בית משפט
בית משפטצילום: ISTOCK

יותר ויותר עדויות מתפרסמות בתקשורת החרדית אודות בחורי ישיבה המבריחים עלי גת החוקיים בארץ אך אסורים באירופה ונעצרים לפרקי זמן ממושכים.

במהלך סוף השבוע האחרון נעצרו מספר צעירים חרדיים בבלגיה לאחר שהכניסו מזוודות מלאות בעלי גת למדינה.

הבוקר תיאר חבר הפרלמנט החרדי הבלגי, מיכאל פרייליך, כיצד הוא נאלץ להתמודד עם מקרים המגיעים לטיפולו במסגרתם בחורי ישיבה נעצרו לאחר שנתפסו מבריחים עלי גת למדינה.

"יש כאן בבלגיה עכשיו מספר בחורים עצורים והמשפחות שלהם בלחץ, הבחורים האלה נמצאים בחברה שלא מתאימה להם, עם סוחרי סמים, עם עבריינים, עם פושעים מסוממים, קשה להשיג להם אוכל כשר, הם נמצאים בחברה עבריינית. שוב ושוב אני נדרש לטפל בדברים כאלה", תיאר לכתב האתר החרדי 'בחדרי חרדים' יענקי פרבר.

"יש כאן בחורים עצורים, הם לא מדברים אנגלית, הם לא מדברים עם אף אחד, הם לא מתקשרים עם אף אחד, וזה גורם להם לטראומה, אני לא יודע כמה זמן השופט יגזור על שני בחורים שכרגע נמצאים כאן במעצר, יכול להיות חצי שנה, גם יכול להיות שנתיים ושלוש, יכול להיות קנס עצום למשפחה".

"המשפחות שלהם בוכות לי בטלפון מבקשות סיוע, ואני לא יכול לעשות כלום, רק בית המשפט קובע מה לעשות, אנשים לא מבינים את זה, אין כזה דבר יעצרו אותך לכמה שעות ויגרשו אותך ויחרימו לך את המזוודה, אולי זה היה פעם, היום מבריחי גת יושבים במעצר, הדברים האלה חייבים להיפסק".

את דבריו חתם בבקשה להורים. "אני מתחנן בפני ההורים, תעקבו אחרי הילדים שלכם, תבדקו לאן הם טסים ועם מי הם טסים ומי מממן להם את הטיסות, לא יכול להיות שבחור בן 18 או 19 טס בלי לספר לאף אחד במשפחה, יום אחד המשפחה מקבלת טלפון שהילד עצור, אני מתחנן תשמרו על הילדים שלכם אף אחד לא יעזור להם, זה ממש ממש אסון".