
לקראת הימים החמים, לקראת הדיאטה המתוכננת (ממחר, מבטיחה...), בשביל הבריאות, בשביל הכיף ובשביל הצבע - סלטים!
אצלנו בבית יש שני סוגי סלטים. הראשונים הם סלטים, במלעיל. הכוונה היא לסלטי פתיחה, לרוב מבושלים, פיקנטיים ומסורתיים שתפקידם לפתוח את התיאבון לקראת הארוחה והם מהווים מתאבנים משעשעי חך, מה שנקרא במזרחית מָזֶטִים. סלטים מסוג זה מגישים בקעריות קטנטנות, בדרך כלל בשבת או בארוחות חגיגיות, יחד עם החלות. במסעדות "על האש" למיניהן מגישים אותם לפעמים כסותמי תיאבון לפני המנה העיקרית.
הפעם לא נדבר בסלטים אלה, אלא בסלטים מהסוג השני, הם הסלטים במלרע. אלה סלטים שמוגשים כתוספת למנה העיקרית או כארוחה בפני עצמה, לרוב בארוחות יומיומיות. הם פשוטים להכנה, מהירים, משביעים וכיפיים לאכילה ולהכנה.
אין חובה להיצמד למתכון, מותר לשנות, לערבב, לגוון ובכל פעם ליצור סלט אחר ומעניין, כי זה כל הכיף.
סלט כרוב עם פיצוחים
חומרים:
1 ראש כרוב קצוץ
50 גרם גרעיני חמנייה
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם בוטנים מלוחים מטוגנים (קונים מוכן) או קשיו קלוי
½ כוס שומשום קלוי
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
5‑6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
לתיבול:
½ כוס מיץ לימון
כף חומץ
כף רוטב סויה
כף סוכר
מלח
אופן ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים לפני ההגשה.
סלט עדשים
סלט כל כך טעים וקל להכנה, שאני לא מבינה איך לא המצאתי אותו קודם.
חומרים:
2 כוסות עדשים
2 עגבניות אדומות מוצקות
½ בצל
¼ חבילת פטרוזיליה
גבעול סלרי
2‑3 ביצים קשות
מלח ופלפל
½ כפית זרעי כוסברה טחונים
כף שמן זית
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים בכמות גדולה של מים עד שיתרככו אבל יישארו נגיסים.
חותכים את הירקות לקוביות קטנות ואת הביצים לקוביות גדולות.
מערבבים את כל החומרים.

סלט טבולה
את הבורגול המסורתי אפשר להחליף בקוסקוס או בפתיתים ואפילו בפסטה קצרה.
קוביות קטנות של גבינה מלוחה רק יעשו טוב לסלט ויהפכו אותו לארוחה מלאה.
חומרים:
2 כוסות בורגול מרוכך במים, או קוסקוס מוכן, או פתיתים מבושלים במים ומסוננים
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
½ בצל חתוך לקוביות קטנות
עלים מ‑3 גבעולי נענע קצוצים
עלים מ‑5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
200 גרם גבינה מלוחה (פטה, בולגרית, צפתית - מה שבא לכם) חתוכה לקוביות
2‑3 כפות שבבי שקדים קלויים
לתיבול:
מלח, מיץ לימון ושמן זית לפי הטעם

סלט גדול גדול
את הסלט הזה מכינים מכל הלב למישהו שאוהבים. טעים טעים ודורש מעט השקעה במלאכת הקיצוץ.
חומרים:
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קולרבי מגורד גס
2 גזרים מגורדים גס
5‑6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
חתיכה קטנה של כרוב, אדום או ירוק
כ-½ כוס נבטי צנונית או 2‑3 צנוניות חתוכות לקוביות קטנות
5‑6 יחידות שעועית ירוקה טרייה
(או אפונת שלג) חתוכה דק
לתיבול:
מלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לפני האכילה. אפשר לחתוך מראש ולשמור בקופסה או בקערה בלי לערבב.
סלט ירקות בסגנון תאילנדי
חומרים:
3 פלפלים בשלושה צבעים, חתוכים
לרצועות דקות
10 צנוניות חתוכות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
חבילת נבטים עבים (נבטי שעועית)
½ קופסת אננס חתוך לקוביות
לרוטב:
½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
¼ כוס מיץ לימון
כפית רוטב סויה
מלח
¼ כוס מיץ מקופסת האננס
אפן ההכנה: מערבבים את כל החומרים.
סלט סלרי ומשמש
שילוב מפתיע של המשמש הכתום עם עלי הסלרי הירוקים. בעונה הקצרצרה של המשמש אפשר להשתמש בפרי טרי.
חומרים:
חבילת סלרי חתוך לקוביות,
כולל מחצית מהעלים
20 משמשים יבשים או טריים חתוכים לרצועות
50 גרם אגוזי מלך
½ כוס חמוציות
½ תפוז חתוך לקוביות קטנות או תוך של שתי פסיפלורות
לתיבול:
½ כוס מיץ תפוזים
מלח
כפית שמן זית
כפית סילאן
סלט פירות קיץ עם מוס יוגורט
עם כמה חופנים מפנקים של אגוזים ועוגיות קווקאר בריאות, מדובר בארוחת צהריים לגיטימית ביותר לימי הקיץ.
חומרים:
7‑8 פירות קיץ מכל הסוגים חתוכים לקוביות
לרוטב:
כוס מים
½ כוס סוכר
2 ס"מ (בערך) ג'ינג'ר טרי חתוך לקוביות
מיץ מלימון שלם
קליפה דקה מלימון שלם - הצהוב בלבד,
בלי החלק הלבן
למוס:
2 גביעי יוגורט בטעם אפרסק, משמש או אננס
מְכָל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת לקצף נוקשה, מערבבים עם היוגורט ומקררים היטב. מרתיחים את כל חומרי הרוטב כעשר דקות, מקררים היטב ושופכים על הפירות החתוכים כחצי שעה לפני האכילה. מגישים את הסלט עם המוס. במקום להכין מהיוגורט מוס אפשר פשוט להקפיא אותו ולהגיש כגלידה על הסלט.
פורסם לראשונה בפנימה
לרכישת מנוי לחצי כאן