עוגת מוס ריבת חלב של קפה גרג

הקונדיטורים של רשת קפה גרג חושפים את מתכון עוגת מוס ריבת חלב. עוגה עשירה, מרשימה ומתאימה לכל אירוח.

קפה גרג , ד' באב תשפ"א | עודכן: 10:56

עוגת מוס ריבת חלב של קפה גרג-ערוץ 7
עוגת מוס ריבת חלב
צילום: אנטולי מיכאלו

מרכיבים לבסיס העוגה:

  • 100 ג' חמאה
  • 100 ג' סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 ג' שוקולד מריר
  • 5 ג' וניל
  • 35 ג' קמח ללא גלוטן

מוס ריבת חלב:

  • 5 ג' ג'לטין
  • 25 מ"ל מים קרים
  • 320 ג' ריבת חלב
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה

קראנץ':

  • 100 ג' שוקולד לבן
  • 20 ג' פתיתי קוקוס קלוי

ציפוי העוגה:

  • 160 ג' ריבת חלב
  • 15 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

בסיס - מניחים את השוקולד והחמאה בקערה, למיקרוגל.

טורפים פנימה סוכר ותמצית וניל. להוסיף ביצים ושאר מרכיבים.

יוצקים בתוך תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בחום תנור 160 מעלות.

קראנץ' - מניחים את השוקולד בתוך קערה למיקרוגל,

מערבבים פנימה את פתיתי הקוקוס ויוצקים על גבי בסיס הבראוניז בשכבה אחידה.

מקפיאים עד השלב הבא.

מוס ריבת חלב - מערבבים את הג'לטין יחד עם המים הקרים. מניחים את ריבת החלב בקערה למיקרוגל לריכוך. מקציפים את השמנת המתוקה, בהדרגה מוסיפים את ריבת החלב. מערבבים 2 כפות מהקצפת לתוך קערית הג'לטין המומס. יוצקים את המוס על גבי הקרנץ' שבתבנית ומקפיאים למשך ארבע שעות עד שלב הציפוי.

ציפוי - מניחים בקערית חסינת חום את ריבת החלב יחד עם השמנת המתוקה, מחממים כדקה במיקורגל לחימום וריכוך, מערבבים היטב ויוצקים בצורה אחידה על פני המוס. משיבים למקפיא להתייצבות.