למצולמים אין קשר לידיעה
למצולמים אין קשר לידיעהצילום: ISTOCK

לאחר שנתיים של שקט מוחלט במהלך ארוחות הצהריים, תלמידים ביפן יוכלו בקרוב לחזור ולדבר אחד עם השני.

לפני כשנתיים הורתה ממשלת יפן לבתי הספר לאסור על תלמידים לדבר במהלך ארוחות הצהריים, מחשש להידבקות בקורונה וגידול משמעותי במספר החולים. מאז נאלצו התלמידים היפניים לאכול את ארוחות הצהריים שלהם בבתי הספר ללא להוציא מילה.

כעת, לאחר שנתוני החולים צנחו בחודשים האחרונים, החליטה ממשלת יפן לבטל את ההוראה והתלמידים היפנים יוכלו שוב לשוחח אחד עם השני במהלך הארוחות. עם זאת, התלמידים עדיין ידרשו לשוחח אחד עם השני בשקט, גם על מנת לשמור על כללי נימוס בסיסיים וגם בניסיון עדיין להפחית את נתוני ההידבקות בקורונה. הם גם יאלצו להמשיך ולחבוש מסיכה כאשר הם מגיעים לבית הספר, ויוכלו להסיר אותה במהלך הארוחות.

הצוותים החינוכיים בבתי הספר קיבלו בברכה את ההוראה החדשה, שהגבילה את התלמידים ואסרה עליהם להוציא מילה במהלך ארוחות הצהריים.

''אכילה שקטה נמשכת כבר הרבה זמן. אני מקווה ששעות צהריים שמחות בבית הספר יחזרו בקרוב", אמר קנג'י טנאקה, מנהל בית ספר יסודי לכלי התקשורת המקומי Mainichi Shimbun.

בקרב הורי התלמידים נרשמו דעות חלוקות בנוגע לשינוי ההוראה. "הילדה שלי רגילה לאכול בשקט, ואני בטוחה שהיא לא מרגישה בודדה. אני מודאגת מהאפשרות של זיהום, אז אני מקווה שהם ימשיכו לאכול בלי לדבר", אמרה אמה של אחת התלמידות.