
ישראל הסירה את התנגדותה לחזרה אמריקנית לפעילות במסגרת ארגון אונסק"ו של האו"ם, כך דיווח הכתב רביד באתר 'וואלה'.
כדי לחזור לאונסק"ו על ארה"ב לאשר בקונגרס הקצאה של יותר מחצי מיליארד דולרים לתשלום החובות האמריקניים לארגון ובכך לחזור לחברות מלאה בו.
ממשל ביידן הפעיל לחץ על ישראל במשך תקופה ארוכה לחדש את חברותה בארגון וכן לא להתנגד לחזרה האמריקנית אליו.
הנושא הועלה בשיחות רבות שקיימו בכירים בממשל עם עמיתיהם הישראלים.
לפני כשלושה חודשים התייחס לנושא מנכ"ל משרד החוץ אלון אושפיז ואמר, "אני מכיר מחשבות של ארה"ב לחזור לארגון אונסק"ו. אנחנו צריכים לחשוב איך מסתדר העניין של אונסק"ו במכלול היחסים שלנו עם הרשות הפלסטינית כיוון שהרשות התקבלה לארגון במעמד 'מדינה'. זה לא דבר שאפשר לשוחח עליו בנפרד משורה ארוכה של סוגיות אחרות. יש לזה השפעה על הדרך שבה הקהילה הבינלאומית מסתכלת על הרשות הפלשתינית, והעמדה שלנו היא שהרשות היא לא מדינה".
נזכיר ישראל הודיעה על פרישה מאונסק"ו ב-2017, ימים ספורים לאחר שארה"ב עשתה זאת. הנימוק היה שורת החלטות אנטי-ישראליות של הארגון, ובראשן ההכרזה על מזרח ירושלים כשטח כבוש. בישראל ציינו אז כי לא מתקבל על הדעת ששליטת ישראל במקום כמו הכותל תוגדר על ידי האו"ם כ"כיבוש". בנוסף, הארגון קיבל שורה של החלטות המנתקות את הזיקה של מדינת ישראל מהכותל המערבי, מערכת המכפלה ומירושלים.
בשנת 2011 אז התקבלה 'פלסטין' כחברה מלאה באונסק"ו וכבר אז החלו החריקות בין הארגון לארה"ב כשממשל אובמה יישם חוק אמריקני והפסיק העברת מימון לאונסק"ו. בתקופת ממשל טראמפ החריף הנתק וארה"ב החליטה לעזוב את הארגון.
