מאפה בשר
מאפה בשרצילום: טוב רואי

סלט פתוש

סלט ערבי טעים טעים. פרוסות הפיתה הקלויה סופגות את המיץ של הסלט. מענג.
התבלין המיוחד בסלט זה הוא הסומק - אבקה סגולה וחמצמצה שכדאי להכיר. קונים בחנויות התבלינים.

חומרים:
3 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות קטנות
2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
כמה גבעולי כוסברה קצוצה
עלים קצוצים מגבעול אחד של נענע
½ בצל חתוך לקוביות קטנות
מלח
מיץ לימון
כפית סומק
שמן זית
שן שום כתושה – לא חובה
זעתר - לא חובה
2 פיתות חצויות לרוחב לשני עיגולים

הכנה:
מורחים את חצאי הפיתה בשמן (את החלק הפנימי של הפיתה) ומפזרים שום כתוש ו/או זעתר. 
קולים בתנור חם כמה דקות עד שהפיתה זהובה ופריכה, מקררים מעט ושוברים לחתיכות.
מערבבים את כל חומרי הסלט ומתבלים לפי הטעם, כעשר דקות לפני האכילה כדי שהסלט יפריש מיצים. 
מפזרים מלמעלה את שברי הפיתה ממש סמוך לאכילה.

סלט פתוש טוב רואי

מאפה בשר מהיר
מלחמניות או מכיכר לחם שלם מרוקנים את הלחמניות או הלחם מהתוך הרך. מפוררים את התוך ומערבבים עם בשר או עוף טחון, בצל מטוגן ותבלינים. ממלאים את הלחמנייה או הלחם ואופים כעשרים דקות.

פודינג לחם
המטבח האנגלי כידוע הוא לא ממש יצירתי או מפתיע. אבל את הפודינג על כל גווניו הם המציאו, וכך גם את הסנדוויץ'. המנה הזו היא מנה אנגלית מסורתית שמהווה פתרון יצירתי וטעים לחיסול שאריות חלה ישנה. הכי טוב עם חלה בת יומיים לפחות. את החלה רצוי ליישן בארון או בארגז הלחם בלי שקית. 

חומרים:
½ חלה בת יומיים לפחות
4 ביצים טרופות
כוס חלב
½ מכל שמנת מתוקה
½ כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גרם שוקולד מרוסק גס או צימוקים כהים
כפית תמצית וניל
2 כפות שבבי שקדים
הכנה:
טורפים בקערה את כל החומרים מלבד החלה והשקדים. חותכים את החלה לקוביות גדולות בלי הקרום ("הקשה"), ומסדרים בצפיפות בתבנית פיירקס בינונית. שופכים על החלה את תערובת הנוזלים. מטביעים את החלה בנוזל עד שתהיה ספוגה. 
מפזרים מלמעלה את השקדים. אופים בחום בינוני כ-40 דקות עד שהמאפה זהוב ומוצק. מחכים עשר דקות לפני שפורסים.

פודינג לחם טוב רואי

פורסם לראשונה בפנימה

לרכישת מנוי לחצי כאן