
אורז עם שקדים וצימוקים
לאורז:
2 כוסות אורז
כף שמן
מלח
4 כוסות מים
לתוספת:
בצל קצוץ
2 כפות שמן
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
100 גרם צימוקים
מלח ופלפל
כף סוכר
כפית מיץ לימון
הכנה:
שוטפים את האורז במים ומסננים היטב.
מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את האורז. מערבבים עד שהאורז עטוף בשמן.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
מבשלים כעשרים דקות עד שכל המים נספגים באורז.
תוספת:
מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא שקוף ורך.
מוסיפים את השקדים ומטגנים עוד כמה דקות עד שהם מתחילים להשחים.
מוסיפים צימוקים, מלח, פלפל, מיץ לימון וסוכר, ומערבבים עד שהסוכר נמס.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מפזרים מעל האורז בהגשה.
קישואים ממולאים באורז וצימוקים
הצימוקים מוסיפים לקישואים מתיקות עדינה ומרעננת.
חומרים:
10 קישואים קטנים ומוצקים
למילוי:
2 כוסות אורז
בצל קצוץ
מלח פלפל
½ כפית בהרט (תערובת קנויה)
100 גרם צימוקים כהים קטנים
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות שבבי שקדים קלויים
עגבנייה קלופה קצוצה
לרוטב:
3 כפות שמן
½ כוס רכז רימונים
4 כוסות מים
מלח ופלפל
להכנה:
מרוקנים את הקישואים בעזרת כלי מיוחד או בסכין צרה וחדה.
משרים את הקישואים במים קרים.
בינתיים מכינים את המילוי: מטגנים בצל במעט שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז מכוסה בשמן. מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומערבבים.
ממלאים את הקישואים באורז עד חצי מגובהם. האורז תופח במהלך הבישול.
בסיר גדול שיכול להכיל את הקישואים בשכבה אחת, מחממים את השמן ומטגנים את הקישואים מכל צדדיהם עד להזהבה.
מוסיפים את רכז הרימונים, מלח, פלפל ומים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים מאוד את הלהבה ומבשלים שעה וחצי בסיר מכוסה.

עוגיות גבינה עם צימוקים
עוגיות שמרים רכות ונימוחות ממולאות במלית גבינה עסיסית ומתובלת בצימוקים. מומלץ להקפיא את העוגיות האפויות ולחמם בכל פעם את העוגיות שרוצים לאכול.
לבצק:
50 גרם שמרים
3 כפות סוכר
¼ כוס מים פושרים
1 ק”ג קמח
3 כפות סוכר
¼1 כוסות מים פושרים
3 ביצים
200 גרם מרגרינה מומסת
כוס שמן
קורט מלח
למילוי:
250 גרם גבינת טוב טעם או
כנען (גבינה נייטרלית, ללא מלח ויבשה יחסית)
250 גרם גבינה 5%
5 ביסקוויטים מפוררים
ביצה
3 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר (אפשר יותר)
100 גרם צימוקים בהירים
לציפוי:
ביצה טרופה
אבקת סוכר
הכנה:
מערבבים בקערית קטנה את הסוכר, השמרים ורבע כוס מים. מחכים שהבלילה תקציף ותתפח מאוד.
שמים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים ואת השמרים המותפחים ומתפיחים במקרר ל-12 שעות בערך.
מערבבים את כל חומרי המילוי. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים. מרדדים כל כדור לעלה דק וחותכים לריבועים. מניחים כף גדושה של מילוי על כל ריבוע בצק, ומקפלים את קצות הריבוע על מלית הגבינה. מורחים בביצה טרופה ומניחים לתפוח כחצי שעה. מורחים שוב בביצה טרופה ואופים כרבע שעה, עד להזהבה. לאחר האפייה אפשר לפזר אבקת סוכר.