דודי רזניק, אסטרטג בלאומי שוקי הון, אומר כי ישראל יכולה להיות מרוצה מהתמודדותה עם המשבר הכלכלי שהורגש היטב בעולם עקב מגיפת הקורונה.
"מצבנו בהחלט טוב. בשנת 2020 נפגענו בצורה מינורית ממשבר הקורונה. הירידה בתוצר היתה מהנמוכות בעולם, בעיקר תודות למגזר ההיי-טק שלא רק שלא נפגע, אלא הגביר פעילות. ב-2021 אנחנו צופים שהצמיחה בישראל תהיה סביב 7%, נתון גבוה יחסית לשנה אחת וגבוה משמעותית ממרבית מדינות ה-OECD. בסך הכל אפשר להסתכל על המשק הישראלי ולומר שעברנו בצורה טובה, לפחות מהצד הכלכלי, את משבר הקורונה", אומר רזניק בראיון לערוץ 7.
לדבריו, "בחודשים האחרונים יש עלייה באינפלציה העולמית ומרבית המדינות חוות עליות ברמות המחירים. בארה"ב חלה התייקרות של 6% בשנה האחרונה, באירופה מדובר בהתייקרות של 4% ובמדינת ישראל מורגשת גם עלייה אך מתונה יותר בשיעור של 2.5%. הסיבה המרכזית היא משבר הקורונה".
"ההערכה היא כמובן שמדובר בעלייה זמנית, אבל שההתאוששות ממנה תיקח יותר זמן ממה ששיערו בתחילה וזה לא יקרה בשנת 2021 אלא עמוק בתוך 2022", מוסיף רזניק.
במהלך משבר הקורונה העמיק בנק ישראל את רכישות המט"ח שלו ולצד זאת פעל באופן אינטנסיבי לרכישת אגרות חוב ממשלתיות. "המדיניות הזו צפויה להשתנות", מעריך רזניק.
"הרכישה המאסיבית של אגרות החוב החלה בעקבות משבר הקורונה והוגבר גם קצב רכישת המט"ח. בחודשים האחרונים אנחנו עדים לניסיון לחזור לפעילות נמוכה יותר. עד סוף השנה הנוכחית נראה כנראה הפסקה של רכישת אגרות החוב הממשלתיות וגם ירידה משמעותית בקצב רכישות מטבע החוץ", הוא מסכם.