
מצבו של סגן א' בן ה-22 שנפצע בפיגוע הדריסה במחסום בל באיזור בית חורון ביום רביעי - השתפר והוא שב להכרה מלאה.
אלוף פיקוד העורף רפי מילוא ומפקד אוגדת איוש תא"ל אבי בלוט, ביקרו את סגן מפקד פלוגת ברק בגדוד תבור, סגן א', בבית החולים שערי צדק שנפצע קשה בפיגוע הדריסה במחסום בל. השניים שיבחו את הקצין על התנהלותו בפיגוע וחתירתו למגע.
המחבל, שנסע ברכבו בכביש 443, הגיע לצד הישראלי של מחסום בל במרחב מכבים – ודרס את הקצין. לאחר מכן הוא יצא מהרכב במטרה לתקוף אותו בגרזן, אך הקצין הצליח לירות בו ולחסל אותו.
סא"ל נוף בראון, מפקד גדוד 55 מחיל התותחנים ומפקד גזרת מכבים-בן שמן, אמר כי תחת פיקודו פועלת פלוגת ברק מגדוד תבור ומשימתה להגן על כביש 443. "בשעות הבוקר הגיע מחבל למחסום ותקף קצין, סמ"פ של הפלוגה, דרס אותו וניסה לתקוף אותו עם גרזן. מהר מאוד הקצין ירה ונטרל את המחבל, לאחר מכן הוענק טיפול מציל חיים על ידי הלוחמים לסמ"פ והוא פונה כשמצבו יציב.
"כוחות הפלוגה, ביחד עם כוחות גדוד, ממשיכים להגן על אזור חבל בן שמן וכביש 443, נמשיך להיערך אל מול איומי הטרור הנוספים על מנת להבטיח את שלומם של תושבי מדינת ישראל".