עו"ד נתי רום מארגון חוננו עוכב לחקירה בשערי הר הבית לאחר שעלה עם בתו שתחגוג בימים הקרובים בת מצווה.
"ראיתי נער צעיר שהתבלבל בדרך ושוטר שאיים וצעק עליו", אמר רום והוסיף: "השוטר איים על ילד הנראה כבן 14 'אתה רוצה בעיטה בראש?', אמרתי לשוטר שלא יאיים וידבר ככה לילד ועיכבו אותי ביצירה מההר. יש לציין שכל חטאו של הילד שהתבלבל והלך 3 מטר ילד עם קבוצת תיירים מגרמניה שחצתה את הקבוצה".
רום מסר בעקבות עיכובו לחקירה: ''עצוב לראות איך במדינת ישראל 2023 תיירים לא יהודים עוקפים בתור את היהודים ויכולים ללכת בחופשיות בה, בעוד בני העם היהודי לא זוכים לחופש שלהם זוכים כל בני הדתות. לצערי הרב אין שוויון זכויות אדם בסיסיות נפגעות כלפי בני העם היהודי, זו מציאות בלתי נסבלת".
ממשטרת ישראל נמסר: "מאז שעות הבוקר משטרת ישראל פועלת לאבטח, להגן ולאפשר לאלפי מבקרים הגעה בטוחה וביקור בהר הבית בהתאם לכללי הביקור. בניגוד לנטען עורך הדין לא נעצר, אלא עוכב לאחר שלא נשמע להוראות השוטרים במקום ובהמשך שוחרר בתוך זמן קצר. לצד זאת, ככל שנשמעה התבטאות שאינה הולמת מצד שוטר היא תטופל בהתאם".