אבי מעוז
אבי מעוזצילום: נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת

יו"ר מפלגת נעם ח"כ אבי מעוז הסביר הערב (שני) במליאת הכנסת מדוע יתנגד לתקנות יו"ש למרות חשיבותן הגדולה.

"תקנות יו"ש שהובאו היום להצבעה הן אכן דבר חשוב מאוד", פתח מעוז. "זהו המינימום וההתחלה של היחס שמדינת ישראל אמורה להתייחס למתיישבים ולהתיישבות, גם מתוך הכרה במעשה היהודי הציוני הגדול שלהם ובעיקר מכח תפיסה יהודית-ציונית אמיתית, שמכירה ויודעת שמדובר בחבלי מולדת שזכינו שישובו אלינו".

לדבריו, "היעד כמובן הוא ריבונות מלאה ובלתי מגמגמת בכל חלקי הארץ. אבל התביעה להצביע היום בעד התקנות הללו משולה למי שרואה אדם מבצע החייאה למי שעבר התקף לב, והוא גוער בו שייזהר עם ההחייאה שלא לפגוע בצלעות. כאשר הלכנו ליישב את גבעות השומרון, בנימין ויהודה לאחר מלחמת ששת הימים, האם זה היה כדי לבנות שם וילות יפות כמו ברעננה? האם זה היה בגלל שיש שם נופים נפלאים כמו ביעדי הטיסות הבלתי נגמרות של חברי הקואליציה? כאשר זכיתי להיות שותף להקמת נקודות יישוב רבות המכונות 'ההתיישבות הצעירה' זה היה לשם תוספת איכות חיים? כמובן שלא. שבנו אל ההרים והגבעות כבנים שחוזרים אל חיק אמם".

"הקמנו יישובים כחלק משיבתו של עם ישראל לארצו ולעצמו בתהליך שיבת ציון. בנינו התיישבות מפוארת של חצי מיליון יהודים כי זה הביטוי הכי טהור והכי נאצל של המדינה היהודית, זו שהוחלט על הקמתה ממערב וממזרח לירדן בוועידת סן רמו, זו שהובטחנו על הקמתה מאז ימי האבות, אברהם, יצחק ויעקב, שהתהלכו לאורכה ולרוחבה מתוך ייעוד אלוקי להקים בה, בכולה, ממלכת כהנים שתביא ברכה וגאולה לאנושות כולה", הוסיף מעוז.

הוא סיכם, "להצביע בעד תקנות יו"ש זה דבר חשוב, אבל לעשות כל דבר שניתן לעשות כדי להפיל את הממשלה הרעה הזאת זה דבר חשוב לאין שיעור. להפסיק את הפגיעה המתמשכת בכל דבר שריח יהדות נודף ממנו במערכות הציבוריות זה צו השעה. להפיל את קואליציית השנאה ללימוד התורה ולציבור שומרי התורה והמסורת זה צו השעה. להוריד מהשלטון את אויבי ההתיישבות זה צו השעה. להעביר מהעולם את שיתוף האחים המוסלמים בתוך מערכות השלטון של המדינה זה צו השעה. להחזיר את מדינת ישראל לידיים יהודיות, ציוניות, לאומיות, שכמובן תפעל גם למען ההתיישבות ביהודה ושומרון, זה צו השעה".