חה"כ אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל) טען הערב (מוצאי שבת) בריאיון ל"פגוש את העיתונות" כי הוא וחברי הרשימה המשותפת שבה היה חבר בכנסת הקודמת שיתפה פעולה עם ממשלת בנט-לפיד לפני פירוקה.
"הסכמנו לתת רשת ביטחון לקואליציה של בנט ולפיד", אמר טיבי. "פעמיים הודעתי לקואליציה... הם ביקשו ארכה עד לפגרה. הסכמנו לתת ארכה עד הפגרה, חודש וחצי, ואז הם קרסו מבפנים".
"הקואליציה התפרקה. אני לא משחק בקבוצה הזו, אז אני לא יכול להיות מאמן, בלם, חלוץ מרכזי, שוער וגם להבקיע שער עבור קבוצה שמבקיעה שערים עצמיים בכל שני וחמישי", הוסיף טיבי. "כשפורסם שבנט עומד להתפטר, התקשרתי להכיר מאוד בקואליציה ואמרתי לו שאנחנו לא רוצים בחירות באוקטובר-נובמבר. התשובה המיידית הייתה 'בנט גמר אומר', הוא לא רוצה".
"לא היה צריך להציע לנו כלום בתמורה. בתקופה ההיא העברנו חוקים אבל אנחנו אופוזיציה", המשיך טיבי. "זה שיש פשיסטים בממשלה הזאת (זו שצפויה לקום), זה לא אומר שהממשלה הקודמת הייתה כולה דבש. נתנו לממשלה חודש רשת ביטחון בתמורה לזה שהעברנו הצעות חוק ותקציבים".
יו"ר עוצמה יהודית חבר הכנסת איתמר בן גביר הגיב "המרצע יצע מהשק. אחמד טיבי מודה כעת בפגוש את העיתונות, שהסכים להיות רשת הביטחון של בנט ולפיד. הגיע הזמן להפסיק להישען על תומכי טרור, הגיע הזמן לממשלת ימין אמיתית, שתשען על אוהבי העם והארץ, הגיע הזמן לכבד את בחירת רוב העם ולהחזיר את המשילות".