יוסי טייב
יוסי טייבצילום: Gershon Elinson/Flash90

חברי כנסת מהאופוזיציה טענו הלילה (ג') כי חבר הכנסת יוסי טייב מש"ס הצביע פעמיים באחת ההצבעות, גם עבור חבר הכנסת יוני משריקי (ש"ס).

על פי דיווח של העיתונאי אבי רבינא, יועמ"שית הכנסת, מזכיר הכנסת ויו"ר הכנסת ערכו בדיקה, גם במצלמות, שהעלתה כי משריקי היה נוכח במליאה והצביע בעצמו ואילו ח"כ יוסי טייב לא נגע בשום שלב במסך של ח"כ משריקי.

חברת הכנסת טלי גוטליב הגיבה: "היה פה חשד מכוער נגד יוסי טייב, ראוי שהח"כים מהאופוזיציה יתנצלו בפני טייב. המצלמות הוכיחו שהוא התנהג כמצופה".

בתוך כך, בש"ס החליטו לא למנות שרים ובמקום דרעי ימונו ממלאי מקום: שר הדתות מיכאל מלכיאלי ימונה לממלא מקום שר הפנים והשר במשרד הרווחה יואב בן צור לממלא מקום שר הבריאות.

יצויין כי על פי החוק, תפקיד ממלא מקום יכול להחזיק רק עד שלושה חודשים שלאחריו יהיה צורך בש"ס למנות שרים במשרדי הפנים והבריאות.

השר מיכאל מלכיאלי צפוי להמשיך במקביל בשני התפקידים - שר הדתות וממלא מקום שר הפנים ויואב בן צור ימשיך גם הוא בשני התפקידים - שר במשרד הרווחה וממלא מקום שר הבריאות.