
היין, הכרמים, המעיינות וערש ההיסטוריה מזמינים עכשיו יותר מתמיד. בכל רחבי גוש עציון נטועים כרמים העומדים בשורות ממוספרות מניבות צוף וענבי יין ומאכל. שפע המים ניכר בכל פינה. מעיינות הקורצים לטבילה קרה באמצע חום הקיץ, לצידם של אתרי מורשת קרב ואתרים משחר נעוריו של העם היושב בציון. בכניסה לגוש יקב הגוש תופס מקום של כבוד.

יקב ומסעדה כשרה למהדרין
סיפור היקב הוא סיפורו של איש אחד, שרגא רוזנברג , מנהל בית אבות בעברו, שבשנת 94 החל לייצר כתחביב שיכר וליקר מפירות הפטל השחור שגדל אצלו בבית.
בהדרגה רכש ציוד ומעבדה והחל להפיק יין מענבים שנבצרו על ידי בני המשפחה. את הין נהג ליישן בחביות עץ אלון קטנות שהובאו על ידי חבר מחו"ל. כרמים וכמעט לא היו אז באזור למרות שזה ערש היין. "ולשרקה בני אתונו" מבטיח יעקב ליהודה וזה אכן כאן.
סתיו, מנהלת המסעדה וידענית עצומה בפני עצמה מספרת לנו שבאזור היקב נטועים כיום 400 דונם גפני יין. הממוקמים בגובה של 800-950 מטר כשהגפנים גדלים על אדמת גיר לבנה המניבה ענבי קברנה סובניון, מרלו, שירז, פינו -נואר שרדונה וריזלינג לבן קברנה סוביניון ומרלו.
בשל האקלים הקר מתבצע הבציר באמצע אוקטובר ולעיתים נמשך עד נובמבר , הרבה מעבר לזמן הבציר המקובל בארץ ישראל. במרכז המבקרים, ביקב אפשר לצפות בתהליך הפקת היין, לטעום ולרכוש את יינות היקב.
זוהי תמונה אופיינית לאזורי בורדו ופרובנס והיום גם בגוש עציון. במרכז המבקרים ניתן לצפות ולקבל הסברים על תהליכי ייצור היין,לטעום ולרכוש מיינות היקב.
גולת הכותרת במקום היא המסעדה החלבית למהדרין הממוקמת בתוככי היקב. ייחודה של המסעדה מלבד היותה טעימה במיוחד הוא בזכות השפית, רותי שוורץ תושבת האזור.
אנחנו טעמנו ולקחנו את מנת הדגל חצות הים שהיא מנת מעורב ירושלמי של דגי סלמון ואמנון, בצל, פלפל ים וגרגירי חומוס. מוגש על לאפה טרייה עם טחינה, סומק ופטרוזיליה. מוגש עם צ'יפס פריך וסלט ירקות אישי.
יש גם נתחי אמנון ברוטב עגבניות ופלפלים בליווי גרגרי חומוס. מוגש על מצע אורז לבן ומעוטר בעשבי תיבול.

אפשרות נוספת ומיוחדת היא לטעם ממגינת היקב כמו סלט בטטה וקינואה, תערובת חסות, עגבניות שרי, מלפפונים, פטריות, נבטים, קינואה, תערובת פיצוחים, גבינה בולגרית, ורצועות בטטה מטוגנות. מוגש עם רוטב
או שק מוצרלה ממולא שמנת על מצע של עלי ארוגולה, עגבניות שרי צבעוניות, ושום ברוטב ויניגרט בלסמי מצומצם ושמן זית. חלום.

בזמן הבציר, היקב והכורמים מזמינים את כלל ציבור אוהבי החוויות והיין כולל ילדים לבציר עם שחר בכרמי גוש עציון כולל סיור וארוחת בוקר ביקב. כדאי להתעדכן. פרטים טלפון 02-9309220.
