הרב מרדכי שטרנברג, ראש ישיבת הר המור, מתייחס לראשונה לחקירת המשטרה נגד נשיא ישיבת הר המור הרב צבי טאו.
עד עתה שתק הרב שטרנברג במשך השבועות האחרונים, כמו גם שאר רבני ישיבת הר המור, אך כעת, בהקלטה בלעדית שהגיעה לידי העיתון 'שביעי' מתייחס הרב לפרשה שמסעירה את הציבוריות הישראלית.
"אם הרב דומה למלאך ה' צבאות תורה יבקשו מפיהו, רב צבי עשרות שנים אנחנו מכירים, ללא הפסק כלל, הוא דומה למלאך ה' צבאות", פותח הרב שטרנברג את שיעורו בנושא. "לכן, לא נולד בכלל ספק שצריך לדבר, זה האמת. העיוות, הטשטוש, לפעמים גם בתלמידי חכמים", מכוון הרב שטרנברג למבקרי הרב טאו. "מוטל עלינו לברר כחלק מהמאבק הגדול שלנו עם כל האווירה הכללית, ונצרף לזה עוד נקודה, זה לא מהיום התחיל, לא בקשר לרב לצבי, בכלל, יש עולם מעוות ומזוהם שאנחנו מתרגלים לחיות אותו".
"למשל, אולפנות, שאנחנו שולחים את בנותינו לשם, זה מקום מסוכן? כך ניסו ומנסים ואולי גם ינסו לשכנע אותנו, דברי הבל וריק, אלו מקומות קדושים", רומז הרב לתחקיר כאן חדשות נגד האולפנות שפורסם לאחרונה. "תלמידי חכמים הם אנשים מסוכנים? דברי הבל וריק, שקר, תמיד היה שקר, תלמידי חכמים הם אנשים קדושים. אגיד דבר מוזר בכוונה: לא מסוגלים לחטאים, אז לפעמים קורה, לא מסוגלים לזה. לחיות בטהרת המחשבה, לחיות באמת, ולא לתת לגישה הפסולה והמזוהמת לזהם אותנו, לא מהיום, שעולמם של תורה, חס ושלום, עולמם של חכמים, אני יגיד יותר מכך, עולמם של ישראל, עולם מזוהם?! שקר וכזב".
"אני כבר שנים ב'השיבה שופטיך כבראשונה' מתפלל על זה, שינוי הגישה הבסיסית, יש שופטים, יש בתי משפט, יש אווירה, שנקודת המוצא שכולנו רשעים גמורים, כל העולם, כל ישראל, כל ראשי הממשלה בישראל, והדרך היחידה לעצור את הרשע זה להשתדל למנוע את האפשרות לעשות, זה לא יצליח כי הם רשעים גמורים, כולם. התורה זה ההפך הגמור, כולם צדיקים גמורים, לפעמים נכשלים, יש מציאות של תלמיד חכם נכשל, יצר הרע יש לכל אחד. עולם של צדק, יושר, אמת, טוב, זה המאבק גם בפוסט מודרנה, אנחנו צריכים לשמור את הטהרה שלנו, את הטהרה של ישראל, בוודאי כלפי תלמידי חכמים, בודאי כלפי הרב דומה למלאך ה' צבאות, ולא להתעוות ולא להכניס עיוותים נשמתים, נפשים, רוחנים, שחושדים בעלילת דם".
"שמעתי תלמיד חכם שאמר שאם יגידו לנו שתלמיד חכם רצח פעם, נזלזל באמירה הזו? חשבתי בליבי: אם נגיד שתלמיד חכם רצח לפני 40 שנה והכניס את הדם למצה, נזלזל בזה? למה לזלזל בזה? זו עלילת דם, נעזוב את המצה, תלמיד חכם רצח? הבל וריק", אומר הרב ומכוון לפרשת הרב טאו. "אנחנו חייבים לשמור על טהרת המבט שלנו, על האמת שלנו, להאמין בה', להאמין בתורה, להאמין בתלמידי חכמים, כל תלמידי חכמים, להאמין בכל אדם בישראל, בטוב ובישר, ולא לתת לזוהמה ולגישה החיצונית להשתלט על חיינו, חושבים שעל ידי זה אנחנו יותר טובים, ישרים וזהירים בכבוד הבריות, הפוך לגמרי. בע"ה נקווה שהקב"ה יעזור לנו מתוך טהרה וקדושה, לחיות את הקודש, הטהרה והאמת, לברר את זה לעצמנו, להיות עם הגישה הזו, ולכל ישראל, בשורות טובות".