר על מלך חדש? זה לא רק הצמד במשחק אתמול, זו גם לא העובדה שהשחקן כבש בכל משחק ששיחק בטורניר (מלך השערים עד כה עם חמישה), אלא הדרך והצורה בה נכבש השער הראשון. בדקה ה-28, קיבל רודריגס את הכדור כשהוא עם גבו לשער. רודריגס עצר את הכדור בחזהו, הסתובב על המקום ובעט בעיטת וולה מהאוויר. הבעיטה אמנם הלכה למרכז השער, אבל הכדור הפתיע את השוער האורוגוואי מוסלרה, כשפגע משקוף ונכנס לשער. ללא שום ספק - זהו היה השער היפה ביותר בטורניר כולו.
כנראה שהאוהדים הקולומביאנים ידעו מה מצפה להם, שכן אלה אכלסו מפה לפה את האצטדיון הוותיק והמשופץ המראקנה, בתקווה גדולה לראות את נבחרתם האהובה עושה היסטוריה עם העפלה ראשונה בתולדותיה לשלב רבע הגמר.
המחצית הראשונה הייתה במעמד צד אחד כשהקולומביאנים שטפו את המגרש ומלבד השער המדהים של רודריגס הגיעו לעוד כמה הזדמנויות הבקעה שלא מומשו.
גם בפתיחת המחצית השנייה קולומביה היא זו ששלטה וחמש דקות בתוך המשחק הצליחה אף להכפיל את התוצאה, שוב מרגלי רודריגס. היה זה כשחואן קואדראדו הוריד את הכדור עם הראש לכיוונו של רודריגס, וזה היה צריך רק לדחוק את הכדור מקרוב. שער זה קירב את הקולומביאנים הצהובים להיסטוריה עם העפלה ראשונה בתולדותיהם לשלב רבע גמר המונדיאל.
חסרונו של סוארס הורגש היטב אצל האורוגוואים, כשאלה הגיעו רק בדקה ה-65 לכדי מצב של ממש. אך שני המצבים הנוחים בוזבזו ולא איימו ממש על שערו של הקולומביאני דוד אוספינה.
בשלב הבא יפגשו הקולומביאנים את המארחים מברזיל, ומעניין יהיה לראות את המשחק הזה שמפגיש בין שתי נבחרות שוות ברמתן ודומות מאוד. האם יודחו המארחים כבר? האם רודריגס מסוגל לעשות מה שעשה לנבחרות פחות טובות, גם לברזיל? ואולי ניימאר הוא זה שיסדר לברזילאים להמשיך לחלום על הנפת גביע בארצם? כל זאת, ברבע הגמר.
מהלך המשחק:
דקה 7: חואן קואדראדו הקולומביאני ניסה את כוחו עם בעיטה מפתיעה מ-40 מטרים. הכדור האדיר שבעט פגע בשחקן, שינה כיוון וחלף מעל למסגרת של פרננדו מוסלרה.
דקה 28: 0:1 לקולמביה. שער ענק של רודריגס! קולומביה המשיכה לשלוט ולהחזיק בכדור, וניסתה לתרגם את זה לשער. זה הצליח כשאיבוד כדור של אורוגוואי מ-20 מטרים, גרם לרודריגס לבשל לעצמו כדור על החזה. בעיטה אדירה שלו נעצרה רק ברשת. שער המונדיאל ללא ספק.
דקה 50: 2:0 לקולומביה. השני של רודריגס במשחק, החמישי בטורניר. בישול נהדר של קוארדאדו השאירה את רודריגס לבדו מול השוער. בקור רוח מעורר השתאות הוא השאיר את אורוגוואי בפיגור 0:2.
דקה 65: כריטיאן רודריגס מאורוגוואי כמעט וכבש שער לא פחות יפה משל רודריגס. מבצע נהדר שלו השאיר את שחקני קולומביה הרחק מאחור, אבל לקולמביה יש שוער בשער שהדף את הכדור טוב.
דקה 79: מגינה של אורוגוואי, פריירה עלה גם הוא לתקפה כאשר החלוצים שלו לא סיפקו את הסחורה. השתלטות טובה שלו הוציאה מאוספינה עצירה לא יאומנת. כנראה שזה לא היה היום של אורוגוואי.
בסיום, 0:2 לקולומביה שתפגוש בשלב הבא את ברזיל שאמנם לא מציגה משחק טוב, אבל מחזיקה בקהל בייתי חם ודוחף ובשיפוט אוהד. אורווגואי הולכת הביתה לאחר סיום לא טוב עבור טורניר בו עלתה מבית קשה אחרי ניצחון מרגש על איטליה. מה שייזכר מאורוגוואי בטורניר הזה, הוא בעיקר אירוע הנשיכה של סוארס והתלות המוגזמת של הנבחרת התכולה בו.
ההרכב הפותח:
אורוגוואי: פרננדו מוסלרה, מרטין קסארס, חוסה מריה חימנס, דייגו גודין, אלברו פריירה, אלברו גונסאלס, אלבארו ריוס, כריסטיאן רודריגס, ניקולס לודיירו, אדינסון קבאני ודייגו פורלאן.
קולומביה: דוד אוספינה, חואן סוניגה, מריו יפס, כריסטיאן ספאטה, פאבלו ארמרו קרלוס סאנצ'ס, אבל אגילאר, חאמס רודריגס, ג'קסון מרטינס, חואן קואדראדו וטאופילו גוטיירס.