הכנת פיצות אישיות
הכנת פיצות אישיותצילום: פנימה

מכינים בצק רך ונעים. נותנים לכל ילד חתיכה לרדד, למרוח ברוטב ולפזר את התוספות האהובות עליו. בעזרת התוספות אפשר לצייר על הפיצה פרצופים שונים. יתרון נוסף של הפיצות האלה הוא שברכתן מזונות, מאחר שהבצק אינו מכיל מים.

לבצק:
3 כוסות גדושות קמח 
(אפשר מלא)
גביע גבינה לבנה
כפית מלח
¼ כוס חלב
כפית סוכר
שקית אבקת אפייה
אפשר להוסיף מעט אורגנו 
לרוטב:
4 עגבניות אדומות 
מרוסקות
שן שום
½ פלפל ירוק מתוק
כף רסק עגבניות
מלח ופלפל
½ כפית אורגנו

לציפוי:
200 גרם גבינה צהובה מגוררת

לתוספות:
זיתים שחורים וירוקים, פטריות, תירס, פרוסות עגבנייה, פרוסות חציל אפויות, פרוסות דקות מקישוא, עיגולי פלפלים צבעוניים, טבעות בצל, קוביות גבינה מלוחה

הכנת הבצק:
לשים בצק רך ונעים מכל חומרי הבצק. מחלקים לעשרה כדורים, ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי הרצוי. יש שאוהבים בצק מאוד דק ויש שמעדיפים עבה יותר.

הכנת הרוטב:
מטגנים בסיר קטן את שן השום החצויה עם הפלפל הירוק. כשהשום מתחיל להזהיב (ממש מתחיל. יש להיזהר מחריכת השום כי אז הוא הופך למר). מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים והרסק. מבשלים כעשר דקות עד שהרוטב מסמיך.
טועמים ומתקנים תיבול. מוציאים את השום והפלפל.

הכנת הפיצות:
מורחים כף אחת או שתיים מהרוטב על עיגול הבצק, ומשאירים מעט שוליים נקיים מרוטב.
מפזרים גבינה בנדיבות, מציירים בעזרת התוספות ואופים בחום בינוני 7‑10 דקות.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי לחצי כאן