
רבני העיר פתח תקווה מכל החוגים התכנסו אתמול (שלישי) ביוזמת רב העיר הרב מיכה הלוי, בעקבות פגיעה בקדושת השבת בפרהסיה העירונית.
בכנס הוצגו לרבנים עדכוני ועדת השבת בנשיאות הרב דוד סלומון ובראשות הרב ישראל אלפר בנוגע לפרצות חדשות וחמורות בחומת השבת בעיר על ידי רשתות מסחריות המקיימות מסחר בשבת בניגוד לחוק ולעיתים אף תוך הטעיית ציבור הצרכנים ביחס לכשרות. את הכנס הנחה הרב דניאל קטנוב ממשמרת השבת.
רב העיר הרב הלוי אמר כי "התכנסנו כאן כולנו לכבודה של השבת שלצערנו נמצא כעת בביזיון". הוא הסביר כי המושג ההלכתי "מחלל שבת בפרהסיה" מתייחס לכך שמובן מאליו שהפרהסיה, המרחב הציבורי של העיר, חייב להקרין כולו את כבודה של השבת כך שאותו אדם שחושב חלילה לחלל את השבת יחוש שמעשיו אינם מתאימים.
הרב הלוי הוסיף בכאב כי "היום יש חילול שבת בפרהסיה גם ביום חול. עצם זה שניתן לכתוב 24/7 זה חילול כבודה של השבת בפרהסיה. אם אנשים יכולים לא להתבייש בזה, לא להצניע את זה מפני הפרהסיה של העיר – עיר ואם בישראל, פתח תקווה שיסודה בהררי קודש באנשי ירושלים והמשכה אצל מרן הרב הראשי הרב הראשי הרה"ג ברוך שמעון סלומון זצ"ל אשר לחם באומץ נגד ביזוי השבת במרחב הציבורי בעיר - הרי שאנחנו כולנו צריכים להוסיף באחריות כלפי הפרהסיה של העיר. במצב כעת השבת מתביישת! עם ישראל מתבייש! אנחנו צריכים להיות נציגים של עם מקדשי שביעי".
ראש ועדת השבת הרב ישראל אלפר סקר בפני הנוכחים את ההתמודדות למען שמירת קדושת השבת מימים עברו ועד עתה. הרב דוד סלומון, ראש הישיבה הגבוהה נחלת דוד ונשיא ועדת השבת, עסק במסירות הנפש של אביו בעניין שמירת השבת בפתח תקווה ועל פעילותו על פי גדולי הדור לשמור על קדושת השבת הן במחאה אף כשהדבר היה כרוך אפילו בספיגת מכות ומאידך בהסברה בדרכי נעם על מנת לקרב את לב הציבור ואת בעלי העסקים לקדושת השבת.
הרב משה פינטו, ראש ישיבות פאר משה ורב שכונות הצפון, הציג הצעות אופרטיביות כיצד לחזק את בעלי העסקים שומרי השבת בעיר ואת תודעת השבת בקרב כלל הציבור ולעורר את הרצון של אותם העסקים הפתוחים בשבת או השוקלים חלילה לעשות זאת, להצטרף אל הרוב המוחלט של העסקים שומרי השבת.
בסיום הכנס החליטו הרבנים על שורת צעדים מעשיים ובראשם יציאה בקריאה מאוחדת שתצא לציבור בימים הקרובים, על ידי כלל רבני העיר מכל החוגים, לקחת אחריות על שמירת השבת במרחב הציבור על ידי הקפדה על רכישה מחנויות ורשתות שמורות שבת בלבד.
