אולם מועצת האו"ם לזכויות אדם. ארכיון
אולם מועצת האו"ם לזכויות אדם. ארכיוןצילום: Mike Segar, רויטרס

במהלך המושב ה-48 של המועצה לזכויות אדם בג'נבה נמסרה היום (רביעי) לראשונה הצהרה משותפת של מדינות הסכמי אברהם – ישראל, איחוד האמירויות, בחריין ומרוקו – בנושא נשים, שלום ודיפלומטיה.

זהו שיתוף פעולה רשמי ראשון במוסדות האו"ם בין מדינות אלה. ההצהרה זכתה לתמיכה סוחפת של 52 מדינות והיא נתמכה גם על ידי אוניברסיטת השלום של האו"ם.

שגריר בחריין לאו"ם בג'נבה, יוסוף עבדולקרים בושירי, הקריא את ההצהרה בשם ארבע המדינות. מועד הנאום נקבע באופן סמלי לשבוע בו אנו מציינים שנה לחתימה על הסכמי השלום.

בהצהרה קוראות המדינות לחזק את חשיבות שילובן של נשים בתהליכי שלום ובמניעת סכסוכים, וקוראות לכל המדינות להתחייב להבטיח שילוב נשים בדיפלומטיה ובתהליכי שלום, ולהטמיע נקודת מבט מגדרית לתהליכי שלום ולסדר היום של הגופים הבינלאומיים, על בסיס החלטת מועצת הביטחון 1325.

שגרירת ישראל למוסדות האו"ם בג'נבה, מירב אילון שחר, אמרה כי "ההצהרה המשותפת הזו היא היוזמה הרשמית הראשונה בזירה המולטילטרלית בין ישראל, בחריין, איחוד האמירויות ומרוקו. הדגש על שילובן של נשים בתהליכי שלום הוא חשוב ומעיד על הדינמיקה החדשה שאנו רוצים לקדם באזורנו ומחוצה לו".

שגריר מרוקו לאו"ם בג'נבה, עומאר זניבר הוסיף, "היוזמה תואמת את הרצון והצורך לפעול באופן פעיל ומשותף לבניית שלום וביטחון, המבוססים על מערכות יחסים בין אנשים והזדמנויות, על ידי העמדת נשים בלב העשייה למען יצירת שלום ויישוב סכסוכים. המשלחת המרוקאית לאו"ם שמחה לקחת חלק ביוזמה זו".