קינוח מוס
קינוח מוסצילום: טוב רואי


קינוח מוס – עוגיות בשכבות

לפירורי עוגיות
2 כוסות קמח
כוס סוכר חום
שקית אבקת אפייה
כף גדושה קקאו
כפית קפה נמס
כוס שמן
2 ביצים
כוס שוקולד צ'יפס

למוס
2 מכלי שמנת מתוקה
250 גרם גבינה (לא חובה)
100 גרם חלבה מפוררת
½ כפית קפה נמס
½ כוס סוכר
לציפוי 
100 גרם פקאנים מסוכרים
½ מכל שמנת מתוקה

הכנה:
מערבבים את חומרי הבצק לעיסה אחידה, משטחים בתבנית ואופים כעשרים דקות.
מוציאים מהתנור ומקררים מעט, עד שאפשר לגעת בעוגה בידיים. מפוררים את העוגה לפירורים גסים, ומניחים להתקררות מוחלטת. הפירורים ייעשו פריכים מאוד.

למוס
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והקפה. 
מפוררים את החלבה לפירורים דקים ומוסיפים לשמנת ביחד עם הגבינה.

הרכבת המנה:
בקערה שקופה מניחים שליש מכמות הפירורים בשכבה אחידה, ושופכים מעליה שליש מכמות המוס. 
מסדרים כך עוד שכבות מוס ועוגיות, ומסיימים בשכבת מוס. מרסקים את הפקאנים המסוכרים לפירורים גסים ומפזרים על המוס. מקציפים חצי מכל שמנת עם כף סוכר ומזלפים על המנה בצורה נאה. מקררים לפחות שעתיים.


עוגת גבינת כנען לימונית
עוגה פשוטת מראה, נמוכה ולא מרשימה אבל הטעם - חלומי!
לאוהבי השילוב של גבינה וקליפת לימון.

חומרים לתבנית 24:
לבצק
½1 כוסות קמח
100 גרם חמאה
1 חלמון ביצה
כף סוכר
גרידה מקליפת לימון שלם
למלית
חבילת גבינת כנען
2 ביצים שלמות
¾ כוס סוכר (פחות או יותר, 
לפי הטעם)
גרידה מקליפה של חצי לימון
כף מיץ לימון
שקית סוכר וניל

לציפוי
רצועות דקיקות של קליפה משני לימונים - החלק הצהוב בלבד
½ כוס סוכר
כוס מים
כף מיץ לימון

הכנה:
בצק
מעבדים במעבד מזון או באצבעות לתערובת פירורית, ומהדקים לתחתית התבנית.
אופים עשר דקות.
מועכים את הגבינה ומערבבים עם שאר החומרים. 
אופים בחום בינוני חצי שעה עד ארבעים דקות, עד שהמלית מתייצבת.

ציפוי
מניחים את קליפות הלימון בסיר קטן עם הסוכר, מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה. 
מבשלים עד שנותר בסיר סירופ צמיגי ומסננים. 
מפזרים את קליפות הלימון על העוגה.
גיוונים:
אפשר לצפות את העוגה בציפוי שעשוי משני גביעי שמנת חמוצה מעורבבים עם שתי כפות סוכר.
אפשר לוותר על תוספת הלימון ולהוסיף לעוגה צימוקים או פקאנים שבורים.

עוגת גבינה כנען לימונית טוב רואי

פורסם ב''פנימה''. לרכישת מנוי לחצי כאן