נדל"ן. אילוסטרציה
נדל"ן. אילוסטרציהצילום: PIXABAY

אפי כץ, ענב נדל"ן וכל חברת בנייה אחרת תגיד לכם שהתחדשות עירונית היא תהליך של שיפוץ, בנייה מחדש או שינוי אחר של עיר או אזור מגורים. לעתים קרובות היא נתפסת כדרך לשפר את איכות החיים של אזרחיה.

אבל מה לא סיפרו לנו על פרויקטים אלו? בואו נדבר על האתגרים השונים הנלווים לפרויקטים של התחדשות עירונית.

התחדשות עירונית היא תהליך של בניית מבנים חדשים באזור עירוני. ניתן לעשות זאת על ידי הריסת מבנים ישנים ובניית מבנים חדשים במקומם. עם זאת, פינוי בינוי הוא תהליך של בניית מבנים ארעיים כדי להגן על אנשים בזמן אסונות ורעידות אדמה. במהלך פרויקטים אלו עשויים להיבנות מקלטי חירום, חדרי ממ"ד, חיזוקים למבנים ועוד. בין אם בוחנים את פעילותו של אפי כץ, בעלי חברת ענב נדל"ן, או פעילות של חברה אחרת להתחדשות עירונית, קיימים אתגרים בפרויקטים אלו. בואו נבין מה הם.

אפי כץ ענב נדל"ן - האתגרים בפרויקט התחדשות עירונית

אם שואלים את אפי כץ, בעלי חברת ענב נדל"ן, או כל חברת בנייה אחרת, חברות בנייה תמיד יגידו לכם שמדובר בתחום מורכב במיוחד. לפי חברת ענב נדל"ן ובעליה אפי כץ, פרויקטים של התחדשות עירונית הם מפרויקטי הבנייה המסובכים ביותר.

זאת, מכיוון שהם כרוכים בהתמודדות עם קרקע, תשתיות ובטיחות הציבור. הם גם דורשים הרבה תכנון ותיאום מגורמים שונים כמו בעלי נכסים, גורמים ממשלתיים, קבוצות סביבתיות וחברי קהילה מקומיים. הנה כמה מהאתגרים המעורבים בדרך כלל בפרויקטים אלו:

האתגרים בפרויקטים של התחדשות עירונית כוללים:

1. אינטרסים מתנגשים בין גורמים שונים.

2. סיכון גבוה לבטיחות הציבור במהלך הבנייה.

3. טווח זמן ארוך לסיום הפרויקט, לעיתים עד כדי 10 שנים ומעלה אצל רוב חברות הנדל"ן.

4. הצורך בתוכנית מקיפה ומדויקת הנבנית ע"י הגורמים הנכונים.

5. הצורך בתמיכה ציבורית וגיוס חתימות של דיירים המעורבים בפרויקטים.

6. אי-אלו התנגשויות משפטיות שהן חלק טבעי מהתחום לעיתים.

7. דאגות סביבתיות ואקולוגיות, זיהום סביבתי וכו'.

8. הצורך בתיאום עם מחלקות אחרות ובעלי אינטרסים בפרויקטים של התחדשות עירונית.

9. הבנת מה ייבנה, היכן ומתי ייבנה וכיצד ישמש הפרויקט.

10. משאבי מימון לפרויקטים של התחדשות עירונית יכולים להיות מוגבלים או לא קיימים. לפיכך, פרויקטים רבים אינם מצליחים לצאת לדרך ללא מימון חיצוני משמעותי מגורמים ממשלתיים או משקיעים פרטיים.

טיפים לבחירת חברת התחדשות עירונית

בין אם תחליטו להסתייע במר אפי כץ ובחברת ענב נדל"ן, או שמא תבחרו חברה אחרת – חשוב לדעת מה לחפש אצל חברת התחדשות עירונית.

הדבר הראשון שצריך לבדוק הוא, הניסיון של החברה בתעשייה. אם הם עוסקים זמן רב בעסק ויש להם מוניטין מוצק, אז הם צפויים להציע יותר מסתם שיפוץ מבנים. הם עשויים גם להציע שירותים אחרים כגון הריסה, בנייה ושיקום סביבתי, פינוי בינוי ועוד.

שיקול חשוב נוסף הוא, עלות השירותים של החברה. אתם רוצים לוודא שהפרויקט שלכם יהיה סביר ולא ילחץ יותר מדי על התקציב שלכם. אתם יכולים להתחיל בלברר מה המחיר הממוצע שלהם למטר מרובע של עבודה. כמו כן, ודאו כי נקבעת מראש כמות עבודה שאמורה לצאת לפועל, וכי לחברת הנדל"ן יש כיסוי ביטוחי ואחריות.

בצעו מחקר שוק בעצמכם

בחירה בחברת התחדשות עירונית היא לא החלטה שיש להקל בה ראש. ישנם גורמים רבים שכדאי לקחת בחשבון לפני שכירת חברה. הצעד הראשון הוא, לעשות את המחקר שלכם ולגלות אילו חברות הכי נחשבות בתחום ההתחדשות העירונית.

אתם יכולים לעשות זאת על ידי קריאת ביקורות, מעקב אחריהן במדיה החברתית ועיון בתיק העבודות של חברת ענב נדל"ן או חברות נדלן אחרות. השלב הבא הוא, לוודא שלחברה שתבחרו יש ניסיון במה שאתם צריכים לעשות והניסיון שהיה לה בעבר הצליח.

לאחר שמצאתם כמה חברות כמו ענב נדל"ן המנוהלת ע"י אפי כץ, תוכלו לבקש מכל אחת מהן הפניות מלקוחות קודמים או חברות אחרות איתן עבדו בעבר. זה ייתן לכם מושג איך החברה עובדת ואם היא אמינה מספיק לצרכים שלכם. שימו לב כי, אתגר אחד שעולה במהלך הפרויקטים הללו הוא תהליך הפינוי. תהליך הפינוי כולל את ההכנה לפינוי ואת הפינוי עצמו.

ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון בתהליך זה, כולל כמה זמן לוקח לפנות אנשים בבטחה וכמה אנשים ניתן לפנות ביום או שעה אחת.