
שר הרווחה יעקב מרגי מגיב הבוקר (ראשון) להחלטות הקבינט בעקבות הפיגוע הרצחני בנווה יעקב וטוען כי הממשלה נחושה להחזיר את הביטחון לאזרחים.
מרגי התייחס לביקורת סביב החלטות הקבינט ואמר ברדיו 'קול ברמה' כי לדברים שאומרים כשנמצאים באופוזיציה יש חשיבות גבוהה אבל ברור שמשולחן הממשלה הדברים נראים אחרת.
"מה שרואים מכאן לא רואים משם, כשהדם רותח צריך לעשות דברים בחוכמה. אנחנו חיים בקהילה הבינלאומית, ולכן צריך לפעול בשום שכל", אמר מרגי.
לדבריו, "למי שיושב על הגה השלטון יש אחריות אחרת, הממשלה הזו נחושה להחזיר את הביטחון לאזרחי ישראל. יש חבילה של צעדים בדרך. צריכים לגרש משפחות מחבלים. אם לא יהיה אפשרי לחוץ לארץ נגרש לרשות הפלסטינית".
"לצערנו הרב אנחנו למודי טרור, זה האתגר של העם שלנו אנחנו לא יכולים להתייאש. הקבינט קיבל אתמול החלטות, תהליכים מתקיימים. מי ששמע את ראש הממשלה אתמול שמע גישה אחרת", הוסיף.
על הצעקות לבני גנץ אתמול בזירת הפיגוע אמר: "צריך לברך את בני גנץ שהגיע לבקר במקום האסון ולהדליק נר ולהזדהות עם זכר הנרצחים. הוא היה צריך להתקבל בקריאות עידוד ותמיכה ולא בבוז. הוא עשה מעשה נאצל וכל הכבוד לו על כך".

