
הפלסטינים מקדמים הצעה באו"ם במסגרתה תיעשה פנייה אל בית הדין הבין-לאומי לצדק (ICJ) בהאג, כדי שזה יגבש חוות דעת משפטית על "הכיבוש הישראלי" בשטחי יהודה ושומרון, כך דווח בחדשות כאן ב'.
על פי הדיווח הפלסטינים, באמצעות ניקרגואה, יבקשו להכריז כי "הכיבוש הישראלי ביהודה ושומרון הוא כיבוש מתמשך" - סיפוח מעשי - ולכן מהווה הפרה של המשפט הבין-לאומי והחלטות קודמות של מועצת הביטחון.
בשבוע הבא יתקיים דיון בנושא באו"ם. השגריר גלעד ארדן ידרוש להעלות את הנושא להצבעה ובישראל מוטרדים מאוד מההליך וצופים כי הסיכוי שהוא יעבור ויאושר באו"ם גבוה במיוחד.
לפי גורם המעורה בנושא, גם ארצות הברית מפעילה לחץ כבד בניסיון לדחות את המהלך, אך ללא הצלחה. בשנת 2003 התקיים הליך דומה בבית הדין הבין-לאומי בהאג בנוגע לגדר ההפרדה.
בחודש אוגוסט ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן אמר במסיבת עיתונאים עם קנצלר גרמניה אולף שולץ כי ישראל "עשתה 50 מעשי טבח ב-50 כפרים פלסטינים, 50 שואות". אבו מאזן סירב במסיבת עיתונאים שקיים עם שולץ בברלין להביע חרטה על טבח הספורטאים במינכן וטען: "מאז שנת 1947 ועד היום ישראל ביצעה 50 מעשי טבח ב-50 כפרים פלסטינים - דיר יאסין, טנטורה, כפר קאסם ועוד. 50 שואות. עד היום, כל יום יש לנו הרוגים בגלל הצבא הישראלי".
דברי אבו מאזן ספגו שורה של גינויים בינלאומיים אך הוא לא חזר בו.