
עשרות ערבים ארבו לקבוצת יהודים שהפגינו אתמול (מוצאי שבת) בירושלים, הכו אותם, זרקו עליהם אבנים ובלוקים וריססו עליהם גז פלפל. בנוסף, הערבים ניפצו שמשת אמבולנס של 'איחוד הצלה'.
האירוע התרחש לאחר שהסתיימה ההפגנה מול המשרד לביטחון פנים בשדרות בר-לב בירושלים, במחאה על הרג אהוביה סנדק במהלך מרדף משטרתי בבנימין.
קבוצת מפגינות ומפגינים מהיישוב יד בנימין הלכו יחד לכיוון ההסעה שתחזיר אותם לביתם. "מכיוון שהכבישים נחסמו לתנועה, ההסעה חיכתה לנו אחרי הפסל הלבן", סיפר בשיחה עם ערוץ 7 איתן בן נעים, נער מיד בנימין שהיה בקבוצה שהותקפה.
"התחלנו להתקדם, אך קבוצה של כ-30 ערבים חסמו לנו את הדרך על המדרכה והכביש, וברגע אחד פשוט החלו להכות אותנו ולזרוק עלינו אבנים שהם הכינו מראש בצידי הדרך, יחד עם גז פלפל וקללות".
בן נעים הדגיש כי הם לא עשו מאומה לקבוצת הערבים. "תוך כדי שאנחנו קולטים לאן נקלענו, קבוצה נוספת של ערבים הצטרפה לחגיגה והשליכו עלינו אבנים", הוא תיאר. "אחד הערבים אפילו הכה נער בפניו עם אבן מדרכה".
קבוצת היהודים רצה בחזרה לצומת בעקבות התקיפה באבנים, שם פגשו בשוטרים רבים שהיו שם על מנת "לשמור על הסדר" בהפגנת הימין. "ראיתי קבוצה של שוטרים וצעקתי לעברם 'היי, זורקים שם אבנים על יהודים תעשו משהו'", סיפר בן נעים.
לדבריו, לא נרשמה כל תגובה מצד השוטרים ולכן הוא אמר להם שוב. "יהודים חוטפים למעלה מכות וגז פלפל", אמר. "אחד השוטרים ענה בזלזול 'כבר שמענו אותך בפעם הראשונה' והערבים ממשיכים לחסום את המעבר עם אבנים בידיים מחכים לטרף הבא".
"מכאן כבר לא יכולנו לשתוק", סיפר. "התארגנו קבוצה של נערים והתחלנו לרוץ חזרה לעבר הערבים בצעקות, עם אבנים בידיים. הערבים המופתעים נסו על נפשם בבהלה ותוך שניות ספורות חמישה פרשים והרבה כוחות משטרה רצו אלינו מהצומת והחלו להבריח אותנו מהזירה בדחיפות ובאלימות כאילו אנחנו אלה שתקפו הרגע עוברי דרך שלא עשו כלום".
"הייתי בהלם", אמר. "אפילו עכשיו, כשאשכרה המונים הגיעו להפגין נגד המשטרה שמפלה שוב ושוב בין יהודים לערבים, וזה חוזר כאן שוב. למרות שהמשטרה ידעה שאנחנו הותקפנו ולא תקפנו, רק ברגע שהעזנו לעמוד על דמינו המופקר פתאום נזכרו שצריך לעצור את היהודים. זה דפוס שחוזר על עצמו כל פעם מחדש בלי שום היגיון".
הסיפור לא נגמר כאן. לדברי בן נעים, "בינתיים, מספר נערים שהצליחו להגיע להסעה לפני האירוע המזעזע הזה, ישבו וחיכו לשאר הקבוצה בתוך האוטובוס. לפתע נכנסו כמה ערבים לתוך ההסעה והשפריצו גז פלפל על הנהג המבוגר ויושבי האוטובוס. הערבים הצליחו להימלט. הנהג ניסה להזעיק את המשטרה אך כל פעם דחו אותו בתירוץ גרוע אחר".
בשלב זה, כל שרצתה הקבוצה הוא להגיע לכיוון ההסעה אך הדרך נחסמה. "ניסינו לפנות למשטרה ולהסביר להם שאנחנו צריכים להגיע להסעה שלנו במרחק כמה מאות מטרים משם ואולי כדאי שילוו אותנו לשם כדי שלא נותקף שוב, אבל כרגיל לא קיבלנו שום התייחסות מצד המשטרה, מה שהוביל לכך שקבוצה של כ-40 נערים ונערות מצאו את עצמם הולכים ברגל כשעה שלימה עד הכניסה לעיר בקור הירושלמי, שם חיכה להם הנהג טוב הלב".
"ההתנהלות המשטרתית ביד קשה כלפי יהודים, תוך כדי התעלמות מוחלטת ממעשיהם של ערבים, חוזרת על עצמה פעמים רבות", אמר בן נעים. "יום יום ערבים זורקים אבנים ולא זוכים אפילו ליחס, בעוד יהודי שיעז לעמוד על דם רעיהו עלול למצוא את עצמו מאחורי סורג ובריח ואולי אפילו ללא רוח חיים".
"הרג אהוביה סנדק הוא מקרה שנבע ממהלך שלם של רמיסה ואפליה של כל מי שנראה קצת לא טוב בעיני המשטרה", הוסיף. "אנחנו לא צריכים להתבייש בעצמינו, בפיאות ובכיפה הגדולה שלנו. אנחנו רוצים לממש את החזון של 'להיות עם חופשי בארצנו'".
לסיכום אמר: "אני קורא לכל מי שדם יהודי זורם בעורקיו לא לשתוק. לעמוד ולמחות. 'לא תעמוד על דם רעך' לסגור את ימ"ר שי ולהפסיק את הזוועה הזאת".
