![חיסון נגד שפעת](https://a7.org/files/pictures/781x439/652228.jpg)
על רקע פטירתן בשבועות האחרונים של מספר נשים משפעת החזירים, מרגיע פרופ' אלון מוזס מנהל המחלקה למיקרוביולוגיה ומחלות זיהומיות במרכז הרפואי הדסה, וקובע כי ברוב המקרים ניתן לצלוח את המחלה בלי שום טיפול מיוחד.
"כולנו מכירים את השפעת הקלאסית, חום, נזלת, כאב גרון וכאבי שרירים, בהופעת שני סימנים מתוך הרשימה, יש חשד לשפעת. מרבית האנשים עוברים אותה בקלות, הרופא ישלח אתכם לנוח בבית, אם יש החמרה, תמיד טוב להיבדק בבית חולים", אמר פרופ' מוזס בשיחה עם ערוץ 7.
פרופ' מוזס שולל את האפשרות כי מגפת שפעת החזירים חזרה, "אנחנו יודעים שלאורך השנים האחרונות מגפת שפעת החזירים או בשמה האחר 'שפעת מקסיקו' נמצאת בירידה. בשנת 2009 זו הייתה מחלה שפגעה ברבים, עם השנים היו פחות ופחות חולים, השנה באמת יש קצת יותר אבל באמת רק קצת יותר, לא צריכים לחשוד שיש עכשיו חזרה של המגפה העולמית".
הוא ממליץ לאנשים מעל גיל חמישים, נשים בהריון, ילדים מתחת לגיל שנתיים ואנשים עם מחלות רקע לקבל את החיסון נגד שפעת. "החיסון שנותנים בשש השנים האחרונות מכיל את הנגיף של שפעת החזירים. מבוגרים מעל גיל חמישים, תינוקות או בעלי מחלות רקע כמו סוכרת, מחלת לב, סרטן ועודף משקל וגם נשים בהריון אנחנו ממליצים לקבל את החיסון.
"אין הרבה חיסונים שאנחנו ממליצים לתת בהריון, אבל חיסון לשפעת מומלץ לתת בהריון. זה חיסון מאוד בטוח, נותנים נגיף, וירוס שהמיתו אותו, הוא לא יכול לגרום לשפעת, אלא למקסימום קצת כאב מקומי''.
פרופ' מוזס סיפר כי 'בתקופת הריון קיימת סכנה שהשפעת תהיה קשה יותר, ''לכן אנחנו ממליצים ככל שההריון מתקדם לקחת את החיסון. ברגע שקיבלת את החיסון תוך שבוע עד עשרה ימים יש לך כבר נוגדנים".
מוזס ממליץ לחולים בשפעת שלא ללכת לעבודה, "מלבד החיסון יש לשמור על מרחק מאנשים שחולים בשפעת, עד מטר וחצי רצוי להתרחק. מי שחולה בשפעת שלא ילך לעבודה כדי לא להדביק אנשים נוספים.
"באמת קשה לנו לנבא מי תהיה לו מחלה קשה יותר של שפעת, יש אחוז גבוה היום של חולים בנגיף שפעת החזירים שעוברים את זה בקלות. הייתה בעבר תרופה, תמי-פלו, שהיעילות שלה לא הוכחה בוודאות. בכל מקרה מרבית החולים אינם בסכנה".