
הקונגרס הציוני הל"ח יצביע היום (חמישי) על הצעת החלטה שתקרא לגנות את קידום הרפורמה המשפטית בישראל, כך מדווח העיתון "ישראל היום".
ההצבעה תהיה בניגוד לדעתו של יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית יעקב חגואל, שביקש אתמול בפתח הכינוס להימנע ממחלוקות.
כמה מהסיעות החברות בקונגרס הגישו הצעות בנושאים על סדר היום: הרפורמה המשפטית ודרישה לקבע את מעמד חוק השבות שחברים בממשלה הציעו לשנות.
מדובר בכינוס מיוחד, אחת לחמש שנים (הפעם, באופן חריג, לאחר שלוש שנים בלבד), של מאות הצירים מכל העולם החברים בקונגרס הציוני. בעוד בשנים עברו נמנעו הצירים מלהתייחס לסדר היום הישראלי, נראה כי הפעם המחלוקות העמוקות בחברה בארץ לא נותרו בחוץ. אל מול חגואל יצאו כמה חברים בהסתדרות הציונית, שהודיעו כי לא יעמדו מנגד מול המתחולל בארץ. במהלך הלילה האחרון ניסו סיעות הימין לגבש רוב נגד ההצעה הקוראת לגנוז את הליכי הרפורמה המשפטית.
על פי הצעת ההחלטה שהגישה סיעת "ארצנו" על ידי הרבה לאה מולשטיין, נכתב כי "הואיל ואנו גאים לחגוג 75 שנות עצמאות למדינת ישראל אשר הינה הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון והואיל והרשות היחידה שביכולתה לאזן את כוחו של השלטון במדינת ישראל היא הרשות השופטת. על כן, מחליט הקונגרס הציוני להזכיר לממשלת ישראל את מחויבותם העמוקה של יהודי העולם למדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, כמו גם את הסיכון ליחסים בין יהדות העולם לישראל, שמקורו בקידום תוכנית הממשלה להחלשת מערכת המשפט. תוכנית הממשלה תחליש את אופיה הדמוקרטי של מדינת ישראל, תסיר את האיזונים והבלמים על כוחו של השלטון ולפיכך גם תאיים על זכויות כלל המיעוטים בישראל", נכתב בהצעה.