כמו שהבטחתי לכם, הנה המתכון של קרעי תפוחי אדמה בתנור. פשוט וטעים שאין דברים כאלה.
שוטפים את תפוחי האדמה ומרתיחים כמות רצויה עם הקליפה.(בתבנית שבתמונה הרתחתי כ10 תפוחי אדמה בינוניים. )
לאחר שתפוחי האדמה רכים, שופכים את המים ומצננים מעט את תפוחי האדמה.
מועכים אותם על התבנית בצורה חופשית ולא סימטרית.
מערבבים בקערה רבע עד חצי כוס שמן זית, 2 כפות אבקת מרק פטריות, 2 כפות אבקת מרק בצל (אפשר להוסיף כפית דבש ברוח החג.)
בוזקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומכניסים לתנור כ-רבע שעה עם נייר כסף מעל, ועוד כ-20 דק' ללא נייר כסף, או עד שתפוחי האדמה מזהיבים ויוצאים קריספיים.
אזהרה: שלא תגידו שלא אמרתי, אם תכינו את תפוחי האדמה מוקדם מדי, המנה תיגמר לפני ארוחת החג. כל מי שנכנס למטבח לא מתאפק ולוקח ביס.