השר הנדל
השר הנדלצילום: ערוץ 7

הרפורמה בקומה הכשרה יוצאת לדרך: שר התקשורת יועז הנדל החליט היום (ה') לאפשר לחברות התקשורת לנייד מספרים למנויים בקומה הכשרה.

משמעות ההחלטה היא שלאחר כניסתה לתוקף, כל מחזיק טלפון כשר שיבקש לנייד את מספרו - יוכל לעשות זאת. עם זאת הובהר כי נערים עד גיל 18 יוגבלו.

"לאחר סיום השימוע בנושא והמלצות הדרג המקצועי החליט השר הנדל על שינוי המדיניות בנוגע לניוד הקווים הכשרים ופתיחה לתחרות", נמסר ממשרד התקשורת. עוד נאמר כי מיד לאחר החג יפורסם פרוטוקול הדיון ותאריך ביצוע.

כזכור, בחודשים האחרונים ניהלה ועדת הרבנים לענייני תקשורת קרב עיקש נגד החלת הרפורמה בטענה כי ביטול הקומה הכשרה תוביל לפרצות רוחניות בענף הסלולר החרדי.

יו"ר יהדות התורה ח"כ משה גפני מסר בתגובה כי "יועז הנדל כופה את דעתו על ציבור גדול שמעוניין בקומה הכשרה בשעה שאין לן גיבוי ציבורי לא למפלגתו שאין לה ציבור מצביעים ולא לממשלה שאין לה מנדט מהכנסת. האיש חצוף ועז פנים ומתנהג כדיקטטור ללא עם.

"נעשה כל מאמץ לתקן את העוול הזה שהוא ביסוד אורך החיים שלנו כיהודים מאמינים, ואת כל זה הוא עושה בערב חג הפסח שבה נאמר 'והיא שעמדה לאבותינו ולנו.. והקב"ה מצילנו מידם'", תקף גפני.

ח"כ מאיר פרוש הוסיף: "אם השר הנדל החליט לתת סטירת לחי לציבור החרדי וזו ה-"מתנה" שלו לקראת חג הפסח, שיבושם לו. זה בהחלט משקף את הרוע והזלזול של הממשלה כלפינו".