הפגנת שמאל נגד הרפורמה
הפגנת שמאל נגד הרפורמהצילום: Avshalom Sassoni/Flash90

הפרקליטות הגישה לבית הדין הארצי לעבודה את עמדת המדינה - משרד ראש הממשלה, נציבות שירות המדינה ומשרד המשפטים בערעור שהגיש עו"ד שאול כהן מפרקליטות מחוז חיפה על החלטת בית הדין האזורי שלא התיר לו להשתתף בהפגנות נגד השינויים במערכת המשפט.

לפי הדיווח של אמוץ שפירא בכאן רשת ב', המדינה אומרת כי הוראות התקשי"ר התואמות את החוק והחלטת הממשלה מגבילות את אפשרותם של עובדי השירות המשפטי ועובדי מדינה נוספים להשתתף בהפגנות "בעלות אופי מדיני".

המדינה אומרת כי "אף שלזכות ההפגנה מעמד רם בשיטתנו המשפטית בחר המחוקק להגבילה… לתכלית של שמירה על אמון הציבור בעובדי שירות המדינה ושמירה על מעמדם כמי שאמונים על האינטרס של הציבור כולו".

בהמשך נכתב עוד כי ההחלטה בחוק ובהחלטת הממשלה למנוע מעובדי השירות המשפטי להשתתף בהפגנות ומחאות בנושאים מדיניים דוגמת התכנית לשינויים במערכת המשפט, היא במטרה לשמור על זהותם הממלכתית והא- פוליטית ולמנוע מצב שבו ייצאו בפומבי נגד מדיניות הממשלה שעבור הם עובדים למען הציבור.

לשיטת המדינה, אין מקום לבדוק באופן פרטני את מניעיו האישיים של כל פרקליט ועל פיהם לקבוע את מידת זכותו להפגין.

המדינה אומרת כי בצדק נדחתה תביעתו בבית הדין האזורי לעבודה ועל בית הדין הארצי לעבודה לדחות את הערעור שהגיש.