בן האדמור עם ראש העיר
בן האדמור עם ראש העירצילום: אנשיל בעק

תושבי השכונה החרדית בנוף הגליל שבצפון חגגו בסוף השבוע האחרון את שמחת השבע ברכות המרכזית לבנו של דיין קהילת חסידי בעלזא במקום הרב נפתלי אופמן.

באירוע נכח הרב אהרן מרדכי רוקח, בנו יחידו של האדמו"ר מבעלזא, שהצפין במיוחד כדי לחזק את בני הקהילה המתפתחת בעיר. באירוע השתתף גם ראש העיר רונן פלוט.

כזכור, לפני כחודש וחצי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיריית נוף הגליל אישרה את המשך קידומו של פרויקט הבנייה לאוכלוסייה החרדית בעיר והעברתו לדיונים לקראת הפקדה בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה.

בדיון שהתקיים בוועדה נכחו נציגים מכל משרדי הממשלה הרלוונטיים - נציגי משרד הבריאות, משרד השיכון, משרד התחבורה, העירייה וחברת המים – שדנו על הסרת המכשולים האחרונים לקראת הפקדת התוכנית.

הדיון שהתקיים בוועדה הגיע לאחר תקופה שבה התוכנית הוצגה בפני כל הגופים הרלוונטיים שעבדו עליה, סימנו על ביצוע שינויים וביקשו להוסיף תיקונים שונים, בהתאם לכללי הבטיחות.

בפרויקט, בשכונה החרדית הר יונה בעיר, עתידים להיבנות 3,200 יחידות דיור. מדובר ביח"ד שייבנו לטובת אלפי משפחות, מכל החוגים והעדות, העתידות להשתקע בעיר ולהצטרף למאות המשפחות שכבר מתגוררות ביישוב.

יצוין כי נוף הגליל מהווה היום המוקד המרכזי להגירה חרדית מכל הערים בישראל. בשכונה כבר נוסדו קהילות ונבנו מוסדות לכל המגזרים – חסידים, ליטאים וספרדים כאחד. במקום שוררת גם אווירת אחדות מיוחדת בין הקהילות השונות הממוקמות אחת ליד השנייה, בניצוחו של ראש העיר מרן רונן פלוט, שמוביל את המהפכה החרדית בעיר בשנים האחרונות.