
הפיצוץ ביום שישי האחרון בין השרים גלנט לסמוטריץ' סביב פינוי המאחז "אור חיים" היה רק חלק מהמחלוקות בין הצדדים בשבועיים האחרונים. כך מדווח העיתון "ישראל היום".
על פי הדיווח, ביום חמישי נערכה שיחת טלפון משולשת בין גלנט, סמוטריץ' ונתניהו שאף הגיעה לטונים גבוהים.
סמוטריץ' דרש בשיחה את קידום הקמת המנהלת שאמורה לתכלל את כל הנושאים הקשורים לניהול החיים האזרחיים ביו"ש.
גלנט ביקש להיות מעורב בהקמת המנהלת, בין היתר בחלוקת התקנים ובמינויים וסמוטריץ' דורש שגלנט לא יתערב בנושא כלל.
רק אחרי התערבות של נתניהו הוציא גלנט מכתב לאנשי משרד הביטחון שבו הוא מבקש לקדם את הסוגיה.
ביום שישי, יום אחד אחרי השיחה הקשה, הגיע פינוי המאחז בשומרון. גלנט נתפס כמי שניסה ללמד את סמוטריץ' לקח, לא עדכן אותו בפינוי והתעלם מדרישתו לעכב את הפינוי עד להידברות.
בשלושת השבועות האחרונים נפגשו סמוטריץ', גלנט ונתניהו שלוש פעמים כדי לבצע חלוקת עבודה וסמכויות מסודרת בתוך משרד הביטחון. סמוטריץ' דורש להוציא את ניהול החיים האזרחיים מידי המערכת הצבאית ולקיים אותם כחיים "רגילים" בפני עצמם ולא כתת מערכת הנשלטת על ידי הצבא. בצבא לא אוהבים את הרעיון, וגלנט מנסה להתייצב לצד גורמי הצבא.
במהלך הפגישות טען גלנט כי הוא צריך ללמוד את סוגיית ההפרדה של החיים האזרחיים ביו"ש מהמערכת הצבאית. סמוטריץ' הסכים לתקופת ביניים, והשניים אף ערכו סיכומים כיצד יתנהלו הדברים בתקופת הביניים תוך עדכון וסנכרון. ואולם, על רקע חוסר ההתקדמות המתיחות בין השניים הולכת ומסלימה.
אתמול בישיבת ראשי הקואליציה העלה סמוטריץ' את הנושא. במפלגת הציונות הדתית טוענים כי גלנט תוקע מקלות בגלגלים לשר במשרד הביטחון, אך חלק מאנשיו מדגישים שאין לו טענות כלפי שר הביטחון, שכן הסיכומים נעשו מול נתניהו. לדברי אותם גורמים, הוא היה צריך להבהיר לגלנט את הסיכומים הקואליציוניים כשהובטח לו תפקיד שר הביטחון.
בסביבתו של השר גלנט בחרו שלא להגיב לידיעה. עם זאת, גורמים במשרד הביטחון מסרו כי מדובר בהליכים שלוקחים זמן בשל מורכבות העניין, ולא בעיכוב מכוון.