
ראש הממשלה בנימין נתניהו יודיע הבוקר (שני) על עצירת חקיקת הרפורמה במערכת המשפט. על פי הדיווח, לפני מסירת ההודעה, ייפגש נתניהו עם ראשי סיעות הקואליציה ויסביר להם את המהלך.
יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן קיבל את ההודעה במהלך הדיון שקיים, למרות האירועים, במטרה לאשר לקריאה שניה ושלישית את הרכב הוועדה לבחירת שופטים ונטש בזעם את הישיבה. "זה נגמר", אמר רוטמן.
במהלך כל הלילה קיים נתניהו התייעצות חירום בנושא הרפורמה המשפטית. שר המשפטים יריב לוין הביע את התנגדותו לעצירת הרפורמה המשפטית אך שורה של שרים מהליכוד בעד המהלך וגם ש"ס ויהדות התורה תומכות בו.
נשיא המדינה יצחק הרצוג קרא מוקדם לעצור את חקיקת הרפורמה באופן מיידי. "ראינו הלילה מחזות קשים מאד. אני פונה לראש הממשלה, חברי הממשלה וחברות וחברי הקואליציה: התחושות קשות וכואבות. דאגה עמוקה אופפת את כל העם. הבטחון, הכלכלה, החברה - כולם מאויימים. עיני כל העם בישראל נשואות אליכם. עיני כל העם היהודי נשואות אליכם. עיני כל העולם נשואות אליכם".
"למען אחדות עם ישראל, למען האחריות המתחייבת אני קורא לכם לעצור את הליך החקיקה לאלתר. אני פונה לראשי כל סיעות הכנסת, קואליציה ואופוזיציה כאחד, לשים את אזרחי המדינה מעל הכול, ולנהוג באחריות ובאומץ ללא דיחוי נוסף. תתעשתו כעת! זה לא רגע פוליטי, זה רגע למנהיגות ואחריות", דברי אמר הרצוג.
