
ראש הממשלה נפתלי בנט התראיין לעיתון הבחרייני "אל-איאם" במהלך ביקורו במדינה.
"לישראל ובחריין יש אתגרים ביטחוניים גדולים עקב ניסיונותיה של איראן לערער את היציבות במפרץ ובמזרח התיכון", אמר בנט.
לדבריו, "איראן מזעזעת את יציבותו של כל האזור. אנו נלחמים באיראן ושלוחותיה באזור יום ולילה ונסייע לידידותינו בכל הקשור להידוק השלום, הביטחון והיציבות ככל שיידרש מאיתנו".
הוא הוסיף, "אנחנו מעוניינים להרחיב את שיתוף הפעולה הצבאי עם ידידינו באזור כדי לחזק את הביטחון והיציבות. ישראל מהווה כוח צבאי ממשי באזור ויש לה יכולות מבצעיות גדולות באוויר, בים וביבשה".
הוא סיפר כי ידון עם מלך בחריין מעבר לנושאים הביטחוניים גם בשיתופי פעולה כלכליים מידיים וכן במינוף המסחר והתיירות בין המדינות.
לגבי המחלוקות עם ארה"ב סביב סוגיית הסכם הגרעין אמר בנט, "הנשיא ביידן הוא ידיד אמת של ישראל מזה למעלה מ-50 שנה והוא מבין היטב את צרכי הביטחון שלנו. אנו סבורים שהסכם עם איראן יהיה טעות אסטרטגית, משום שהוא יאפשר לה לשמור על יכולותיה הגרעיניות ולקבל מאות מיליארדי דולרים, שיתדלקו את מכונת הטרור שלה, שפוגעת בכל כך הרבה מדינות באיזור וגם בעולם".