יו"ר מועצת יד ושם, הרב ישראל מאיר לאו, משתתף בכנס מיוחד של איגוד הארגונים היהודים באירופה העוסק במאבק באנטישמיות בקרקוב שבפולין ומשם הוא אומר לערוץ 7 כי רדיפת היהודים לא נפסקה עד עצם היום הזה.

"לצערי, הנושא אינו נחלת העבר, כי העבר מתמשך להווה והאנטישמיות לא פגה. לעתים היא מתגברת ולעתים קצת דועכת, אבל זו תופעה שצריך לדעת להתמודד איתה ולהבין שהיא קיימת גם במדינות ידידותיות כמו ארה"ב ומדינות מערביות אחרות ועל אחת כמה וכמה כאן בפולין. הפולנים אף פעם לא אהבו במיוחד את עם ישראל", מציין הרב לאו.

לדעתו, אי אפשר באמת לכוח את זוועות השואה. "העולם זוכר את השואה ואני לא מאמין שהיא תישכח. יש מוסדות כמו יד ושם והרבה מוזיאונים נוספים בארץ ובעולם שמזכירים וגורמים להגברת התודעה. גם ביטויי וגילויי האנטישמיות לא נותנים לשכוח את העובדה שאנחנו עדיין לא מקובלים בדעת הקהל העולמית".

הרב לאו מסביר גם מדוע הוא סולד מהניסיון לעשות 'גלובליזציה' לשואה ולא למקד אותה לעם היהודי. "אני נגד זה. כשמגיעים לששת מיליוני קרבנות השואה היהודים מגיע להם אזכור נפרד. שואה של מדינות אחרות, יש לתת לה את הכבוד הראוי, אבל זה לא דומה לשואה שעברה על היהודים".

"עשו שונא ליעקב, אבל זה לא אומר שלא צריך להילחם. אם זה היה כל כך פשוט, למה התורה מצווה גם זכור וגם לא תשכח? אם היינו משלימים עם העובדה שזה קיים, לא היה צריך לצוות עלינו זיכרון ולאסור עלינו את השכחה. הציווי מסמל עבורנו את הצורך לזכור ולא לשכוח וגם לא נותנים ונראה שלא יתנו לנו לשכוח", הוא מסכם.