יוסי דגן ומושל טנסי
יוסי דגן ומושל טנסיצילום: דוברות

הישג לראש מועצת שומרון: לאחר מהלך מול חברי קונגרס במדינת טנסי, החוק נגד BDS עבר אמש סופית בבית הנבחרים של המדינה, כשאזור יהודה ושומרון נכלל בחוק.

המשמעות היא הגברת ההרתעה מול חברות וארגונים המבקשים להכנע ללחץ ארגוני ה-BDS ולהחרים את יהודה ושומרון. החוק קובע כי ייפסקו השקעות של מדינת טנסי בגופים המחרימים את יו"ש.

ראש מועצת שומרון יוסי דגן קיים שיחת זום עם ראיין וויליאמס - יוזם החוק, חבר בית הנבחרים של מדינת טנסי שהציג את החוק ודאג להעביר אותו בסנאט ובבית הנבחרים.

"הדבר החשוב הוא שאנחנו משנים את החוק של טנסי כדי לחזק את הקשר בין טנסי לישראל", אמר וויליאמס לדגן.

דגן השיב לו כי "האויב הגדול ביותר של ההתיישבות הוא הבורות. ההיסטוריה תבחן מי עמד בצד של האמת ומי בצד של השקר, מי עמד בצד של ה-BDS ומי בצד של עם ישראל".

על כך השיב וויליאמס כי "הדבר נכון לגבי כל נושא, אחד הדברים הטובים של החוק הוא שהוא מביא לדיון לגבי היכן על מדינת טנסי לעמוד ביחס לישראל".

וויליאמס ציין עד כמה חשוב שטנסי תעמוד לצד ישראל ושהחוק יכלול את כל החלקים של מדינת ישראל כולל יהודה ושומרון. עוד הוא הוסיף כי היקף הסחר של טנסי עצום. סך הפגיעה בגוף שיחרים את יו"ש עשוי לעמוד על כ-70 מיליון דולרים ולכן ישנו כוח הרתעה גדול לחוק.

דגן מודה למגיש הצעת החוק
צילום: דוברות

כזכור לפני 5 חודשים קיים ראש מועצת שומרון יוסי דגן ביקור בארה"ב, במהלכו נפגש עם למעלה מ-20 חברי סנאט וקונגרס במטרה לצמצם את הלחץ האמריקני נגד הבניה ביו"ש. במהלך הביקור קיים פגישת עבודה רשמית עם מושל מדינת טנסי בארה"ב, ביל לי, בלשכתו שבנאשוויל וביקש ממנו להפעיל סנקציות נגד חברת יוניליוור העולמית וחברת בן אנד ג'ריס.

מושל טנסי נענה לבקשתו של דגן והנחה את הצוות שלו לגבש יחד עם צוות מקצועי של מועצה אזורית שומרון הצעת חוק בנושא.

אלא שאז פנו ארגוני שמאל בארה"ב למושל טנסי וביקשו ממנו, לראשונה בארה"ב, להעביר את חוק החרם במדינתו אך להחריג את יהודה ושומרון, כך שלמעשה לא תהיה משמעות לחוק החרם. דבר שהיה עלול להוות ניצחון משמעותי ל-BDS ולהוריד את השיניים מחוקי החרם בארה"ב שהביאו עד עכשיו להישגים משמעותיים.

אמש הושג הניצחון וחוק החרם עבר במלואו, כולל אזור יהודה ושומרון. בהצבעה בבית הנבחרים אמש הצביעו 70 חברי בית נבחרים בעד החוק ו-13 נגד. בסנאט של מדינת טנסי הצביעו 30 חברי סנאט בעד ורק 1 נגד. מושל מדינת טנסי צפוי לחתום על החוק בימים הקרובים ובכך הוא ייכנס סופית לתוקפו.

"זהו ניצחון משמעותי להתיישבות", אומר ראש מועצת שומרון דגן. "פעם נוספת הצלחנו לדחוק את נסיונות השמאל הקיצוני וארגוני ה-BDS האנטישמים לפגוע במדינת ישראל ובהתיישבות החלוצית ביהודה ושומרון. בכל מקום שבו ינסו לפגוע בהתיישבות אנחנו נהיה שם, אנחנו חזקים, לא ישברו אותנו, הציונות חזקה ואנחנו ננצח, הגיע הזמן להפסיק להכיל מדיניות של הסתה וחרם נגד מדינת ישראל".