פרה אדומה?
פרה אדומה?צילום: ISTOCK

הרב מנחם בורשטין, העומד בראש מכון פוע"ה, מתעסק בענייני המקדש זה שנים רבות. על אף התנגדותו לעליה להר הבית, הוא בעד להתכונן לימי מקדש ולהיות מוכנים ל'יום פקודה' ככל האפשר.

בתוך כך נמשכים המאמצים שלו ושל הרב עזריה אריאל ממכון המקדש, להשיג פרה אדומה טהורה, תמימה, אשר לא עלה עליה עול.

"בהמשך למאמצים עליהם הרחבנו כאן בעבר, בשנה שעברה – שנת תשפ"א, עמדנו בסימן 'תהא שנת פרה אדומה'" מסביר הרב בורשטין. "קיווינו שכבר אז יהיו בידינו שתי פרות אדומות שייבאנו לארץ מסקנדינביה כעוברים מוקפאים. הפרות גדלו בתנאים מייטביים תחת השגחה מוקפדת של חקלאים יראי שמיים מרמת הגולן. אולם למרבה הצער במהלך השנה שעברה התגלו אצלן שערות שחורות".

הבשורות הטובות הן שהשערות חזרו להיות אדומות תוך מספר חודשים כפי שדיווחו החקלאים. "אך יחד עם זאת אנחנו מצפים כעת ליום הולדת שנתיים של שלוש פרות נוספות שהיו ועודן אדומות לגמרי. בעזרת ה' ואם לא יהיו תקלות, בתוך חצי שנה יש בידינו שלוש פרות אדומות המוכנות ומזומנות לעבודת המקדש".

כמי שהשקיע רבות בחקר הפרה האדומה לאורך השנים, גילה הרב בורשטין כי יש ארגון מיוחד בסקנדינביה המתמחה בגידולן של הפרות האדומות דווקא, וזאת מכיוון שהבשר שלהן טעים ורך יותר מפרות 'רגילות'.

הרב בורשטין החליט לקחת את הטכנולוגיה שהוא מכיר ממכון פוע"ה- והיא- יצירת עוברים מוקפאים של פרות אדומות וייבוא שלהן לארץ. לצד הרב עזריה אריאל ותוך קבלת ברכת הדרך וליווי של הרב מרדכי אליהו זצ"ל החל התהליך כבר לפני כ-25 שנה וכעת אנו מתקרבים לסופו.

עוד מספר הרב על חידוש נוסף שהתרחש השנה בתחום. "פרופ' זהר עמר לצד הרב עזריה אריאל ערכו מחקרובדקו את כמויות העצים הנדרשות ביחס לאפר פרה. הם בדקו על כל קילו פרה אדומה- כמה קילו עצים יש לשרוף על מנת לקבל יחסים נכונים ומדוייקים. הם בדקו בשנים האחרונות את כל סוגי העצים. אני מתפלל ומקוה שהמחקר הזה יהפוך להיות מעשי בקרוב ממש", סיכם הרב בורשטין.