עוף בוער בוודקה ותפוזים
עוף בוער בוודקה ותפוזיםצילום: פנימה

עוף בוודקה ותפוזים
מנה יפה וטעימה במיוחד.
חומרים:
8 כרעי עוף
2‑3 כפות שמן זית
עלים קצוצים מ‑5 גבעולי בזיליקום 
4 שיני שום חתוכות
כוס מיץ תפוזים
¼ כוס וודקה
מלח ופלפל לפי הטעם
להבערה:
2 תפוזים כתומים חתוכים לעיגולים דקים
כוס וודקה
כף סוכר חום
הכנה:
מטגנים בסיר גדול את העוף מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
מוסיפים שום ומבשלים עוד שתי דקות. מוסיפים מיץ תפוזים, מלח, פלפל וודקה. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין. מבשלים כשעה עד שהרוטב מסמיך והעוף רך.מוסיפים את הבזיליקום.
הבערה: 
מעבירים את העוף לכלי הגשה שיכיל את כל העוף בשכבה אחת. בסיר קטן מבשלים את התפוזים, הוודקה והסוכר. כשהוודקה מתחילה לרתוח מביאים אותה לשולחן, שופכים על העוף ומדליקים.


עוגת שוקולד חמה בקוניאק
עוגת שוקולד חמה, רכה ומפנקת. כדאי להגיש עם קצפת רכה ולא מתוקה מדי. העוגה טובה גם קרה, ונשמרת היטב עד שלושה ימים מחוץ למקרר (קירור העוגה יפגע במרקם הנימוח שלה).
חומרים:
2 כוסות קמח
5 כפות קקאו
כף קפה נמס
שקית אבקת אפייה
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
כוס מים רותחים
½ כוס מים בטמפרטורת החדר
¼ כוס ליקר שוקולד 
(או כף שוקולית מומסת 
ב-¼ כוס מים או חלב)
200 גר שוקולד מרוסק גס
להבערה:
¼ כוס קוניאק או משקה 
אלכוהולי אחר
הכנה:
מערבבים קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה וקפה.
מוסיפים ביצים, שמן, ליקר ומים. מערבבים עד שכל החומרים נבלעים. מוסיפים את השוקולד המרוסק. מעבירים לתבניות שקעים ואופים בחום בינוני (170 מעלות) במשך 23-15 דקות, תלוי בתנור, או מעבירים לתבנית 26 ואופים חצי שעה. מוציאים את העוגה ברגע שהיא מתייצבת (נוגעים בעדינות במרכז העוגה ומרגישים).
הבערה: 
ממלאים מצקת בחצי כוס משקה אלכוהולי. מחממים את המצקת בעדינות באמצעות מצית או גפרור ארוך במשך חצי דקה. 
מדליקים את האלכוהול ושופכים במהירות על העוגה.

פורסם ב''פנימה''
לרכישת מנוי