פרופ' יחיאל שלזינגר, מנהל יחידת הילדים בבית החולים שערי צדק בירושלים, מתייחס לבהלה הציבורית סביב גילוי חיידק הסלמונלה בחטיפי השוקולד של חברת שטראוס

"סלמונלה הוא חיידק שאוהב להדביק בעיקר את מערכת העיכול ולייצר מחלת מעי שהיא בעיקר שלשול, הרבה פעמים שלשול דמי עם חום וכאבי בטן קשים. זה המקום הראשון שלו. במקרים מסוימים הוא יודע להיכנס למחזור הדם ולעשות מחלה כללית בגוף", מסביר פרופ' שלזינגר אך קובע כי במרבית המקרים לא מדובר במחלה מסוכנת.

"ברוב המקרים באנשים בריאים, לא בתינוקות קטנטנים ואנשים בעלי מחלות רקע זה לא מסוכן. אם לא מטפלים בשלשול אפשר להגיע להתייבשות וחוסר מלחים בדם, אבל בעיקרון זו מחלה לא נעימה שדורשת טיפול תומך בעיקר בנוזלים דרך הפה או דרך הוריד".

פרופ' שלזינגר מציין כי לפי שעה לא ניתן לשייך חולים מסוימים לפרשה הנוכחית. אנחנו רואים חולי סלמונלה, והרבה פעמים זה מסיבות אחרות. רוב המקרים כשמגיע מישהו עם שלשול חיידקי מהחיידק הזה זה מגיע אחרי שאכלו בחוץ בשר שלא מעובד היטב במקומות לא מבוקרים. אחד המקומות הקלאסיים לסלמונלה הוא ביצים שלא בושלו היטב, בקצפת או בגלידה, בעיקר אם אלו ביצים לא מבוקרות. אנשים קונים ביצים ממקורות לא ברורים בפינות רחוב ומשם יש נטייה לסלמונלה".

לדבריו במידה ואכן מדובר בפס ייצור נגוע בסלמונלה הדבר בהחלט יכול להיות משמעותי. ההתייחסות הציבורית צריכה להיות בראש ובראשונה לא להיכנס לפאניקה, לא מדובר בהרעלה המונית. עם זאת צריך לדעת שהנגיף קיים והדבר יכול לבוא מצריכת מוצרים נגועים הדבר יכול להביא למחלות שלשוליות ובמקרי קצה למחלות קשות יותר, ובהתאם להישמע להנחיות ולא לצרוך את אותם מוצרים.

התסמינים למחלה הם שלשול חיידקי שהמאפיין אותו הוא קושי וסימני דם או ריר, כך גם הקאות כאבי בטן וחום. גם במקרים שיש תסמינים אין מקום להיכנס לבהלה אלא לגשת לרופא שיכריע אם לקבל טיפול אנטיביוטי כאשר הצעד החשוב הוא לדאוג שלא יגיע החולה להתייבשות.