בדיקת קורונה
בדיקת קורונהצילום: ISTOCK

בית החולים "סנט וינסנט" בסידני, אוסטרליה, פרסם התנצלות לאחר שהתברר כי שלח מאות ויתכן כי אלפי תשובות שגויות לחולי קורונה, בה הודיע להם כי הבדיקות שלהם יצאו שליליות.

תחילה הודיעה מעבדת הקורונה בבית החולים בסידני ל-400 נבדקים כי בדיקות הקורונה שלהם נמצאו שליליות והם יכולים להמשיך בחייהם כרגיל, אך מאוחר יותר הודה כי נפלה טעות והבדיקות של 400 הנבדקים היו למעשה חיוביות.

מספר שעות מאוחר יותר הודיעה המעבדה על טעות נוספת, ולפיה נשלחו ל-995 נבדקים נוספים תשובות שליליות לבדיקות הקורונה שעברו, למרות שהתוצאות עדיין לא התקבלו כלל וההנחה היא כי חלק מהם אכן נדבקו בקורונה והתשובה שלהם חיובית.

בית החולים פרסם התנצלות רשמית על הטעות, שככל הנראה תרמה להתפשטות זן האומיקרון של נגיף הקורונה במדינה לאחר שהחולים שקיבלו תשובה שלילית המשיכו בחייהם כרגיל ויצאו מבידוד, ואף הודיע כי התשובות הרשמיות יישלחו לנבדקים עד יום שני בערב.

"אתמול אישרה מעבדת בית החולים 'סנט וינסנט' כי יותר מ-400 אנשים קיבלו הודעה שגויה שנמצאו שליליים לנגיף הקורונה כאשר למעשה הם נמצאו חיוביים. ברגע שלמעבדה נודעה הבעיה, היא החלה מיד בתהליך יצירת קשר עם הנבדקים. צוות החירום שחקר את הגורם לשגיאה הזו זיהה כעת עוד 995 אנשים נוספים, שנבדקו ב-23 וב-24 בדצמבר, וקיבלו הודעה מוקדמת מדי המודיעה להם כי הבדיקה שלהם הייתה שלילית כאשר למעשה התוצאה האמיתית שלהם עדיין לא נקבעה. יצרנו קשר עם כל האנשים האלה והודענו להם על השגיאה וכי הם יקבלו את התשובה המדויקת שלהם עד יום שני בערב. אנו מתנצלים בכנות על טעות זו ומודים בהשפעה המשמעותית שהייתה לה על המעורבים. זיהינו מה קרה ואנחנו יכולים לאשר שזה קשור לטעות אנוש ספציפית", נמסר בהודעת בית החולים בסידני שצוטטה ב"גרדיאן" הבריטי.