הרב גרשון אדלשטיין
הרב גרשון אדלשטייןצילום: Shlomi Cohen/Flash90

לקראת חג הפורים קורא מנהיג הציבור הליטאי בן ה-99 הרב גרשון אדלשטיין שלא לבטל תורה בימי הפורים ולהיזהר בכבוד הזולת.

"מצינו בגמרא כי חודש אדר זה חודש של הצלחה בגשמיות, ומסתבר שגם יש סייעתא דשמיא להצלחה בכל העניינים הרוחניים, כי הוא זמן שיש מידת הרחמים מן השמים, ואם כן הרי כל אחד מבין שכדאי מאד לנצל את זה לעסוק יותר בתורה ולהוסיף יראת שמים ומידות טובות", כתב בפתח מכתבו.

בדבריו קרא להתחזק בתורה דווקא ביום הפורים. "זכינו בס"ד בשנים האחרונות שאכשר דרא, ובהרבה מקומות נוהגים בימי הפורים כדרכה של תורה, ומרבים בעסק התורה בהיכלי התורה ובבתי המדרשות, מהם יראו וכן יעשו בכל מקום ומקום כי באמת אין שום היתר של ביטול תורה בימים אלו, ואדרבה ימי הפורים הם זמן הראוי לחיזוק בעסק התורה, והוא מסוגל לזכות לעסק התורה באהבה, כמו שהיה בימים ההם".

ראש הישיבה חידד ואמר כי להקפיד במשנה זהירות בכבוד הזולת ביום הפורים. "גם צריך לדעת, כי ימי הפורים נתקנו להרבות אהבה ואחוה, ומשלוח מנות איש לרעהו, על כן יש ליזהר בימים אלו ביותר בהנהגה שבין אדם לחברו, וחלילה לא לגרום חלישות הדעת למישהו, וכבר היו מעשים ידועים שאלו שלא נזהרו בזה, נענשו אח"כ בעונשים גדולים מאד, ר"ל".

את מכתבו מסיים ראש הישיבה בברכה: "יהי רצון שבזכות החיזוק בעסק התורה, וההנהגה במידות טובות, בימים מסוגלים אלו, נזכה אנחנו וכל בית ישראל, לבשורות טובות ישועות ונחמות, כמו שזכו אבותינו בימים ההם בזמן הזה".