ה"גפילטע" הטבעוני
ה"גפילטע" הטבעוניצילום: אורטל דהן זיו

ציר

  • אצבע ג'ינג'ר
  • 4 בצלי שאלוט
  • 5 שיני שום
  • חופן אצות וואקמה
  • חופן פטריות שיטקה מיובשות
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות סויה מתוקה
  • 2 כפות סוכר דקלים
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 גבעול למון גראס קצוץ
  • 4 עלי כפיר ליים
  • ליטר מים
  • 4 כוכבי אניס
  • כף זרעי כוסברה

לבצע טיגון קל של כל הירקות הטריים ולהוסיף את כל יתר המרכיבים והמים.

מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.

מסננים.

מוסיפים 8 גרם 'אגר אגר' ותוך כדי ערבוב מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות.

מעבירים לתבנית ולמקרר להתייצבות.

קציצות טופו

  • 600 גרם טופו במרקם קשה.
  • חופן אצות וואקאמה יבשות.
  • 1 כפית מלח גדושה.
  • 1 כפית כמון גדושה.
  • ½ כפית פלפל לבן
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ עד 1 כפיות סוכר
  • 1/2 כפית אבקת שום.
  • 1 כפית קמח
  • 5-6 כפיות גדושות קמח שקדים

שמים את הכל במעבד מזון ומפעילים לכמה דקות עד שהעיסה כולה מתחברת. בודקים את הטעמים ומשפרים במידת הצורך.

מכניסים למקרר לחצי שעה.

מוציאים ויוצרים קציצות קטנות אובליות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180-200 מעלות עד להשחמה, לפרק זמן של כ-12 דקות ואז מוציאים ומקררים.

בסיר מסדרים את הקציצות, מוזגים מהציר עד לגובה מחצית הקציצות ומכניסים לקירור של לילה.

גזרים מקורמלים

לוקחים גזרים צבעונים ומבשלים במים לריכוך כ-20 דקות. אם יש גזרים סגולים מבשלים אותם בנפרד מהבהירים.

מוציאים את הגזרים, מסננים את המים ושמים על תבנית עם נייר אפייה (צבעים בנפרד). מפזרים בנדיבות שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור בחום גבוה בתוכנית טורבו עד לקרמול והשחמה (בערך 10-15 דקות תלוי בתנור). מוציאים ושמים בסיר עם קצת מהציר כדי לספוג את הטעם.

קרם ווסאבי

מקציפים קרם קוקוס עם כף גדושה של אבקת וואסאבי

טוויל חזרת

  • 1 סלק קטן
  • 2 כפיות קקאו
  • 70 גרם קמח כוסמין
  • 1 כף סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • מעט אבקת צ'ילי
  • 2 כפות חזרת סגולה או 2 כפות שורש חזרת מגורד
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מים
  • 1 ½ כפות חומץ

שמים הכל במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה.

מורחים שכבה דקה על נייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לפרק זמן של כ-10-20 דקות עד שהקצוות מתקפלים. שימו לב שהתנור לא חם מידיי ושלא יישרף.

מוציאים לקירור וייבוש לפחות לשעה - ושומרים בשקית נייר בחוץ.

סידור המנה

מניחים את הקציצות ועליהן הגלי צי., אם הציר יותר מידי קשה אז אפשר קצת לחמם כדי להמיס טיפה. לא לדאוג, זה יחזור למרקם ג'לטיני. מסדרים את הגזרים חתוכים למגדלים או כל צורה שאוהבים, מסדרים קרם וואסבי ליד, מוסיפים טוויל חזרת ומקשטים בגרעיני רימון ומיקרו כוסברה ופלפל שחור.

צולם באולם תצוגה בירמן דיזיין – דיזיין סנטר, בני ברק