ד"ר  שרון אלרעי פרייס
ד"ר שרון אלרעי פרייסצילום: ערוץ 7

ארבעה רופאים שהתראיינו בסרט של אורלי וגיא הגישו היום (חמישי) תביעת דיבה נגד ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס.

המומחים טוענים שאלרעי פרייס הכפישה את שמם בהודעת וואטסאפ אחת שפורסמה בתקשורת וטוענים שכינתה אותם "מכחישי קורונה" ו"מתנגדי חיסונים". הרופאים הגישו לפני כשבוע וחצי מכתב התרעה לאלרעי פרייס, ולטענתם היא לא השיבה.

לקריאת כתב התביעה

המומחים, פרופסור אהוד יצחק, פרופסור אייל שחר, פרופסור איתן פרידמן וד"ר אמיר שחר, דורשים מראש שירותי בריאות הציבור תיקון והכחשה לדבריה באותו הפורום שבו כתבה את ההודעה, וכן לפרסם את פסק הדין שיינתן בהליך זה על חשבונה. עוד דורשים הרופאים תשלום פיצוי של כ-150,000 שקלים, זאת לפי חוק איסור לשון הרע.

"התובעים אינם זקוקים לכספה של הנתבעת, אך לפגיעה בשם הטוב, אשר הנתבעת לא טרחה לתקן עד כה יש מחיר. התובעים מצהירים כי כל סכום אשר יתקבל מהנתבעת ישמש לכיסוי הוצאות המשפט ולתקומה לחיזוק המחלקות טיפול נמרץ בבתי החולים", נאמר בתביעה.

נציין כי גם מגישי התכנית עליה זעמה אלרעי-פרייס, אנשי התקשורת אורלי וילנאי וגיא מרוז, שיגרו לה לפני כשבוע וחצי מכתב התראה לפני תביעה

"בתחקיר לא הוכחש קיומה של המגיפה ו/או השפעותיה ההרסניות, לא נטען דבר העלול להתפרש כהתנגדות להתחסן, אלא הובאו דעות שונות של נושאי משרה בכירים בממסד הרפואי באשר לאופן הניהול של משבר הקורונה בישראל ועל המחיר שאנו משלמים כחברה", ציינו השניים במכתב האיום בתביעה.

לדבריהם, "כל המרואיינים בתחקיר התייחסו לקורונה כאל 'משבר' ומגיפה. דהיינו, לא הוכחשה המגיפה, ובוודאי שלא בוטאה התנגדות לחיסון המגיפה. ההיפך, דובר בתחקיר על הצורך בעומק חיסוני או בחיסון או החסינות העדר של צעירים".