מעל הדוכן. זועבי
מעל הדוכן. זועביפלאש 90

סגן שר החינוך, חבר הכנסת אבי וורצמן, הגיש הבוקר פנייה ליועץ המשפטי לממשלה להסרת חסינותה של חברת הכנסת חנין זועבי, וזאת במגמה לאפשר את העמדתה לדין באשמת בגידה וסיוע לחמאס בעת מלחמה.

זמן קצר לפני הגשת הבקשה שוחח חבר הכנסת וורצמן עם יומן ערוץ 7 וציין כי לטעמו מזה זמן רב נוהגת חברת הכנסת זועבי כגייס חמישי, וכך היו הדברים עוד לפני הצטרפותה למרמרה, אך הדברים באו לידי ביטוי ביתר שאת באירוע המרמרה ובהתבטאויות שונות נוספות של חיבור לחמאס וגורמים עוינים אחרים, אך כעת הדברים הופכים לבלתי נסבלים.

"בימים האחרונים היא מייעצת לחמאס, אומרת להם שכאן ישראל חלשה, תפגעו כאן או שם, כאן יש להגביר את הפגיעה וכו'. היא מצרפת מירכאות לשם ישראל וכעת החמאס מפרסם הודעת תודה לזועבי על השותפות שלה בלחימה. יש גבול כמה אנחנו יכולים להרשות שדבר כזה יתקיים כגיס חמישי בתוך כנסת ישראל", אומר וורצמן.

לדבריו כשם שעזמי בשארה בגד בישראל במלחמת לבנון השנייה כאן זועבי בוגדת בישראל היום ומשום כך הוא קורא להסרת חסינותה של הח"כית ובמקביל להתחיל במהלך משפטי להעמדתה לדין בגיל בגידה. "לא יתכן שבשם הדמוקרטיה חברת כנסת תקבל חסינות כשהיא פושעת נגד המדינה שאותה היא אמורה לייצג".

וורצמן נשאל אם כוונתו בהעמדה לדין למשפט שעל פי ספר החוקים של מדינת ישראל כולל דין מוות. לדבריו את פסיקת בית הדין יקבע רק בית הדין עצמו, אך "היא איבדה את כל הרסן. האמירות שלה חריפות בצורה שאי אפשר לשמוע ולקבל אותן", הוא אומר ומזכיר את מאמציהם של חיילי צה"ל שלא לפגוע באזרחים שאינם מעורבים בלחימה, את ההתראות הקוראות לאזרחים לעזוב את בתיהם "והיא תומכת בחמאס שפוגע בילדים ונשים יהודים וערבים. היא לא ראויה לשבת בכנסת ישראל אלא לעמוד לדין. היא מנצלת את הדמוקרטיה הישראלית וראוי שהדמוקרטיה הישראלית תגיד לה עד כאן. זה לא חופש ביטוי. זו בגידה".

באשר לתופעות דומות אצל מנהיגי ערביי ישראל והציבור הערבי הישראלי שמפגין לא מעט נגד צה"ל, אומר וורצמן ש"ההנהגה הערבית ובראשה זועבי וזחלקה ודומיהם הם הטרגדיה של ערביי ישראל". לדבריו במפגשים עם נכבדים ערבים נאמר לו שלא זו המנהיגות המייצגת באמת את ערביי ישראל ותומכת בהם אלא מבקשת להבעיר אש ותו לא.

בהקשר זה הוא מזכיר את ההרוג הבדואי מפגיעת רקטה. לדבריו של וורצמן אלמלא מאבקם של נציגי ערביי ישראל הייתה מדינת ישראל מגיעה להסדרת ההתיישבות הבדואית ושיכונה בהתיישבות מוסדרת וממוגנת. המציאות כעת היא שלא ניתן למגן כל מאהל והתוצאה היא סכנה ממשית לחייהם של הבדואים בעקבות סרבנותם של המנהיגים של ערביי ישראל להגיע להסדר מול הרשויות.

"מצרים כבר הבינה שחמאס פוגע בערבים והיא יוצאת נגדם בשצף קצף. שערביי ישראל ילמדו מהשכנים שלנו, שידאגו למנהיגות מתונה", קורא וורצמן ומדגיש: "זה האינטרס של ערביי ישראל. אני קורא לערביי ישראל, הגיע הזמן שתדאגו למנהיגות מתונה שתדאג לאינטרסים שלכם. מנהיגות שמבינה שאתם קודם כל אזרחי מדינת ישראל לצד הזהות הערבית שלכם. אתם לא יכולים להיות גייס חמישי. המנהיגות הנוכחית כשזועבי בראשה גורמת נזק לערביי ישראל".